Etusivu / Löydä apua / Johanna Luomanen

Johanna Luomanen

Psykoterapeutti, Teologian maisteri, Psykodynaaminen
Jämsä, Jämsän keskusta-aluetta, Vitikkalaa
Suomi
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Päiväaikoja
Tämä terapeutti ei ota uusia asiakkaita. Katso vapaat terapeutit.
Olen psykodynaaminen/psykoanalyyttinen yksilöpsykoterapeutti. Teen pitkäkestoista ps.terapiatyötä aikuisten kanssa. Vastaanottoni on Jämsässä. Koulutukseltani olen teologian maisteri. Minuun saat yhteyden s.postitse. Kelan palv.tuottaja (aikuiset 18-67-v.).
Psykoterapiasuuntaus
  • Psykodynaaminen
  • Psykoanalyyttinen
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Millainen terapeutti olen

Psykoterapeuttina olen kuunteleva ja rauhallinen. Olen sinun puolellasi psyykkisessä rakentumisessa ja kasvussasi. Olen utelias, mutta rajojasi kunnioittava ja itsenäisyyttäsi tukeva. Moni psykoterapiaa käyvä toivoo elämäntilanteeseensa, tai omaan tai toisten ajattelutapoihin muutosta. Työnäni voi olla hienotunteisesti viitata asiakkaan mahdollisiin omiin toimintatapoihin, jotka saattavat ylläpitää muuttumattomuutta. Olen työssäni pitkäjänteinen, asioihin palaava ja niitä havannoiva. Ilmeet, eleet, äänenpainot ja hiljaisuus tuovat terapiakertaan paljon informaatiota, eikä kaikkea suinkaan sanota ääneen. Terapeuttisessa vuorovaikutuksessa asiakas ehkä tunnetasolla elää uudestaan läpi sekä elämänsä hyvää että vaikeaa. Voimia, jotka ovat sidottuina aiempaan, alkaa vähitellen vapautua tähän hetkeen. Tehtäväni on olla aktiivisesti läsnä. Psykoterapeutin kanssa ei tarvitse olla samaa mieltä. Kestän monenlaiset näkemykset. Uskon myönteisen muutoksen jatkuvan vielä ps.terapian päätyttyä.

Mitä istunnoillani tehdään

Saavut vastaanotolleni ja istut huoneessa samanlaiseen tuoliin kuin minäkin. Jään odottamaan, mistä tällä kertaa aloitat? Päivän tapahtumista ja työasioista, kurjasta tunnelmasta, tai jostain viime istunnon jälkeisestä sinulle mieluisasta tapahtumasta? Ehkä olet vain hiljaa. Keskustelen kanssasi ja teen huomioita, tai hiljaisuuden vallitessa voin olla itsekin hiljaa. Tunteita ja olotiloja etsitään ja koetetaan hahmottaa ja sanoittaa. Sekavaa kaaosta pyritään jäsentämään. Sitä, mikä on tehnyt elämää vaikeaksi, tutkitaan yhdessä. Menetyksiä ei saada korvattua ja menetykseen suostuminen muuttaa ihmistä. Hyvää on kuitenkin aina lupa löytää muuttuneestakin uudesta tilanteesta. Terapian lopettamista suunnittelemme sitten, kun ehkä jotain kehityksellisesti tärkeää on lähtenyt liikkeelle tai saavutettu. Se voi olla muun muassa itseymmärryksen kasvun ja itsetunnon vahvistumisen myötä löytynyt rohkeus toimia enemmän itseäsi kuunnellen. Tai jaksamista arjessa eteenpäin kriisin jälkeen.

Tarjoan apua
Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Vaikeaan elämäntilanteeseen Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Menneisyyteni käsittelyyn Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Pahaan oloon Huonoon itsetuntoon Työuupumukseen Ihmissuhdeongelmiin Masennukseen/ahdistukseen
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Minulla on pitkä kokemus ihmissuhdetyöstä seurakunnassa teologina ja pappina. Ulkopuolisuuden teemat tulivat tutuiksi aikoinaan ulkosuomalaistyössä Ruotsin kirkon työssä. Suomessa seurakunnassa työssäni korostui eri tavoin läheisensä menettäneiden surun ja surevan kohtaaminen. Olen tietoinen siitä, että usko, esimerkiksi kristillinen, voi olla elämää vahvistavaa, mutta uskonnollinen maailmankuva voi myös kapeuttaa tilaamme olla ja ajatella.

Asiakaskuntani

Työskentelen 18-v. ja sitä vanhempien asiakkaiden kanssa.

Tutustumiskäynnin hinta

80,00

Vakiokäynnin hinta

80,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Itsemaksetun terapiakerran hinta on 80 e/45 min. Jos Kela tukee psykoterapiaasi kuntoutuspsykoterapiana, ja välillämme on hoitosuhde, terapiakerran omaksi osuudeksesi laskutan jatkossa 25 e/45 min. Kokonaishinnaksi terapiakerralle Kelan myöntämän korvauksen kanssa tulee tällöin 82.60 e.