Etusivu / Löydä apua / Jenica Apell

Jenica Apell

Psykoterapeutti, Terveystieteiden maisteri, Psykodynaaminen
Helsinki, Kamppi
Helsinki, Malmi
Suomi
Asiakasryhmät
Ryhmät Parit Nuoret 13-17v Aikuiset 18-67v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Viikonloppuaikoja Ilta-aikoja Päiväaikoja
Olen helposti lähestyttävä, luotettava, avoimeen kanssakäymiseen ja dialogiin kannustava psykoterapeutti. Tarjoan tukeani vaikeisiin elämäntilanteisiin ja ongelmien käsittelyyn. HUOM! Kelakorvaus kattaa ryhmäterapian ja vanhempain ohjauskäynnit.
Psykoterapiasuuntaus
  • Psykodynaaminen
  • Ryhmäpsykoterapia
Lisäkoulutukset

Dialektinen käyttäytymisterapia (DKT)

Millainen terapeutti olen

Psykoterapeuttina olen kuunteleva kanssakulkijana, jossa käytän omaa ammattitaitoani löytääksemme asiakkaan kanssa iloa ja tyytyväisyyttä elämään. Kannustan asiakkaitani tutustumaan menneisyytensä haamuihin vaikka se välillä tekee kipeää. Autan ottamalla hallintaani haavat ja kivuliaat kokemukset kieltämisen ja peittelyn sijaan. Toivon olevani kannustava ja lempeä joskin myös joissakin tilanteissa päättäväinen ja jämpti. Toivon antavani asiakkailleni peilin, joka resonoi heidän tahdissaan. Oli asiakas millainen hyvänsä huomaan, että tunnustelen voimallisesti transferenssi ja vastatransferenssi tunteita ja haen herkästi lisätietoa teoriasta istunnoilla kohtaamiin pulmiin. Pidän todella paljon myös parien ja ryhmien kanssa työskentelystä, sillä tässä saan tukea omalle ryhmäanalyyttiselle näkemykselleni, jossa pystyn tarkastelemaan tilassa olevan dynamiikan muutoksia ja pystyn siitä tekemään tulkintoja, jolla olen saanut asiakkaat tarkastelemaan omaa toimintaansa.

Mitä istunnoillani tehdään

Istunnot perustuvat avoimeen dialogiin, jonka aihealueet määräytyvät asiakkaan tarpeen mukaisesti. Dialogissa peilataan menneisyyden vaikutuksia nykyisyyteen. Tutustutaan asiakkaan historiaan lapsuudesta nykyisyyteen ja pohditaan skeematerapiaa apuna käyttäen menneisyydestä jääneitä häntiä, jotka estävät toimimasta mielekkäästi ja joiden vaikutus näyttäytyy nykyisyydessä haitallisena toimintatapana. Psykodynaaminen työote perustuu lähinnä menneisyyden vaikutusten tarkasteluun, tunnistamiseen ja oivallukseen nykyisyyden toimintatavoissa.

Tarjoan apua
Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Univaikeuksiin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Psykoottisiin häiriöihin Persoonallisuushäiriöön Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön Itsetuhoisiin ajatuksiin Vaikeaan elämäntilanteeseen Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Menneisyyteni käsittelyyn Seksuaalisiin ongelmiin Vihanpurkauksien hallitsemiseen Fobiaan/kammoon Pakko-oireisiin Paniikkikohtauksiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Syömiseen liittyviin vaikeuksiin Elämäntapamuutokseen Pahaan oloon Huonoon itsetuntoon Vanhemmuuden haasteisiin Työuupumukseen Päihdeongelmaan/riippuvuuteen Ihmissuhdeongelmiin Masennukseen/ahdistukseen
Erityiskohderyhmät
Kaksisuuntainen mielialahäiriö Pakko-oireinen häiriö Persoonallisuushäiriöt Psykoottiset häiriöt Syömishäiriöiset potilaat Seksuaalisuuden ja sukupuolisuuden monimuotoisuus
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Opiskelin sairaanhoitajaksi syventyen mielenterveys- ja päihdetyöhön ja päädyin työhön psykiatrian osastoille ja päihdetyöhön. Tuon työkuvion jälkeen lähdin kouluttautumaan yliopistoon Terveystieteiden maisteriksi ja myöhemmin terveydenhuollon opettajaksi. Opiskelin preventiivistä hoitotiedettä, joten sain yhä edelleen opiskelujen avulla syventää tietämystäni mielenterveyden saralla, nyt enemmänkin tieteelliseen tietoon pohjautuen. Tämän kokemuksen myötä pääsin opettamaan mielenterveystyötä toisen- asteen opiskelijoille. Samalla huomasin, että haluan päästä yhä syvemmälle mielenterveyden teemassa ja niinpä lähdin opiskelemaan psykoterapeutiksi. Huomasin tämän olevan niin itselleni antavaa työtä, että päätin jatkaa koulutuksen jälkeen tuota työtä ammatinharjoittajana. Toiminimellä toimin kunnes hakeuduin Psykoterapiakeskus Vastaamoon työsuhteiseksi psykoterapeutiksi. Seksuaalineuvojan tutkinto sekä kouluttautunut DKT menetelmien käyttöön.

Asiakaskuntani

Työskentelen nuorten ja nuorten aikuisten kanssa mielelläni. Nuorten kanssa työskentely on luontevaa ja tuttua 15 vuotisen ammatillisen opettajan työnkuvan kautta. Aikusten kanssa työskentelen mielelläni, koska kokemukseni perustuu aikuispsykiatriaan ja aikuisten päihdehoitoon. Olen saanut tehdä työtä aktiivisesti parien kanssa ja seksuaalikysymykset ovat enenevässä määrin lisääntyneet, siksi tästä aktiivisesti lisäkouluttautumalla olen saanut itselleni pätevyyttä toimia kyseisten asioiden parissa. Addiktiot ja päihdehoitoon liittyvät kysymykset ja asiakkaat ovat itselleni vahva ja tuttu aihealue.

Tutustumiskäynnin hinta

95,00

Vakiokäynnin hinta

95,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Huom! Lopullinen hinta näkyy Terapiatalo Nosteen ajanvarauksessa.