Etusivu / Löydä apua / Jenica Apell

Jenica Apell

Psykoterapeutti, Terveystieteiden maisteri, Psykodynaaminen
Helsinki, Kamppi
Helsinki, Kluuvi
Suomi
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Nuoret 13-17v Parit Ryhmät
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Päiväaikoja Ilta-aikoja Viikonloppuaikoja
Olen helposti lähestyttävä, luotettava, avoimeen kanssakäymiseen ja dialogiin kannustava psykoterapeutti. Tarjoan tukeani vaikeisiin elämäntilanteisiin ja ongelmien käsittelyyn. HUOM! Kelakorvaus kattaa ryhmäterapian ja vanhempain ohjauskäynnit.
Psykoterapiasuuntaus
  • Psykodynaaminen
  • Ryhmäpsykoterapia
Lisäkoulutukset

Dialektinen käyttäytymisterapia (DKT)

Millainen terapeutti olen

Psykoterapeuttina olen kuunteleva kanssakulkijana, jossa käytän omaa ammattitaitoani löytääksemme asiakkaan kanssa iloa ja tyytyväisyyttä elämään. Kannustan asiakkaitani tutustumaan menneisyytensä haamuihin vaikka se välillä tekee kipeää. Autan ottamalla hallintaani haavat ja kivuliaat kokemukset kieltämisen ja peittelyn sijaan. Toivon olevani kannustava ja lempeä joskin myös joissakin tilanteissa päättäväinen ja jämpti. Toivon antavani asiakkailleni peilin, joka resonoi heidän tahdissaan. Oli asiakas millainen hyvänsä huomaan, että tunnustelen voimallisesti transferenssi ja vastatransferenssi tunteita ja haen herkästi lisätietoa teoriasta istunnoilla kohtaamiin pulmiin. Pidän todella paljon myös parien ja ryhmien kanssa työskentelystä, sillä tässä saan tukea omalle ryhmäanalyyttiselle näkemykselleni, jossa pystyn tarkastelemaan tilassa olevan dynamiikan muutoksia ja pystyn siitä tekemään tulkintoja, jolla olen saanut asiakkaat tarkastelemaan omaa toimintaansa.

Mitä istunnoillani tehdään

Istunnot perustuvat avoimeen dialogiin, jonka aihealueet määräytyvät asiakkaan tarpeen mukaisesti. Dialogissa peilataan menneisyyden vaikutuksia nykyisyyteen. Tutustutaan asiakkaan historiaan lapsuudesta nykyisyyteen ja pohditaan skeematerapiaa apuna käyttäen menneisyydestä jääneitä häntiä, jotka estävät toimimasta mielekkäästi ja joiden vaikutus näyttäytyy nykyisyydessä haitallisena toimintatapana. Psykodynaaminen työote perustuu lähinnä menneisyyden vaikutusten tarkasteluun, tunnistamiseen ja oivallukseen nykyisyyden toimintatavoissa.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Päihdeongelmaan/riippuvuuteen Työuupumukseen Vanhemmuuden haasteisiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Syömiseen liittyviin vaikeuksiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Paniikkikohtauksiin Pakko-oireisiin Fobiaan/kammoon Vihanpurkauksien hallitsemiseen Seksuaalisiin ongelmiin Menneisyyteni käsittelyyn Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön Persoonallisuushäiriöön Psykoottisiin häiriöihin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Univaikeuksiin Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen
Erityiskohderyhmät
Seksuaalisuuden ja sukupuolisuuden monimuotoisuus Syömishäiriöiset potilaat Psykoottiset häiriöt Persoonallisuushäiriöt Pakko-oireinen häiriö Kaksisuuntainen mielialahäiriö
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Opiskelin sairaanhoitajaksi syventyen mielenterveys- ja päihdetyöhön ja päädyin työhön psykiatrian osastoille ja päihdetyöhön. Tuon työkuvion jälkeen lähdin kouluttautumaan yliopistoon Terveystieteiden maisteriksi ja myöhemmin terveydenhuollon opettajaksi. Opiskelin preventiivistä hoitotiedettä, joten sain yhä edelleen opiskelujen avulla syventää tietämystäni mielenterveyden saralla, nyt enemmänkin tieteelliseen tietoon pohjautuen. Tämän kokemuksen myötä pääsin opettamaan mielenterveystyötä toisen- asteen opiskelijoille. Samalla huomasin, että haluan päästä yhä syvemmälle mielenterveyden teemassa ja niinpä lähdin opiskelemaan psykoterapeutiksi. Huomasin tämän olevan niin itselleni antavaa työtä, että päätin jatkaa koulutuksen jälkeen tuota työtä ammatinharjoittajana. Toiminimellä toimin kunnes hakeuduin Psykoterapiakeskus Vastaamoon työsuhteiseksi psykoterapeutiksi. Seksuaalineuvojan tutkinto sekä kouluttautunut DKT menetelmien käyttöön.

Asiakaskuntani

Työskentelen nuorten ja nuorten aikuisten kanssa mielelläni. Nuorten kanssa työskentely on luontevaa ja tuttua 15 vuotisen ammatillisen opettajan työnkuvan kautta. Aikusten kanssa työskentelen mielelläni, koska kokemukseni perustuu aikuispsykiatriaan ja aikuisten päihdehoitoon. Olen saanut tehdä työtä aktiivisesti parien kanssa ja seksuaalikysymykset ovat enenevässä määrin lisääntyneet, siksi tästä aktiivisesti lisäkouluttautumalla olen saanut itselleni pätevyyttä toimia kyseisten asioiden parissa. Addiktiot ja päihdehoitoon liittyvät kysymykset ja asiakkaat ovat itselleni vahva ja tuttu aihealue.

Tutustumiskäynnin hinta

95,00

Vakiokäynnin hinta

95,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Huom! Lopullinen hinta näkyy Terapiatalo Nosteen ajanvarauksessa.