Etusivu / Löydä apua / Janne Kurki

Janne Kurki

Psykoterapeutti, Lääkäri, Psykodynaaminen
Vantaa, Myyrnäki
Suomi Englanti
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Nuoret 13-17v Lapset alle 13v Perheet Ryhmät Ikäihmiset yli 67v
Terapian kesto
Pitkäkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Päiväaikoja
Olen perheterapeutti ja psykodynaaminen yksilöpsykoterapeutti. Taustakoulutukseltani olen lastenpsykiatrian ja nuorisopsykiatrian erikoislääkäri sekä filosofian tohtori. Lisäksi olen avoimen dialogin työnohjaajakoulutuksessa.
Psykoterapiasuuntaus
  • Psykodynaaminen
  • Perheterapia
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Millainen terapeutti olen

Pyrin aina puhumaan totta - en koko totuutta, koska sitä ei kukaan tiedä, mutta totta ajankohtaisessa tilanteessa asiakkaani hyväksi. Työskentelytapani pyrin säätämään asiakkaani iän, tilan ja tarpeiden mukaiseksi. Myötätunto, kuunteleminen ja neutraalius ovat nähdäkseni kaiken pitkäaikaisia tuloksia tuottavan psykoterapeuttisen työskentelyn kulmakivet. Huumoriakin saa olla, silloin kun on sen aika - samoin kuin kaikkia muita ihmisen tunteita. Oleellista on, että sanojen avulla tunteet liittyvät kyseisen asiakkaan elämänkaareen, ja saavat siten laajemman merkityksen.

Mitä istunnoillani tehdään

Vastaanotollani puhutaan, kirjoitetaan, pelataan, katsotaan valokuvia, kuunnellaan musiikkia, ollaan hiljaa ja jaetaan kokemuksia. Paikalla voi tulla yksin tai omaisten tai ystävien kanssa, mikä itsestä parhaalta tuntuu. Mikäli sisällä istuminen tuntuu liian ahdistavalta, voimme sään salliessa kävellä myös lähistöllä. Lasten ja nuorten terapioissa tapaan sovitusti myös heidän vanhempiaan vähintään kerran kuukaudessa yhdessä lapsen tai nuoren kanssa.

Yksilöterapiassa tapaamisia on mieluiten vähintään kaksi kertaa viikossa, perheterapiassa kerran 1-4 viikossa.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Päihdeongelmaan/riippuvuuteen Työuupumukseen Vanhemmuuden haasteisiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Syömiseen liittyviin vaikeuksiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Paniikkikohtauksiin Pakko-oireisiin Fobiaan/kammoon Vihanpurkauksien hallitsemiseen Seksuaalisiin ongelmiin Menneisyyteni käsittelyyn Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön Persoonallisuushäiriöön Psykoottisiin häiriöihin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Univaikeuksiin Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Fyysisen sairauden käsittelemiseen
Erityiskohderyhmät
Persoonallisuushäiriöt Psykoottiset häiriöt Lastensuojelun asiakkaat
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Olen työskennellyt tammikuusta 2010 alkaen lääkärinä HUS:ssa lastenpsykiatrian, nuorisopsykiatrian ja aikuispsykiatrian poliklinikoilla, lastenpsykiatrian akuuttiosastolla, nuorisopsykiatrian akuutti- ja hoito-osastoilla, Helsingin kaupungin psykiatrian päivystyksessä ja mielialahäiriöosastolla sekä Päijät-Hämeen perheneuvolassa. Olen lastenpsykiatrian erikoislääkäri ja vuoden 2018 lopulla valmistun nuorisopsykiatrian erikoislääkäriksi. Nuorisopsykiatrian ja aikuispsykiatrian puolella olen hoitanut vaikeita psykoottisia häiriöitä ja persoonallisuushäiriöitä sekä osastolla että avohoidossa. Olen työskennellyt 8 vuotta lasten- ja nuorisokotien konsultoivana lääkärinä Helsingissä ja Mäntsälässä. Olen tehnyt paljon psykoosisairauden riskinarviointeja (SIPS) ja persoonallisuuden arviointeja (SCID-II ja STIPO-R). Lisäksi olen tehnyt nuoruusikäisten väkivaltariskin arvioita (SAVRY).

Asiakaskuntani

Otan vastaan lapsia (noin 10 vuodesta ylöspäin), nuoria ja aikuisia, sekä perheitä. Kaikki elämän haasteet ovat minulle tuttuja.

Tutustumiskäynnin hinta

100,00

Vakiokäynnin hinta

100,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Summary in English | Sammanfattning på svenska

I am a child psychiatrist and a family therapist. In the end of year 2018, I will become an adolescent psychiatrist and psychodynamic psychotherapist. As a family therapist, I am following the basic principles of open dialogue.