Etusivu / Löydä apua / Jaana Mäkelä

Jaana Mäkelä

Psykoterapeutti, Sosiaalialan koulutus, Ratkaisukeskeinen
Tampere, Keskusta
Nokia, Nokia
Suomi
Asiakasryhmät
Nuoret 13-17v Aikuiset 18-67v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Ilta-aikoja Päiväaikoja
Aikuisille ja nuorille lyhyt- ja pitkäkestoista voimavara- ja ratkaisukeskeistä yksilöpsykoterapiaa. Käytän työssäni myös kognitiivisen ja HOT-terapian menetelmiä. Toimin yksityisenä psykoterapeuttina ja Kelan palveluntuottajana. www.terapiasalonki.fi. Pitkien Kela-terapioiden paikat täynnä.
Psykoterapiasuuntaus
  • Ratkaisukeskeinen
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Millainen terapeutti olen

Minulla on pitkä työkokemus eri ikäisten ihmisten auttamisesta, mm. kuntouttava mielenterveystyö, nuoret, aikuiset, lapsiperheet. Olen kuunteleva, kannustava ja rauhallinen, innostava rinnalla kulkija. Kunnioitan asiakkaan omaa arvomaailmaa. Luottamuksellisuus ja molemminpuolinen avoimuus ovat tärkeitä tekijöitä terapiasuhteessa. Näistä elementeistä mielestäni koostuu turvallinen ja tuloksellinen terapiasuhde.

Mitä istunnoillani tehdään

Tutkimme yhdessä asiakkaan ajatuksia ja kokemuksia. Pyrimme yhdessä vaikuttamaan ja löytämään ratkaisuja jokaisen yksilölliseen tilanteeseen yhdessä asetettujen tavoitteiden mukaisesti. Käytän työskentelyssä myös kognitiivisen-, HOT-terapian ja narratiivisen terapian menetelmiä .

Opimme yhdessä näkemään asiakkaan vahvuuksia ja taitoja sekä ottamaan niitä käyttöön. Uudenlaisten ajatus- ja toimintamallien opettelussa auttaa usein ymmärrys menneisyyden tapahtumista, kokemuksista ja vuorovaikutussuhteista. Niitä tarkastelemma siinä määrin, kuin aiheellista. Tämä usein auttaa ymmärtämään omaa toimintaamme nykyisyydessä.

Tarjoan apua
Fyysisen sairauden käsittelemiseen Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Univaikeuksiin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Persoonallisuushäiriöön Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön Itsetuhoisiin ajatuksiin Vaikeaan elämäntilanteeseen Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Menneisyyteni käsittelyyn Seksuaalisiin ongelmiin Vihanpurkauksien hallitsemiseen Fobiaan/kammoon Pakko-oireisiin Paniikkikohtauksiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Syömiseen liittyviin vaikeuksiin Elämäntapamuutokseen Pahaan oloon Huonoon itsetuntoon Vanhemmuuden haasteisiin Työuupumukseen Ihmissuhdeongelmiin Masennukseen/ahdistukseen
Erityiskohderyhmät
Pakko-oireinen häiriö Persoonallisuushäiriöt Kaksisuuntainen mielialahäiriö Raskaus & synnytys Lastensuojelun asiakkaat
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Sosionomi (amk) v.2000. Erityistason ratkaisukeskeinen psykoterapeutti v.2007. Vuodesta 1986 hoitotyössä sairaalamaailmassa. Vuodesta 1997 mielenterveys- ja perhetyössä. Esim. tuki ja ohjaus perheen välisessä vuorovaikutuksessa, kasvatuksellisissa- ja parisuhteen kysymyksissä, sekä jaksamiseen ja elämänhallintaan, mielenterveyteen liittyvissä kysymyksissä. Vuodesta 2010 terapia-vastaanotto, pääosin yksilöpsykoterapiaa pitkä- ja lyhytkestoista, ohjauskäyntejä ja pariterapiakäyntejä.

Asiakaskuntani

Työskentelen aikuisten ja yli 16-vuotiaiden nuorten kanssa. Kiinnostukseni kohteet mm. erilaiset kriisit, mielenterveyden ongelmat, vanhemmuuden tuki.

Lisätiedot

Vaihtoehtoisesti vastaanotto myös Nokialla.

Tutustumiskäynnin hinta

50,00

Vakiokäynnin hinta

85,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Tutustumiskäynti 50,00 Kelan terapiaa hakeville.

Vakiokäynti 85,00 € / 45min