Etusivu / Löydä apua / Jaana Kinnunen

Jaana Kinnunen

Psykoterapeutti, Terveydenhoitaja, Voimavarakeskeinen perheterapia
Espoo, Leppävaara
Vihti, Nummela
Suomi
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Ikäihmiset yli 67v Nuoret 13-17v Lapset alle 13v Parit Perheet Ryhmät
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Ilta-aikoja Päiväaikoja
Mietityttääkö mielenterveyttä, parisuhdetta, vanhemmuutta tai perhettä koskevat asiat? Onko paineita opiskelussa tai työssä? Terapiassa tarkastelemme ihmiselämän kysymyksiä ja yhdessä löydämme keinoja niissä jaksamiseen tai toivottuihin muutoksiin. Kela-tuki perheterapiaan (ei yksilöterapiaan).
Psykoterapiasuuntaus
  • Voimavarakeskeinen perheterapia
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Lisäkoulutukset

Taideterapia

Millainen terapeutti olen

Terapeuttina olen keskusteleva, kuunteleva ja asiakasta pohtimaan haastava. Minulle on tärkeää, että asiakkaana koet tulevasi kuulluksi ja että sinulla on riittävästi aikaa ja tilaa käsitellä sinulle merkityksellisiä asioita siinä tahdissa kuin koet olevasi siihen valmis.
Tunteilla ja virkistävällä unella on tärkeä merkitys hyvinvointiimme. Usein ne myös kulkevat käsikädessä ja joko sitovat voimavarojamme tai vapauttavat niitä. Tunteet haluavat tulla nähdyiksi ja hyväksytyiksi. Ne ovat myös työkalumme itsemme löytämiseen ja ymmärtämiseen.
Tarjoan psykoterapian muotoina yksilö-, pari- ja perheterapiaa. Perheterapiaan on mahdollista hakea Kelan kuntoutustukea, mikäli siihen liittyvät Kelan kriteerit täyttyvät. Yksilöterapiaan Kela-korvausta ei vastaanotoistani valitettavasti saa. Järjestän myös tunnetaideterapia - maalausryhmiä sekä terapeuttisia uniryhmiä unettomuudesta kärsiville aikuisille. Tarjoan myös työnohjausta.

Mitä istunnoillani tehdään

Pääpaino on vuorovaikutteisessa dialogisessa työskentelyssä sekä asioiden / ilmiöiden merkitysten tarkastelussa reflektoiden. Voimavarakeskeisen psykoterapian lähestymistapoja ovat näiden lisäksi myös ratkaisukeskeisyys ja narratiivisuus, mitkä saattavat auttaa uuden tarinan ja tarvittaessa korjaavan kokemuksen löytämisessä. Käytän tarpeen ja tilanteen mukaan myös toiminnallisia menetelmiä kuten NLP- ja mielikuvaharjoitteita, tunnetaideterapiaa, värejä, kuvakortteja, roolin vaihtoja, vuorovaikutusharjoitteita ,videointia, sukupuu- ja elämänkaarityöskentelyä. Tavoitteet työskentelyllemme määrittelee asiakas ja yhdessä rakennamme polkua niitä kohden.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Päihdeongelmaan/riippuvuuteen Työuupumukseen Vanhemmuuden haasteisiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Syömiseen liittyviin vaikeuksiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Paniikkikohtauksiin Pakko-oireisiin Fobiaan/kammoon Vihanpurkauksien hallitsemiseen Seksuaalisiin ongelmiin Menneisyyteni käsittelyyn Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön Persoonallisuushäiriöön Psykoottisiin häiriöihin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Univaikeuksiin
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Minulla on laaja elämän ja koulutuksen tuoma kokemus ihmiselämän eri osa-alueilta ns. vauvasta vaariin. Ammatiltani olen psykoterapeutti / perheterapeutti (Kela) ja pohjakoulutukseltani terveydenhoitaja, diakonissa ja muistihoitaja. Olen myös NPL- master sekä työnohjaaja (johdon ja esimiesten työnohjaajakoulutus) ja tarjoan työnohjauksellista apua niin yksilö-, ryhmä-, työyhteisön kuin johdon ja esimiesten työnohjauksenakin.
Tällä hetkellä paneudun mm. tunnetaideterapian keinojen hyödyntämiseen apuna tunteiden tunnistamiseen ja hyväksymiseen.

Reilut 25 vuotta hoitoalalla on kattanut mm. terveydenhoitaja-ammatin lähes koko työkirjon, nuorisopsykiatrisella poliklinikalla psykiatrisen sairaanhoitajan tehtävät sekä yksityisenä hoivapalveluyrittäjänä (www.kotitorppa.fi) toimimisen tarjoten paitsi hoivapalveluja iäkkäille, lapsiperheille ja vammaispalveluasiakkaille myös terapia- ja työnohjauspalveluja kaikenikäisille ja eri elämätilanteissa oleville.

Asiakaskuntani

Vastaanotolle on mahdollista saapua juuri sillä kokoonpanolla, minkä näette tarpeelliseksi tämän hetken elämäntilanteessanne. Asioita voi tarkastella yksin terapeutin kanssa (yksilöterapia), yhdessä elämänkumppanin kanssa (pariterapia), yhden tai useamman perheenjäsenen / läheisen läsnä ollessa (perheterapia) tai ystäväporukan kanssa, jolloin teitä on koskettaa yhteinen asia tai kriisi. Koulutukseni pääsuuntaus on perheterapia, mutta vaikka tulisit yksin, niin perheterapeuttinen lähestymistapa asioiden tarkastelussa voi avata uusia oivalluksia, sillä kaikilla meillä on tai on ollut joskus perhe ja elämme suhteissa.

Lisätiedot

Voimavarakeskeiseen psykoterapiaan liittyvät lähestymistavat ovat dialogisuus, narratiivisuus, ratkaisukeskeisyys ja reflektiivisyys.
Voimavaroja etsitään keskustelu- ja toimintatavoista sekä tässä hetkessä ja suhteissa olemisesta. Terapian tarkoituksena on etsiä uusia näkökulmia ja mahdollisuuksia merkityksellisille asioille ja auttaa asiakasta löytämään voimavaroja ja keinoja tehdä tarvittavia muutoksia niin, että hänen kykynsä kohdata elämäänsä vahvistuu ja syntyy vaihtoehtoisia tarinoita.
Pienetkin askeleet voivat johtaa näkyvään muutokseen ja yksilön muuttuessa myös ympäröivät suhteet muuttuvat.

Vastaanotolle hyvät kulkuyhteydet, mm. kävelymatkan päässä Leppävaaran juna-asemalta. Ota rohkeasti yhteyttä ja tule / tulkaa tutustumaan. Katsotaan kuinka voin olla avuksi.

Tutustumiskäynnin hinta

50,00

Vakiokäynnin hinta

78,00

Lisätiedot hinnoittelusta

- Tutustumiskäynti 45 min. / 50 €. Kattaa tapaamisen ennen päätöstä aloittaa varsinainen terapiasuhde. Terapiasuhteesta laadimme terapiasopimuksen.
- Yksilöterapia 45 min / 78 €.
- Pariterapia ja perheterapia 90 min / 140 €.

- Tunnetaideterapia - maalausryhmä 50 €/ hlö / 2,5-3 h. Järjestetään 3-4 viikon välein. Mukaan voi ilmoittautua pitkin vuotta. Ryhmän kokoonpano vaihtelee.
- Terapeuttinen uniryhmä - järjestetään kun kiinnostuneita on riittävästi, kts. www.kotitorppa.fi
- Eroryhmä: eronneille tai eroa harkitseville - järjestetään kysynnän mukaan.