Etusivu / Löydä apua / Ira Stiller

Ira Stiller

Psykoterapeutti, Filosofian maisteri, Kognitiivis-analyyttinen
Helsinki, Töölö
Suomi
Asiakasryhmät
Ikäihmiset yli 67v Aikuiset 18-67v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Päiväaikoja
Tämä terapeutti ei ota uusia asiakkaita. Katso vapaat terapeutit.
Olen kognitviis-analyyttinen, integratiivisesti työskentelevä psykoterapeutti, jolla on pitkä kokemus psykososiaalisesta terapeuttisesta työstä yksilöiden ja ryhmien kanssa. Myös työnohjausta yksilöille ja yhteisöille.
Psykoterapiasuuntaus
  • Kognitiivis-analyyttinen
  • Integratiivinen
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Lisäkoulutukset

Kriisit ja traumat Kehopsykoterapeuttinen koulutus Mindfulness

Millainen terapeutti olen

Olen terapeuttina rauhallinen, läsnäoleva ja tilanteeseesi paneutuva. Terapiasuhde on yhteistyösuhde, jossa meillä molemmilla on tärkeä rooli. Pitkän ja monimuotoisen elämän- ja työkokemukseni johdosta en säikähdä vaikeitakaan kokemuksia tai tunteita. Kohtaan sinut ainutlaatuisena yksilönä oireinesi ja tarpeinesi en ”diagnoosina”. Minulle on tärkeätä, että sinulla on tarpeeksi turvallinen olo ja tila, jossa voit ilmaista ajatuksiasi ja tunteitasi. Joskus se on vaikeaa ja hankalien tunteiden taustalla voi olla kipeitä traumaattistia kokemuksia. Niiden äärellä oleminen voi tuntua sietämättömältä. Näiden kokemusten käsittelyssä olen rinnallakulkija kannatellen sellaista, mikä on vielä itselle vaikeata tavoittaa tai ilmaista. Pidän tärkeänä, että etenemme sinulle sopivassa tahdissa. Huumori on minulle tärkeätä elämässä ja sitä saa olla myös terapiasuhteessa.

Mitä istunnoillani tehdään

Kun aloitamme terapian, asetamme työskentelyllemme yhteiset tavoitteet ja tutustumme toisiimme. Käytämme alussa aikaa ongelmalliseksi kokemiesi asioiden kuvaamiseen. Pääasiassa työskentelymme on yhteistä mielensisäisen ja ulkoisen todellisuuden tutkimista ja siitä keskustelua. Terapian edetessä pohditaan yhdessä vaihtoehtoisia toimintamalleja, jotka helpottavat elämääsi ja lisäävät valinnanvapauttasi. Autan sinua jäsentämään ja hahmottamaan ongelmiasi ylläpitäviä syitä ja mekanismeja. Tilanteissa, joissa se tuntuu sopivalta, käytän myös kuvia tai muita eläytyviä menetelmiä, kuten roolinvaihtoa. Tunnustelemme myös kokemuksiisi liittyviä kehollisia tuntemuksia ja etsimme sopivia itsesäätelykeinoja hankaliien tilanteiden kohtaamiseen. Välillä voimme tehdä myös keho-mieli/hengitys harjoituksia. Itseymmärryksen ja itsesäätelyn parantuessa mahdollisuus omiin valintoihin kasvaa, toimintakyky paranee ja hyvinvointi lisääntyy.

Tarjoan apua
Fyysisen sairauden käsittelemiseen Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Univaikeuksiin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Persoonallisuushäiriöön Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön Itsetuhoisiin ajatuksiin Vaikeaan elämäntilanteeseen Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Menneisyyteni käsittelyyn Vihanpurkauksien hallitsemiseen Paniikkikohtauksiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Syömiseen liittyviin vaikeuksiin Elämäntapamuutokseen Pahaan oloon Huonoon itsetuntoon Vanhemmuuden haasteisiin Työuupumukseen Ihmissuhdeongelmiin Masennukseen/ahdistukseen
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Olen työskennellyt yli 30 vuotta nuoriso- ja sosiaaliala erilaisssa tehtävissä.:
Sosionomi (AMK) kouluttajana ja ohjaajana, psykodraama kasvuryhmien ohjaajana, työnohjaajana ( sosiaali, nuoriso yms. alat), psykososiaalinen yksilötuki nuoret aikuiset.
Vapaaehtoisuuteen perustuvan kriisiryhmän vetäjä.
Psykoterapeutin tutkinnon lisäksi seuraavia jatko/ täydennyskoulutuksia:
TyönohjaajaSTOry
Psykodraamaohjaaja (CP)
Psykodraamaterapia on ryhmissä tapahtuvaa eläytyvää asioiden käsittelyä, jossa keskustelun lisäksi tutkitaan suhdetta itseen/muihin tai hankalia kokemuksia tekemällä niitä näkyviksi.Sovellan psykodraamaosaamistani myös yksilötyöskentelyssäni. Työnohjaajana toimiessani olen saanut ymmärrystä työn aiheuttaman stressin ja työuupumuksen taustoihin ja toipumisen tukemiseen.
Sensomotorisen psykoterapian 1 taso; traumojen hoito, Hengityskoulun ohjaaja/Hengitysterapeutti

Tutustumiskäynnin hinta

90,00

Vakiokäynnin hinta

90,00

Lisätiedot hinnoittelusta