Etusivu / Löydä apua / Ilkka Mustakallio

Ilkka Mustakallio

Kouluttajapsykoterapeutti, Sosiaalialan koulutus, Ratkaisukeskeinen
Tampere, keskusta
Suomi
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v
Terapian kesto
Pitkäkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Päiväaikoja
Tämä terapeutti ei ota uusia asiakkaita. Katso vapaat terapeutit.
Yksi vapaa paikka. Työskentelen traumafokusoidusti, emdr, psykofyysinenpainotus; toivon asiakkailtani halukkuutta keho-orientoituneeseen työskentelyyn. Olen sosiaalialan korkeakoulutuksen omaava kokenut psykoterapeutti.
Psykoterapiasuuntaus
  • Ratkaisukeskeinen
  • Kriisi- ja trauma
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Lisäkoulutukset

Kriisit ja traumat Mindfulness Kehopsykoterapeuttinen koulutus EMDR Interpersoonallinen psykoterapia (IPT) Kiintymyssuhteen tukeminen Hypnoosi

Millainen terapeutti olen

Olen 65-vuotias yksilöpsykoterapeutti, kehopsykoterapeutti ja emdr terapeutti, peruskoulutukseltani ratkaisukeskeinen, vaativan erityistason psykoterapeutti (psykoterapian kouluttajan pätevyys), sosionomi (Tampereen yliopisto). Työskentelytapani on tilanne- ja asiakassidonnainen; voin toimia aktiivisesti tai tarpeen mukaan kuunnellen ja odottaen, asiakkaan rytmiä kunnioittaen.

Mitä istunnoillani tehdään

Täytä Mielenterveystalossa kysely terapian aloittamisesta, ja arvioi onko terapian aloitus nyt ajankohtainen.
Terapiassa työskentelet asettamiasi tavoitteita kohden, jota arvioidaan yhdessä säännöllisäesti. Terapian aluksi kartoitetaan sosiaaliset suhteesi sekä elämänkaaresi. Mitä ovat kipupisteesi, haasteesi, niin sisäiset kuin ulkoiset voimavarasi?
Tärkeää psykoterapiasuhteessa on hyvä yhteistyö, turvassa olemisen kehollinen ja mielellinen kokemus.
Työskentelemme sen autenttisen minän vahvistamiseksi, jota leimaa yhteys sisäiseen maailmaan, mielikuuviin, tunteisiin, kehoon ja joka voi olla yhteydessä ulkomaailmaan tiedostaen turvallista nykyistä hetkeä. Kehollisuus on mukana meillä koko ajan ja pyrkimys on auttaa sen tiedostamisessa ja hyväksymisessä, kuuntelemisessa. Istunnossa voidaan usein tehdä erilaisia tietoisuustaitoharjoituksia ja kehollisia työskentelyjä, ei vain puhuta.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Työuupumukseen Vanhemmuuden haasteisiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Paniikkikohtauksiin Fobiaan/kammoon Menneisyyteni käsittelyyn Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Fyysisen sairauden käsittelemiseen Univaikeuksiin
Erityiskohderyhmät
Vakavasti traumatisoituneet potilaat ja dissosiaatiohäiriöt
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Olen ensimmäisen koulutukseni kautta valmistunut ravintola-alalle 1970-luvulla, sieltä opintojen kautta lastensuojelun tehtäviin (valmistunut Tampereen yliopisto 1989), muutama vuosi erityisopettajana ja sen jälkeen kuntoutuksen kehittäjänä ja asiantuntijana syöpään sairastuneiden ja läheisten kuntoutuksessa sekä psyykkisen työkyvyn kuntoutuksessa, kouluttajana ja työnohjaajana sekä ryhmien ohjaajana. Psykoterapeutiksi valmistuin 2008.

Olen täydennyskouluttautunut mm.seuraavasti:
-traumaterapia,
-EMDR (silmänliiketerapia),
-psykofyysinen psykoterapia; hengitys- ja kehoterapiamenetelmät, mindfullnes/ tietoinen läsnäolo ja kehotietoisuus
-interpersoonallinen psykoterapia (IPT),
-hypnoosi ja rentoutus,
-pariterapia,
-hahmoterapia,
-kriisi- ja kognitiivisen terapian menetelmät,
-NLP practitioner sekä
-ryhmäpsykoterapia (myös Kela pätevyys), psyko- ja sosiodraama.

Asiakaskuntani

Työskentelen aikuisten (erityisesti 40+ vuotiaat) kanssa. Kiinnostukseni ovat etenkin masennusoireet, työuupumus, posttraumaattinen stressi, trauma- ja dissosiaatio-oireilu. Pakko-oireisuuden, ja voimakkaan ahdistuksen kanssa en ole parhaimmillani.

Lisätiedot

Terapian kesto voi olla useamman vuoden mittaiseen prosessi, mihin useimmiten voi hakea Kelan tukea (57,60 € / käyntikerta) kun työ- tai opiskelukykysi on uhattuna.

Ota yhteyttä, keskustellaan miten voin olla auttamassa sinua. Viihtyisä vastaanottotilani sijaitsee Kauppakadun ja Näsilinnankadun kulmauksessa ydinkeskustassa. .

Tutustumiskäynnin hinta

85,00

Vakiokäynnin hinta

98,00

Lisätiedot hinnoittelusta