Etusivu / Löydä apua / Ilkka Mustakallio

Ilkka Mustakallio

Kouluttajapsykoterapeutti, Sosiaalialan koulutus, Ratkaisukeskeinen
Tampere, keskusta
Suomi
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v
Terapian kesto
Pitkäkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Päiväaikoja
Tämä terapeutti ei ota uusia asiakkaita. Katso vapaat terapeutit.
Yksi vapaa paikka. Työskentelen traumafokusoidusti, emdr, psykofyysinenpainotus; toivon asiakkailtani halukkuutta keho-orientoituneeseen työskentelyyn. Olen sosiaalialan korkeakoulutuksen omaava kokenut psykoterapeutti.
Psykoterapiasuuntaus
  • Ratkaisukeskeinen
  • Kriisi- ja trauma
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Lisäkoulutukset

Kriisit ja traumat Mindfulness Kehopsykoterapeuttinen koulutus EMDR Interpersoonallinen psykoterapia (IPT) Kiintymyssuhteen tukeminen Hypnoosi

Millainen terapeutti olen

Olen 65-vuotias, peruskoulutukseltani voimavara- ja ratkaisukeskeinen, vaativan erityistason psykoterapeutti (psykoterapian kouluttajan pätevyys), sosionomi (Tampereen yliopisto)

Huomioin kehollisuutta, hengitystä, mikä on puheen "takana", vakauden ja oman tunnesäätelyn vahvistaminen on työskentelyssä tärkeää. Olen aloittanut syksyllä 2018 3-vuotisen kehopsykoterapiakoulutuksen..

Mitä istunnoillani tehdään

Psykoterapia on aika ja paikka itsellesi johon on hyvä ja tarpeen satsata sekä aikaa että energiaa ja taloudellisia panostuksia. Täytä Mielenterveystalossa kysely terapian aloittamisesta, ja arvioi onko terapian aloitus nyt ajankohtainen. Terapiassa työskentelet asettamiasi tavoitteita kohden, jota arvioidaan yhdessä säännöllisäesti. Terapian aluksi kartoitetaan sosiaaliset suhteesi sekä elämänkaaresi. Mitä ovat kipupisteesi, haasteesi, niin sisäiset kuin ulkoiset voimavarasi? Tärkeää psykoterapiasuhteessa on hyvä yhteistyö, turvassa olemisen kokemus. Työskentelemme sen autenttisen minän vahvistamiseksi, jota leimaa yhteys sisäiseen maailmaan, tunteisiin, kehoon. Tämä voi tarkoittaa usein kohti sisäistä kipua menemistä samalla tiedostaen turvallista nykyistä hetkeä.

Tarjoan apua
Univaikeuksiin Fyysisen sairauden käsittelemiseen Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Vaikeaan elämäntilanteeseen Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Menneisyyteni käsittelyyn Fobiaan/kammoon Paniikkikohtauksiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Elämäntapamuutokseen Pahaan oloon Huonoon itsetuntoon Vanhemmuuden haasteisiin Työuupumukseen Ihmissuhdeongelmiin Masennukseen/ahdistukseen
Erityiskohderyhmät
Vakavasti traumatisoituneet potilaat ja dissosiaatiohäiriöt
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Olen ensimmäisen koulutukseni kautta valmistunut ravintola-alalle 1970-luvulla, sieltä opintojen kautta lastensuojelun tehtäviin (valmistunut Tampereen yliopisto 1989), muutama vuosi erityisopettajana ja sen jälkeen kuntoutuksen kehittäjänä ja asiantuntijana syöpään sairastuneiden ja läheisten kuntoutuksessa sekä psyykkisen työkyvyn kuntoutuksessa, kouluttajana ja työnohjaajana sekä ryhmien ohjaajana. Psykoterapeutiksi valmistuin 2008.

Olen täydennyskouluttautunut mm.seuraavasti:
-traumaterapia,
-EMDR (silmänliiketerapia),
-psykofyysinen psykoterapia; hengitys- ja kehoterapiamenetelmät, mindfullnes/ tietoinen läsnäolo ja kehotietoisuus
-interpersoonallinen psykoterapia (IPT),
-hypnoosi ja rentoutus,
-pariterapia,
-hahmoterapia,
-kriisi- ja kognitiivisen terapian menetelmät,
-NLP practitioner sekä
-ryhmäpsykoterapia (myös Kela pätevyys), psyko- ja sosiodraama.

Asiakaskuntani

Työskentelen aikuisten (erityisesti 40+ vuotiaat) kanssa. Kiinnostukseni ovat etenkin masennusoireet, työuupumus, posttraumaattinen stressi, trauma- ja dissosiaatio-oireilu.

Lisätiedot

Terapian kesto voi olla useamman vuoden mittaiseen prosessi, mihin useimmiten voi hakea Kelan tukea (57,60 € / käyntikerta) kun työ- tai opiskelukykysi on uhattuna.

Ota yhteyttä, keskustellaan miten voin olla auttamassa sinua. Viihtyisä vastaanottotilani sijaitsee Kauppakadun ja Näsilinnankadun kulmauksessa ydinkeskustassa. .

Tutustumiskäynnin hinta

85,00

Vakiokäynnin hinta

100,00

Lisätiedot hinnoittelusta