Etusivu / Löydä apua / Hilkka Aurinko

Hilkka Aurinko

Psykoterapeutti, Psykiatrian erikoissairaanhoitaja, Perheterapia
Mikkeli, Ristiina
Suomi
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Ikäihmiset yli 67v Nuoret 13-17v Parit Perheet Ryhmät
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Ilta-aikoja Päiväaikoja Viikonloppuaikoja
Olen perhe- ja paripsykoterapeutti, työnohjaaja ja mindfulness ohjaaja Mikkelistä. Työskentelen perheiden, parien ja yksilöiden kanssa ja teen työnohjausta yksilöiden ja ryhmien kanssa. Pidän ihmistä ainutlaatuisena ja arvokkaana, haluan kuunnella ja tehdä yhteistyössä ihmisten kanssa.
Psykoterapiasuuntaus
  • Perheterapia
  • Pariterapia
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia Kelan vaativa lääkinnällinen kuntoutus (lapset) Kelan vaativa lääkinnällinen kuntoutus (nuoret) Kelan vaativa lääkinnällinen kuntoutus (aikuiset)

Lisäkoulutukset

Neuropsykiatrinen valmentaja Mindfulness

Millainen terapeutti olen

Terapeuttina olen rehellinen ja avoin työskentelyssäni. Kuuntelen ja arvostan ihmisen omaa näkemystä, mutta kannustan ja tuen asiakastani kehittymään ihmisenä . Olen tunnollinen aikataulujen suhteen ja tarvittaessa pystyn puhumaan asiani suoraan. Pari- ja perheterapiassa olen puolueeton ja pyrin siihen, että jokaisen ääni pääsee kuuluviin. Pyrin tukemaan asiakkaitani löytämään uusia näkökulmia ja etsimään uusia mahdolisuuksia hankalissa elämän tilanteissa. Perheen erotilanteissa haluan korostaa lasten asemaa.

Mitä istunnoillani tehdään

Tapaamisilla keskustellaan asiakkaan tuomista asioista, etsitään ratkaisuja yhdessä tai menetelmiä miten sopeutua uuteen tilanteeseen tai selvitä siitä. Perhe- ja pariterapiassa käytän sukupuumenetelmää ylisukupolvisten asioiden selvittämiseen ja siihen miten ne vaikuttavat nykypäivässä ihmisten elämässä. Voin tarvittaessa käyttää kuvia tai videointia. Voin antaa vihjeitä kirjallisuudesta tai artikkeleista, jotka voivat liittyä käsiteltävään aiheeseen tai tilanteeseen.
Perheiden kanssa tutkitaan perheen vuorovaikutusta ja dynamiikkaa tai voidaan antaa tarvittavaa psykoedukaatiota tai valmennusta. Kotitehtävät kuuluvat myös usein pari- ja perheterapiaan. Ne voivat olla kirjallisia tai muita tehtäviä.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Työuupumukseen Vanhemmuuden haasteisiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Paniikkikohtauksiin Menneisyyteni käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Univaikeuksiin Fyysisen sairauden käsittelemiseen
Erityiskohderyhmät
Neuropsykiatriset potilaat Lastensuojelun asiakkaat Kaksisuuntainen mielialahäiriö
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Olen peruskoulutukselta psykiatrian erikoissairaanhoitaja, valmistuin Oulaisten terveydenhuolto-oppilaitoksesta v. 1993. Sen jälkeen kävin Oulussa yksivuotisen perheterapian peruskoulutuksen ja kaksivuotisen yhteisöhoidon koulutuksen 2001 Jyväskylässä. Perhepsykoteraputin tutkinnon suoritin Turussa v. 2006 ja paripsykoteraputiksi valmistuin 2012 Helsingistä. Olen kouluttautunut työnohjaajaksi 2016 ja mindfulnessohjaajaksi 2017. Lisäksi minulla on voimauttavan valokuvan menetelmäkoulutus. Tällä hetkellä opiskelen neuropsykiatriseksi valmentajaksi, koulutus päättyy kesäkuussa 2019.
Yli 25 vuotta olen tehnyt hoitotyötä psykiatriassa osastoilla ja poliklinoilla erilaisista mielenterveyshäiriöistä (masennus, psykoosi, kaksisuuntainen mielialahäiriö) kärsivien ihmisten kanssa. Hoitosuhteet ovat olleet pitkiä ja intensiivisiä. Olen tavannut perheitä ja pareja monenlaisten ongelmien ja vaikeuksien kanssa myös yhteistyössä lastensuojelun kanssa.

Asiakaskuntani

Työskentelen yksilöiden (aikuiset ja nuoret), parien ja perheiden kanssa. Teen työnohjausta yksilöiden ja ryhmien kanssa ja tarvittaessa erityisesti sovittuna voin tehdä kotikäyntejä myös. Aloittelen neuropsykiatrisen valmennuksen tekemistä sekä yksilöiden että perheiden kanssa.
Olen kiinnostunut monenlaisesta työstä.

Lisätiedot

Harrastan lenkkeilyä koirani kanssa, matkustelua , espanjan opiskelua ja kaikenlaisia käsitöitä sekä leipomista.

Tutustumiskäynnin hinta

60,00

Vakiokäynnin hinta

60,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Yksilökäynti 60€/h
Perheterapia 90€/h
Pariterapia 90€/h
Työnohjaus yksilö 60€
Ryhmätyönohjaus 170€