Etusivu / Löydä apua / Helinä Häkkänen-Nyholm

Helinä Häkkänen-Nyholm

Psykoterapeutti, Psykologi, Ratkaisukeskeinen
Helsinki, Kamppi
Suomi Englanti
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Ikäihmiset yli 67v Nuoret 13-17v Parit
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Päiväaikoja
Tämä terapeutti ei ota uusia asiakkaita. Katso vapaat terapeutit.
Olen erityisesti traumojen, työkonfliktien, rikosasioiden ja oikeusprosessien psykologi ja psykoterapia-ammattilainen. Toimin EMDR-terapiakeskus Mementosissa ja psykologi- ja lakitoimisto PsyJuridicassa. Hinnoittelu keston mukaan. Ennen helmikuuta 2019 tilaa vain yksittäisille konsultoinneille.
Psykoterapiasuuntaus
  • Ratkaisukeskeinen
  • Kriisi- ja trauma
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Lisäkoulutukset

Hypnoosi EMDR Seksuaaliterapeuttinen osaaminen

Millainen terapeutti olen

Kunnioitan ja arvostan asiakkaitani. Asiakas on oman tilanteensa ja tarpeidensa asiantuntija. Olen vuorovaikutuksessa aktiivinen ja kysyn ja teen havaintoja, jotta voin pohtia asiakkaan kanssa yhdessä hänen tilannettaan. Asiakkaani kertovat, että minuun on helppo saada kontakti ja ymmärrän heitä nopeasti. Uskon että pystyn työkokemukseni ja tutkija- (olen koulutukseltani psykologian tohtori) ja tietokirjalija taustani johdosta tarvittaessa antamaan asiakkailleni myös paljon tietoa esim. oikeusprosessin kulusta tai narsismista. Työskentelyotteeni on rauhallinen ja salliva ja minulle on tärkeätä luoda hyväksyvä ja turvallinen ilmapiiri. Luottamuksellinen terapiasuhde luo puitteet onnistuneelle psykoterapialle.

Mitä istunnoillani tehdään

Aloitan istuntoni yleensä kysymällä: ""Mikä on sinulle hyvä tulos tapaamisestamme?" Tämä mahdollistaa sen, että asiakas itse määrittää sen, mitä hän haluaa istunnossa käsitellä. Tavoitteena voi olla esimerkiksi käytännön vinkkien saaminen erokriisiin tai traumaattisen kokemuksen työstäminen EMDR-menetelmän avulla. Tavoite määrittää käytettäviä menetelmiä.

Työtapani on ratkaisukeskeinen ja käytän hyvin paljon EMDR -menetelmää. Käytän myös kognitiivisen terapian ja hyväksymis- ja omistautumisterapian menetelmiä. Keskustelun painopiste vastaanotollani on nykyisyydessä ja toivotussa tulevaisuudessa.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Päihdeongelmaan/riippuvuuteen Työuupumukseen Vanhemmuuden haasteisiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Syömiseen liittyviin vaikeuksiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Paniikkikohtauksiin Fobiaan/kammoon Seksuaalisiin ongelmiin Menneisyyteni käsittelyyn Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Univaikeuksiin Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Fyysisen sairauden käsittelemiseen
Erityiskohderyhmät
Vakavasti traumatisoituneet potilaat ja dissosiaatiohäiriöt
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Olen pitänyt omaa vastaanottoa vuodesta 2010 alkaen ja oikeuspsykologina olen toiminut lähes 20 vuoden ajan.

Olen suorittanut lähes kaikki Suomessa saatavilla olevat aikuisten EMDR -menetelmän käyttöön perustuvat täydennyskoulutukset (Traumaterapiakeskus, vuodesta 2010 alkaen). Olen seritifioitu EMDR-terapeutti ja Suomen EMDR yhdistyksen hallituksen varajäsen ja tiedevastaava. Tällä hetkellä suoritan Tampereen yliopistossa työ- ja organisaatiopsykologian erikoispsykologikoulutusta (vuodesta 2016 alkaen). Olen kouluttautunut myös seksuaalineuvojaksi (Sexpo 2015).

Toimin myös oikeuspsykologian vastuututkijana ja kriminaalipsykologian dosenttina Helsingin yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa sekä oikeuspsykologian dosenttina Ita-Suomen yliopistossa. Lisäksi kirjoitan tietokirjoja, mm. 100 kysymystä narsismista (readme.fi).

Asiakaskuntani

Työskentelen pääosin yksilöiden ja aikuisten sekä nuorten (yli 16-vuotiaiden) kanssa. Asiakkailleni yhteistä on se, että he ovat kokeneet poikkeuksellisen vaikeita asioita ja he haluavat elämässä eteenpäin. Uskottomuuskriisit, väkivallan kokeminen, oikeusprosessit, vaikeat ihmissuhteet, persoonallisuushäiriöt, työpaikan konfliktitilanteet ja muut elämän vastoinkäymiset ovat asiakkailleni yleisiä kokemuksia. Näiden kielteisten muistojen ja mielikuvien työstämisessä EMDR-menetelmä on oivallinen työkalu. Kiinnostuksenani on myös psykoterapeuttisin menetelmin valmentaa ihmisiä haasteellisiin tilanteisiin. Olen tehnyt urheilun ja liike-elämän psyykkistä valmennusta EMDR-menetelmällä. Valmentamiseen perustuu myös EMDR-menetelmään pohjautuva ja kehittämäni Cope for Court protokolla, jonka avulla valmistelen ihmisiä oikeudenkäyntiin.

Tutustumiskäynnin hinta

105,00

Vakiokäynnin hinta

105,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Terapiavastaanoton kesto on 45 min ja hinta on 105 euroa . Psykologin konsultaatiokäynnin ja EMDR-terapian kesto on 60 min ja hinta on 140 euroa. Huomioithan, etten tällä hetkellä valitettavasti psyty ottamaan uusia asiakkaita Kelan tukemaan kuntoutusterapiaan ja HUS:n ostopalveluterapioita en lainkaan tee.

Summary in English | Sammanfattning på svenska

I'm a psychologist and psychotherapist with over 20 years working experience as a forensic psychologists and I've had my own psychotherapy practice since 2010. I do mainly solution focused and EMDR therapy. Many of my clients have had extreme experiences such as violence, child abuse, accidents, difficult relationships, conflicts at a work place and legal processes. I work fluently in English and do psychotherapy in English weekly.

I’m a founding partner of psychology and law firm PsyJuridica Ltd and EMDR Therapy Center Mementos Ltd. I have a PhD in psychology, and I’m a licensed psychotherapist, certified EMDR therapist and a sexuality counselor by training. I'm an adjunct professor at the University of Eastern Finland and the University of Helsinki.

Please note that currently I can not take new clients fro Kela supported therapy.