Etusivu / Löydä apua / Heli Tuikka

Heli Tuikka

Psykoterapeutti, Kasvatustieteen maisteri, Ratkaisukeskeinen
Oulu, Keskusta
Suomi
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Ikäihmiset yli 67v Nuoret 13-17v Lapset alle 13v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Päiväaikoja
Olen ratkaisukeskeinen psykoterapeutti. Syksyllä 2018 aloitan kognitiivisen psykoterapian opinnot. Olen Kelan palvelutuottaja sekä kuntoutuspsykoterapiassa että vaativassa lääkinnällisessä kuntoutuksessa (1.1.19 alkaen). Taustakoulutukseltani olen sairaanhoitaja (AMK) ja erityisluokanopettaja (KM).
Psykoterapiasuuntaus
  • Ratkaisukeskeinen
  • Kognitiivinen
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia Kelan vaativa lääkinnällinen kuntoutus (aikuiset)

Millainen terapeutti olen

Terapeuttina olen aktiivinen, myötätuntoinen ja asiakaslähtöinen. Tärkeintä työskentelyssäni on saada asiakas löytämään terapiassa itselleen merkitykselliset tavoitteet. Olen helposti lähestyttävä ja reipasotteinen sekä positiivinen terapeutti, jolle huumorin käyttökään ei ole terapiassa vierasta, jos se sopii asiakkaan tapaan käsitellä asioita. Hienotunteisuus ja jokaisen asiakkaan elämäntilanteen kunnioittaminen ovat tärkeitä asioita. Koen myös tärkeäksi, että terapiassa edetään asiakkaan rytmin mukaisesti.

Mitä istunnoillani tehdään

Menetelminä käytän keskustelua, erilaisia kysymyksiä, joilla selvitetään asiakkaan toiveita, tavoitteita sekä voimavaroja, havainnollistamista kirjoittaen, rentoutumisharjoituksia ja tarpeen mukaan toiminnallisia harjoituksia, kuvakortteja ja luovia menetelmiä. Luovina menetelminä voi olla musiikin hyödyntämistä ja draamallisia harjoituksia. Menetelmät valitaan yksilöllisesti asiakkaan kanssa yhdessä keskustellen ja sopien.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Työuupumukseen Vanhemmuuden haasteisiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Paniikkikohtauksiin Vihanpurkauksien hallitsemiseen Vaikeaan elämäntilanteeseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Menneisyyteni käsittelyyn Univaikeuksiin
Asiakaskuntani

Työskentelen kaikenikäisten asiakkaiden kanssa. Vahvin kokemus minulla on käyttäytymiseen, elämänhallintaan, tunne-elämään, elämän kriiseihin, ihmissuhteisiin, masennukseen ja ahdistuneisuuteen, oppimiseen ja oppimisen vaikeuksiin sekä neuropsykiatrisiin haasteisiin liittyvästä työskentelystä. Olen työskennellyt myös parisuhdekriisien, lapsettomuuden ja vanhemmuuden haasteiden ja erityislapsen vanhemmuuteen liittyvien sisältöjen parissa. Toimin myös kouluttajana neuropsykiatrisessa valmentaja -koulutuksessa.

Tutustumiskäynnin hinta

80,00

Vakiokäynnin hinta

80,00

Lisätiedot hinnoittelusta

45 min = 80 e
1 tunti = 95 e