Etusivu / Löydä apua / Heli Pohjasniemi

Heli Pohjasniemi

Koulutuksessa Psykologi, Kognitiivinen käyttäytymisterapia
Turku, Pohjola
Englanti Suomi
Asiakasryhmät
Perheet Parit Lapset alle 13v Nuoret 13-17v Ikäihmiset yli 67v Aikuiset 18-67v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Päiväaikoja
Tämä terapeutti ei ota uusia asiakkaita. Katso vapaat terapeutit.
Tämä terapeutti tarjoaa koulutusterapiaa. Lue lisää.

Tämä terapeutti toimii vapaaehtoisena TOIVO.ME - hankkeessa. Jos olet terveydenhuollon ammattilainen, voit tiedustella maksutonta keskusteluapua terapeutilta, vaikka terapeutti ei muutoin ottaisi uusia asiakkaita.

Huomioithan, että TOIVO.ME - hankkeessa tarjottava apu on suunnattu koronakriisissä työskenteleville terveydenhuollon työntekijöille. Keskusteluapu on kertaluontoista (1-2 kertaa) eikä ole terveydenhuoltoa. Näin ollen profiiliteksti ei kaikin osin kuvaa TOIVO.ME-keskusteluja.

Kun tiedustelet vapaata aikaa, muista mainita TOIVO.ME - hankkeesta sekaannusten välttämiseksi.

Olen psykologi, ja valmistun syksyllä -21 kognitiivisen käyttäytymisterapian psykoterapeutiksi. Tarjoan nyt etätapaamisin toteutuvaa lyhytterapeuttista (5-20 kertaa) työskentelyä. Ole yhteydessä, jos koet että lyhytkin työskentelyjakso voisi olla sinulle avuksi elämäntilanteessasi.
Psykoterapiasuuntaus
  • Kognitiivinen käyttäytymisterapia
Lisäkoulutukset

Kiintymyssuhteen tukeminen

Millainen terapeutti olen

Huomioin asiakkaan elämäntilanteen kokonaisvaltaisesti. Työskentelen myötätuntoisesti ja lempeästi, mutta aktiivisella otteella. Terapia on yhteistyöprosessi, joka etenee asiakasta kunnioittavalla tavalla kohti niitä tavoitteita, jotka arvioimme tärkeiksi. Pyrin terapiassa kokemuksellisuuteen, selkiyttävään työskentelyotteeseen ja voimavarojen ja vahvuuksien huomioimiseen.

Mitä istunnoillani tehdään

Tapaan asiakkaitani tavallisesti kerran viikossa. Käytän asiakkaan tarpeen ja hoidon tavoitteiden mukaan erilaisia kognitiivisen käyttäymisterapian menetelmiä. Terapia aloitetaan aina käyttäytymisanalyysilla, jonka avulla pyritään käsitteellistämään asiakkaan tilannetta yksilöllisesti hoidon suunnittelun tueksi. Annan asiakkaalle usein tapaamisten välille kotitehtäviä, jotka edistävät terapian tavoitteiden siirtymistä asiakkaan arkeen.

Tarjoan apua
Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Seksuaalisiin ongelmiin Vihanpurkauksien hallitsemiseen Fyysisen sairauden käsittelemiseen Univaikeuksiin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön Vaikeaan elämäntilanteeseen Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Menneisyyteni käsittelyyn Fobiaan/kammoon Pakko-oireisiin Paniikkikohtauksiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Syömiseen liittyviin vaikeuksiin Elämäntapamuutokseen Pahaan oloon Huonoon itsetuntoon Vanhemmuuden haasteisiin Työuupumukseen Päihdeongelmaan/riippuvuuteen Ihmissuhdeongelmiin Masennukseen/ahdistukseen
Erityiskohderyhmät
Neuropsykiatriset potilaat Lastensuojelun asiakkaat Adoptio & sijoitus
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Psykologina olen tehnyt työtä eri-ikäisten lasten, nuorten ja perheiden kanssa. Olen saanut kasvatus- ja perheneuvonnan erikoistumiskoulutuksen sekä Väestöliiton Tahdolla ja taidolla -ohjaajakoulutuksen, joten myös perheiden ja parisuhteiden haasteet ovat minulle tuttuja. Minulla on pitkä kokemus sekä lasten että aikuisten neuropsykologisesta työstä sekä perhekuntoutuksesta.

Terapiatyöhön olen kognitiivisen käyttäytymisterapian psykoterapiakoulutuksen lisäksi käynyt Therapeia-säätiön Mentalisaatioon perustuva hoito -täydennyskoulutuksen. Ns. perinteisen kognitiivisen käyttäytymisterapian lisäksi terapiakoulutukseni on painottunut hyväksymis- ja omistautumisterapian menetelmiin.

Asiakaskuntani

Teen työtä sekä aikuisten että eri-ikäisten lasten ja nuorten kanssa.

Tutustumiskäynnin hinta

70,00

Vakiokäynnin hinta

70,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Pari-/perhekäynnin pituus ja hinta sovitaan erikseen.