Etusivu / Löydä apua / Helena Vuoriheimo

Helena Vuoriheimo

Psykoterapeutti, Sairaanhoitaja, Kognitiivinen
Tampere, Tampella
Suomi
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Ikäihmiset yli 67v Nuoret 13-17v Parit
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Päiväaikoja Ilta-aikoja
Tämä terapeutti ei ota uusia asiakkaita. Katso vapaat terapeutit.
Olen kognitiivis-integratiivinen, ratkaisukeskeinen ja EMDR-psykoterapeutti. Työskentelen aikuisten ja nuorten kanssa. Meillä jokaisella on oikeus tavoitella parempaa elämää, psykoterapeuttisessa yhteistyössä polut sinne voivat selkiytyä.
Psykoterapiasuuntaus
  • Kognitiivinen
  • Ratkaisukeskeinen
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Lisäkoulutukset

EMDR Skeematerapia

Millainen terapeutti olen

Terapeuttina olen aktiivinen, keskusteleva ja tavoitteellinen Tarvittaessa olen jämpti ja suorapuheinenkin, vaikka enemmän pidänkin itseäni lempeänä ja joustavana. Rauhalliseksikin minua on kuvailtu. Pyrin lisäämään asiakkaani itsemyöntätuntoa, ja siksi tarvekeskeinen lähestyminen on minulle tärkeää. Terapia on kuitenkin yhteistyösuhde, joka syntyy yhdessä tekemällä, enkä aukotonta tai yhtäpitävää kuvausta voi itsestäni terapeuttina tämän vuoksi antaa.

Mitä istunnoillani tehdään

Terapiasuhde on yhteistyösuhde: yhdessä asiakkaani kanssa etsimme muutostoiveita ja keinoja kohti hänen määrittämäänsä parempaa elämää. Yhdessä tutkimme myös uskomuksia, menneisyyden koettelemuksia ja muita esteitä, jotka ovat muutosten tiellä. Istuntoni perustuvat keskusteluun. Teemme myös harjoituksia, kuten mielikuva- tai tuoliharjoituksia. Käytän skeematerapiaa ja sen menetelmiä ja myös EMDR-menetelmää. Annan myös välitehtäviä työstettäväksi terapiaistuntojen välillä. Mielestäni terapeutin tärkeimpiä tehtäviä on ylläpitää ja lisätä toivoa sekä auttaa asiakastaan näkemään vahvuutensa. Positiivinen ihmiskäsitys ja asiakkaan löytämät arvot ja tarpeet ovat tärkeitä terapiaa eteenpäin vieviä asioita.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Päihdeongelmaan/riippuvuuteen Työuupumukseen Vanhemmuuden haasteisiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Paniikkikohtauksiin Pakko-oireisiin Menneisyyteni käsittelyyn Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Persoonallisuushäiriöön Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Univaikeuksiin Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Minulla on yli 25 vuotta kokemusta erilaisista psykiatriaan liittyvistä työtehtävistä. Psykoterapeuttina olen toiminut vuodesta 2010, päätoimisesti vuodesta 2013. Olen sairaanhoitaja YAMK (terveyden edistäminen), ammatillinen opettaja (AmO), kognitiivis-integratiivinen psykoterapeutti, ratkaisukeskeinen kouluttajapsykoterapeutti (VET) sekä EMDR sertifioitu terapeutti. Kognitiivis-integratiivisen koulutukseni olen suorittanut Helsingin yliopistossa, ratkaisukeskeisen Lyhytterapiainstituutissa, EMDR-koulutuksen Traumaterapiakeskuksessa.

Tutustumiskäynnin hinta

110,00

Vakiokäynnin hinta

110,00

Lisätiedot hinnoittelusta