Etusivu / Löydä apua / Helena Vuoriheimo

Helena Vuoriheimo

Kouluttajapsykoterapeutti, Sairaanhoitaja, Ratkaisukeskeinen
Hyvinkää, keskusta
Suomi
Asiakasryhmät
Parit Nuoret 13-17v Ikäihmiset yli 67v Aikuiset 18-67v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Tämä terapeutti ei ota uusia asiakkaita. Katso vapaat terapeutit.

Tämä terapeutti toimii vapaaehtoisena TOIVO.ME - hankkeessa. Jos olet terveydenhuollon ammattilainen, voit tiedustella maksutonta keskusteluapua terapeutilta, vaikka terapeutti ei muutoin ottaisi uusia asiakkaita.

Huomioithan, että TOIVO.ME - hankkeessa tarjottava apu on suunnattu koronakriisissä työskenteleville terveydenhuollon työntekijöille. Keskusteluapu on kertaluontoista (1-2 kertaa) eikä ole terveydenhuoltoa. Näin ollen profiiliteksti ei kaikin osin kuvaa TOIVO.ME-keskusteluja.

Kun tiedustelet vapaata aikaa, muista mainita TOIVO.ME - hankkeesta sekaannusten välttämiseksi.

Elämän kriiseissä voimavarat ovat vähissä. Terapeuttisessa yhteistyössä nämä voimavarat voivat löytyä. Tämä mahdollistuu esimerkiksi uusien näkökulmien etsimisellä ja omien itselle haitallisten uskomusten kriittisellä tarkastelulla. Meillä jokaisella on oikeus tavoitella parempaa elämää!
Psykoterapiasuuntaus
  • Ratkaisukeskeinen
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Lisäkoulutukset

EMDR

Millainen terapeutti olen

Terapeuttina olen pohtiva ja keskusteleva mutta kuitenkin tavoitteellinen ja päämäärätietoinen. Saatan olla jämpti ja suorapuheinen, vaikka enemmän pidänkin itseäni sallivana ja joustavana. Pyrin lisäämään asiakkaani itsemyöntätuntoa, ja siksi tarvekeskeinen ajattelu on minulle tärkeää. Ratkaisukeskeiset arvot ohjaavat työtäni terapeuttina: ihmiset tekevät parhaansa ja tietävät itse, mikä heille on hyväksi, mutta joskus tarvitsevat apua ongelmansa ratkaisukeinon löytämiseen.

Mitä istunnoillani tehdään

Terapiasuhde on yhteistyösuhde: yhdessä asiakkaani kanssa etsimme muutostoiveita ja keinoja kohti hänen haluamaansa parempaa elämää. Yhdessä tutkimme myös uskomuksia, menneisyyden koettelemuksia ja muita esteitä, jotka ovat muutosten tiellä. Istuntoni perustuvat keskusteluun. Teemme myös harjoituksia, kuten erilaisia kognitiivisia NLP-harjoituksia. Tällaisia ovat esimerkiksi mielikuvaharjoitukset. Käytän myös EMDR-menetelmää kielteisten uskomusten käsittelyssä. Myös kotitehtävät kuuluvat ratkaisukeskeiseen viitekehykseeni. Mielestäni terapeutin tärkeimpiä tehtäviä on ylläpitää ja lisätä toivoa sekä auttaa asiakastaan näkemään vahvuutensa. Positiivinen ihmiskäsitys ja asiakkaan löytämät arvot ja tarpeet ovat tärkeitä terapiaa eteenpäin vieviä asioita.

Tarjoan apua
Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Persoonallisuushäiriöön Itsetuhoisiin ajatuksiin Vaikeaan elämäntilanteeseen Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Menneisyyteni käsittelyyn Pakko-oireisiin Paniikkikohtauksiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Elämäntapamuutokseen Pahaan oloon Huonoon itsetuntoon Vanhemmuuden haasteisiin Työuupumukseen Päihdeongelmaan/riippuvuuteen Ihmissuhdeongelmiin Masennukseen/ahdistukseen
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Olen sairaanhoitaja YAMK (terveydenedistäminen), ammatillinen opettaja (AmO) ja vaativan erityistason ratkaisukeskeinen psykoterapeutti sekä EMDR sertifioitu terapeutti. Olen myös NLP Trainer. Psykoterapiakoulutukseni olen käynyt Lyhytterapiainstituutissa, EMDR-koulutuksen Traumaterapiakeskuksessa ja NLP-koulutukset ovat VMT-koulutus Oy:n. Lisäksi SavannaConnexion Oy:ssä olen kouluttautunut rakentavan vuorovaikutuksen ohjaajaksi. Olen suorittanut ammatillisen opettajan pedagogiset opinnot ja EMDR-sertifioinnin. Minulla on lähes 20 vuotta kokemusta erilaisista psykiatriaan liittyvistä työtehtävistä. Psykoterapeuttina olen toiminut vuodesta 2010, päätoimisesti vuodesta 2013.

Tutustumiskäynnin hinta

60,00

Vakiokäynnin hinta

90,00

Lisätiedot hinnoittelusta