Etusivu / Löydä apua / Helena Toppari

Helena Toppari

Kouluttajapsykoterapeutti, Psykologi, Pariterapia
Helsinki, Kruununhaka
Suomi
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Ikäihmiset yli 67v Parit
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Ilta-aikoja
Tämä terapeutti ei ota uusia asiakkaita. Katso vapaat terapeutit.
Olen psykologi, paripsykoterapeutti, perheterapeutti ja traumapsykoterapeutti . Tarjoan paripsykoterapiaa ja yksilökäyntejä erilaisiin elämäntilanteisiin sekä parisuhteen, elämän ja ihmissuhteiden kriiseihin. Myös tunnekeskeinen paripsykoterapia. Aikoja iltaisin. EI UUSIA KELA-ASIAKKAITA.
Psykoterapiasuuntaus
  • Pariterapia
  • Kriisi- ja trauma
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Millainen terapeutti olen

Terapeuttina olen melko aktiivinen. Minulle on tärkeää, että asiakkaan oma tarina ja kokemus tulevat kuulluksi ja ymmärretyksi. Tämä on erityisen keskeistä paripsykoterapiassa kummankin puolison osalta. Uskon vuorovaikutuksen hoitavuuteen ja korjaavuuteen. Siksi hyvä yhteys asiakkaan ja terapeutin välillä on minulle työskentelyssäni keskeistä. Terapiakäynneillä asiakkaan on voitava tuntea olonsa turvalliseksi, jotta asioiden tutkiminen ja muutos olisivat mahdollisia.

Mitä istunnoillani tehdään

Työskentelytapani on integratiiivinen, erilaista psykoterapia-alan tietoa ja kokemuksia hyödyntävä. Ensimmäinen käynti on aina myös arviointikäynti, jonka jälkeen yhdessä sovitaan mahdollisesta jatkosta. Työskentely suunnitellaan yhdessä asiakkaan kanssa hänen tavoitteitaan ja toiveitaan kuunnellen. Käytän tarvittaessa myös kehollisia menetelmiä, mikäli ne sopivat asiakkaalle ja hänen tilanteeseensa. Käynneillä kartoitetaan yleensä asiakkaan historia, erityisesti kiintymyssuhteiden ja läheisten ihmissuhteinen näkökulmasta. Työskentelyn painopiste on kuitenkin nykyhetkessä. Tunnekeskeisessä paripsykoterapiassa hahmotetaan parin välille syntyneitä kielteisiä vuorovaikutuskehiä ja pyritään löytämään niiden alla vaikuttavia tunteita. Tavoitteena on lisätä parin ymmärrystä itsestään ja parisuhteestaan sekä tunneyhteyden vähittäinen vahvistuminen, turvallisuudentunteen kasvaminen. Tämä mahdollistaa uudenlaisen rakastavamman suhteessa olemisen tavan.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Työuupumukseen Vanhemmuuden haasteisiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Seksuaalisiin ongelmiin Menneisyyteni käsittelyyn Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Fyysisen sairauden käsittelemiseen
Erityiskohderyhmät
Adoptio & sijoitus Vakavasti traumatisoituneet potilaat ja dissosiaatiohäiriöt
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Olen psykologi, paripsykoterapeutti, perheterapeutti ja vaativan eritystason traumapsykoterapeutti. Olen ollut virkatyössä Helsingin seurakuntien perheneuvonnassa vuodesta 2006. Yksityisenä ammatinharjoittajana olen toiminut virkatyöni ohella vuodesta 2004. Olen opiskellut ja tehnyt tunnekeskeistä pariterapiaa (EFT) yli viidentoista vuoden ajan ja vetänyt useita tunnekeskeisiä parisuhdekursseja. Olen aiemmin työskennellyt Väestöliiton Perheverkossa sekä Helsingin ja Vantaan kaupungin perheneuvoloissa. Minulla on kokemusta myös autististen ja Asperger lasten perheiden kanssa työskentelystä autististen lasten kuntoutusryhmässä sekä sijaisuuksissa Lastenlinnan autismi-ja Asperger osastolla. Adoptiovanhemmuuden kanssa olen työskennellyt yli 15-vuoden ajan ja mm. vetänyt adoptiovanhempien parisuhdekursseja. Olen perehtynyt myös vakavan traumatisoitumisen vaikutuksiin parisuhteessa. Tästä aiheesta olen kirjoittanut artikkelin kirjaan Häpeästä myötätuntoon (Traumaterapiakeskus)

Asiakaskuntani

Teen pariterapiaa kaikenlaisille asiakaspareille, myös samaa sukupuolta oleville pareille. Otan vastaan myös yksilöasiakkaita, jotka haluavat pohtia elämäntilannettaan, ihmissuhdekysymyksiä tai kaipaavat tukea elämän kriisitilanteeseen. Tällä hetkellä en ota vastaan uusia Kela-asiakkaita.

Lisätiedot

Vastaanottoajat ovat pääsääntöisesti maanantai- ja torstai-illat.

Tutustumiskäynnin hinta

85,00

Vakiokäynnin hinta

85,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Yksilökäynnin hinta on 85 euroa 45min, 100 euroa 60min.
Pariterapiakäynnin hinta on 140 euroa 90min. Pariterapian erilliskäynti on 100 euroa 60 min.
Tutustumiskäynnit ovat saman hintaisia kuin vakiokäynnit. Jos kalenterissa varattavissa oleva aika on pituudeltaan eri, kuin mitä toivot, niin voit varata ajan, mutta ota yhteyttä ja kysy, voiko sen muuttaa pidemmäksi tai lyhyemmäksi.