Etusivu / Löydä apua / Helena Ruti
Psykoterapeutti, Sairaanhoitaja, Perheterapia
Etävastaanotto, koko Suomi,
Rautavaara,
Kuopio, Keskusta
Suomi
Asiakasryhmät
Perheet Parit Aikuiset 18-67v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Päiväaikoja
Hei, olen perhepsykoterapeutti (kriisi- ja traumapainotus) ja kouluttautumassa integratiiviseksi yksilöpsykoterapeutiksi (valmistuminen 12/2024) sekä pätevöitymässä EMDR-terapeutiksi. Tarjoan psykoterapiaa sydämellä ja ammattitaidolla tehtynä. Lämpimästi tervetuloa.
Psykoterapiasuuntaus
  • Perheterapia
  • Integratiivinen
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Lisäkoulutukset

Kriisit ja traumat EMDR

Millainen terapeutti olen

Olen empaattinen, turvallinen ja lämmin terapeutti. Ajattelen, että ihminen on psykofyysinen kokonaisuus joten kehollisuuden huomioiminen terapiassa on tärkeää. Asetamme terapian aluksi sinun laatimat tavoitteet, joita kohden ja joista käsin työskentelemme. Terapia on tavoitteellista. Ajattelen tuloksellisen terapian lähtökohtana olevan hyvän terapiasuhteen. Vahvuuteni onkin luoda hyvä ja tukeva terapiasuhde kanssasi.

Mitä istunnoillani tehdään

Käytän usein sukupuu- ja elämänjanatyöskentelyä sopivassa kohtaa terapiaa. Nämä menetelmät antavat usein uutta ymmärrystä menneisyydestä.
Teemme myös tarvittaessa maadoittavia ja rauhoittavia kehollisia harjoituksia sekä tarvittaessa aktivoimme kehoa tähän sopivilla harjoitteilla.
Voimme tunnustella erilaisia tunteita kehossa ja opetella olemaan rauhassa niiden kanssa.

Tarjoan apua
Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Pakko-oireisiin Työuupumukseen Päihdeongelmaan/riippuvuuteen Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Persoonallisuushäiriöön Vaikeaan elämäntilanteeseen Menneisyyteni käsittelyyn Seksuaalisiin ongelmiin Paniikkikohtauksiin Syömiseen liittyviin vaikeuksiin Elämäntapamuutokseen Pahaan oloon Huonoon itsetuntoon Vanhemmuuden haasteisiin Ihmissuhdeongelmiin Masennukseen/ahdistukseen
Erityiskohderyhmät
Lastensuojelun asiakkaat
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Minulla on vuosien työkokemus lastensuojelun sijaishuollosta ja perhekuntoutuksesta. Lisäksi olen työskennellyt muutaman vuoden nuorisopsykiatrian poliklinikalla KYS:ssä sekä päihde- ja mielenterveysongelmista kärsivien aikuisten asiakkaiden kanssa kuntoutuskodilla Valtimolla sekä nyt viimeiseksi mielenterveysneuvolassa Rautavaaralla.

Asiakaskuntani

Työskentelen aikuisten, yli 16-vuotiaiden nuorten sekä parien ja perheiden kanssa. Kiinnostuksenani on erityisesti kriisien ja traumojen hoito.

Tutustumiskäynnin hinta

99,00

Vakiokäynnin hinta

99,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Pari- ja perheterapia 109 € / 45 min