Etusivu / Löydä apua / Helena Ruti

Helena Ruti

Psykoterapeutti, Sairaanhoitaja, Perheterapia
Etävastaanotto, koko Suomi,
Rautavaara,
Suomi
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Parit Perheet
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Päiväaikoja
Hei, olen perhepsykoterapeutti (kriisi- ja traumapainotus) ja kouluttautumassa integratiiviseksi yksilöpsykoterapeutiksi (valmistuminen 12/2024) sekä pätevöitymässä EMDR-terapeutiksi. Tarjoan psykoterapiaa sydämellä ja ammattitaidolla tehtynä. Lämpimästi tervetuloa.
Psykoterapiasuuntaus
  • Perheterapia
  • Integratiivinen
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Lisäkoulutukset

Kriisit ja traumat EMDR

Millainen terapeutti olen

Olen empaattinen, turvallinen ja lämmin terapeutti. Ajattelen, että ihminen on psykofyysinen kokonaisuus joten kehollisuuden huomioiminen terapiassa on tärkeää. Asetamme terapian aluksi sinun laatimat tavoitteet, joita kohden ja joista käsin työskentelemme. Terapia on tavoitteellista. Ajattelen tuloksellisen terapian lähtökohtana olevan hyvän terapiasuhteen. Tarkoitus on luoda turvallinen terapiasuhde kanssasi, jossa tulet kuulluksi ja ymmärretyksi.

Mitä istunnoillani tehdään

Lähdemme usein keskustelemaan siitä mitä sinulla on kulloinkin mielessä.
Käytän usein sukupuu- ja elämänjanatyöskentelyä sopivassa kohtaa terapiaa. Nämä menetelmät antavat usein uutta ymmärrystä menneisyydestä.
Teemme myös tarvittaessa maadoittavia ja rauhoittavia kehollisia harjoituksia sekä tarvittaessa aktivoimme kehoa tähän sopivilla harjoitteilla.
Voimme tunnustella erilaisia tunteita kehossa ja mielessä sekä opetella olemaan rauhassa niiden kanssa. Olen tunteiden äärellä sinun kanssasi.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Päihdeongelmaan/riippuvuuteen Työuupumukseen Vanhemmuuden haasteisiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Syömiseen liittyviin vaikeuksiin Paniikkikohtauksiin Pakko-oireisiin Seksuaalisiin ongelmiin Menneisyyteni käsittelyyn Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Persoonallisuushäiriöön Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen
Erityiskohderyhmät
Lastensuojelun asiakkaat
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Minulla on vuosien työkokemus lastensuojelun sijaishuollosta ja perhekuntoutuksesta. Lisäksi olen työskennellyt muutaman vuoden nuorisopsykiatrian poliklinikalla KYS:ssä sekä päihde- ja mielenterveysongelmista kärsivien aikuisten asiakkaiden kanssa kuntoutuskodilla Valtimolla. Tällä hetkellä työskentelen mielenterveysneuvolassa Rautavaaralla pääasiassa aikuisikäisten asiakkaiden kanssa yksityisvastaanottoni lisäksi.

Asiakaskuntani

Työskentelen aikuisten, yli 16-vuotiaiden nuorten sekä parien ja perheiden kanssa. Kiinnostuksen kohteitani ovat erityisesti kriisien ja traumojen hoito sekä kiintymyssuhdehäiriöt.

Tutustumiskäynnin hinta

45,00

Vakiokäynnin hinta

45,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Yksilöpsykoterapia ja EMDR 45€/45 min
Perhe-ja pariterapia 90€/45 min, 180€/90 min