Etusivu / Löydä apua / Birgitta Ojala

Birgitta Ojala

Psykoterapeutti, Sosiaalityöntekijä, Voimavarakeskeinen perheterapia
Kuusamo,
Oulu,
Englanti Suomi
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Ikäihmiset yli 67v Nuoret 13-17v Lapset alle 13v Parit Perheet
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Ilta-aikoja Päiväaikoja Viikonloppuaikoja
Perheterapeuttina teen mielelläni työtä koko perheen kanssa. Pohdimme yhdessä suhteita ja vuorovaikutusta ja mietimme, miten haluamaanne muutosta saadaan aikaan. Pariterapiassa pohdimme parisuhteen haasteita tai parisuhteen päättyessä vanhemmuutta ja suhdetta lapsiin. Teen myös vanhempainohjausta.
Psykoterapiasuuntaus
  • Voimavarakeskeinen perheterapia
Millainen terapeutti olen

Terapeuttina työskentelen kanssanne dialogisesti ja voimavarakeskeisesti.
Perheterapiassa perhe on kokonaisuus ja myös lasten kanssa voidaan työskennellä heidän ikätasonsa ja kehitysvaiheensa huomioiden niin, että lapsi ja koko perhe voimaantuu. Lapset ja muut sinulle merkitykselliset ihmiset ovat mukana terapiassa. Pohdimme yhdessä perheenjäsenten välisiä suhteita ja vuorovaikutusta. Pariterapiassa pari pohtii parisuhteen haasteita ja kipeitä asioita etsien niihin ratkaisuja, tai parisuhteen päättyessä pari selvittelee yhteiseen vanhemmuuteen liittyviä asioita ja sopii lapsiin liittyvistä käytännöistä ja suhteen ylläpitämisestä. Pariterapiassa kohtaan teidät tasavertaisesti ja etsien yhteistä ymmärrystä keskustellen, syyllistämättä tai tuomitsematta ketään.
Terapiaprosessi on yhteinen matka, jossa saan terapeuttina kulkea mukananne lyhyen tai pidemmän aikaa elämän pienissä tai suuremmissa käännekohdissa.

Mitä istunnoillani tehdään

Terapiatapaamisen on tarkoitus olla voimaannuttava ja uusia näkökulmia ja ajatuksia antava. Tarkastelemme yhdessä haasteita ja elämäntilanteita eri näkökulmista, puhumme tunteista ja ajatuksista siihen liittyen ja pyrimme löytämään uusia lähestymistapoja ja voimavaroja. Voimme käyttää työskentelyn tukena esimerkiksi sukupuun piirtämistä tai lasten mukana ollessa erilaisia pelejä.

HUOM. Yhteydenotot välittyvät Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Päihdeongelmaan/riippuvuuteen Työuupumukseen Vanhemmuuden haasteisiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Paniikkikohtauksiin Vihanpurkauksien hallitsemiseen Menneisyyteni käsittelyyn Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Fyysisen sairauden käsittelemiseen
Erityiskohderyhmät
Persoonallisuushäiriöt Psykoottiset häiriöt Adoptio & sijoitus Kaksisuuntainen mielialahäiriö Kehitysvammaiset Lastensuojelun asiakkaat Monikulttuurisuus/maahanmuuttajat
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Olen pohjakoulutukseltani psykiatrinen sairaanhoitaja, sosionomi AMK ja YTM sosiaalityöntekijä. Olen saanut tehdä työtä erilaisissa elämäntilanteissa olevien ihmisten ja perheiden kanssa sosiaali- ja terveysalalla jo lähes 30 vuotta. Minulla on kokemusta työskentelystä ikäihmisten, vammaisten, mielenterveyskuntoutujien sekä sosiaalihuollon eri palveluiden piirissä olevien lasten ja perheiden kanssa. Kriisityöryhmässä olen työskennellyt lähes 10 vuotta. Lasten ja perheiden monenlaisissa haasteissa olen työskennellyt sosiaalityöntekijänä perhepalveluissa ja lastensuojelussa. Minulla on lisäkoulutusta ja osaamista kriisityöstä, lastensuojelun erikoistumisopinnot, sosiaali- ja terveysalan opettajan pedagogiset opinnot, Lapset Puheeksi -keskustelu ja -neuvonpito menetelmä-kouluttaja, johtamisen erikoisammattitutkinto JET. Perhe- ja paripsykoterapeuttina perheiden moninaiset ja yksilölliset haasteet ja elämäntilanteet ovat osaamisaluettani.

Asiakaskuntani

Työskentelen perheiden, lasten ja pariskuntien kanssa kaikenlaisissa elämäntilanteissa, -kriiseissä ja vuorovaikutuksen haasteissa.

Tutustumiskäynnin hinta

90,00

Vakiokäynnin hinta

90,00

Lisätiedot hinnoittelusta