Etusivu / Löydä apua / Birgitta Ojala

Birgitta Ojala

Psykoterapeutti, Sosiaalityöntekijä, Voimavarakeskeinen perheterapia
Oulu,
Kuusamo,
Englanti Suomi
Asiakasryhmät
Perheet Parit Lapset alle 13v Nuoret 13-17v Ikäihmiset yli 67v Aikuiset 18-67v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Viikonloppuaikoja Ilta-aikoja Päiväaikoja
Perheterapeuttina teen mielelläni työtä koko perheen kanssa. Pohdimme yhdessä suhteita ja vuorovaikutusta ja mietimme, miten haluamaanne muutosta saadaan aikaan. Pariterapiassa pohdimme parisuhteen haasteita tai parisuhteen päättyessä vanhemmuutta ja suhdetta lapsiin. Teen myös vanhempainohjausta.
Psykoterapiasuuntaus
  • Voimavarakeskeinen perheterapia
Millainen terapeutti olen

Terapeuttina työskentelen kanssanne dialogisesti ja voimavarakeskeisesti.
Perheterapiassa perhe on kokonaisuus ja myös lasten kanssa voidaan työskennellä heidän ikätasonsa ja kehitysvaiheensa huomioiden niin, että lapsi ja koko perhe voimaantuu. Lapset ja muut sinulle merkitykselliset ihmiset ovat mukana terapiassa. Pohdimme yhdessä perheenjäsenten välisiä suhteita ja vuorovaikutusta. Pariterapiassa pari pohtii parisuhteen haasteita ja kipeitä asioita etsien niihin ratkaisuja, tai parisuhteen päättyessä pari selvittelee yhteiseen vanhemmuuteen liittyviä asioita ja sopii lapsiin liittyvistä käytännöistä ja suhteen ylläpitämisestä. Pariterapiassa kohtaan teidät tasavertaisesti ja etsien yhteistä ymmärrystä keskustellen, syyllistämättä tai tuomitsematta ketään.
Terapiaprosessi on yhteinen matka, jossa saan terapeuttina kulkea mukananne lyhyen tai pidemmän aikaa elämän pienissä tai suuremmissa käännekohdissa.

Mitä istunnoillani tehdään

Terapiatapaamisen on tarkoitus olla voimaannuttava ja uusia näkökulmia ja ajatuksia antava. Tarkastelemme yhdessä haasteita ja elämäntilanteita eri näkökulmista, puhumme tunteista ja ajatuksista siihen liittyen ja pyrimme löytämään uusia lähestymistapoja ja voimavaroja. Voimme käyttää työskentelyn tukena esimerkiksi sukupuun piirtämistä tai lasten mukana ollessa erilaisia pelejä.

HUOM. Yhteydenotot välittyvät Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun.

Tarjoan apua
Fyysisen sairauden käsittelemiseen Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Vaikeaan elämäntilanteeseen Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Menneisyyteni käsittelyyn Vihanpurkauksien hallitsemiseen Paniikkikohtauksiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Elämäntapamuutokseen Pahaan oloon Huonoon itsetuntoon Vanhemmuuden haasteisiin Työuupumukseen Päihdeongelmaan/riippuvuuteen Ihmissuhdeongelmiin Masennukseen/ahdistukseen
Erityiskohderyhmät
Persoonallisuushäiriöt Psykoottiset häiriöt Adoptio & sijoitus Kaksisuuntainen mielialahäiriö Kehitysvammaiset Lastensuojelun asiakkaat Monikulttuurisuus/maahanmuuttajat
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Olen pohjakoulutukseltani psykiatrinen sairaanhoitaja, sosionomi AMK ja YTM sosiaalityöntekijä. Olen saanut tehdä työtä erilaisissa elämäntilanteissa olevien ihmisten ja perheiden kanssa sosiaali- ja terveysalalla jo lähes 30 vuotta. Minulla on kokemusta työskentelystä ikäihmisten, vammaisten, mielenterveyskuntoutujien sekä sosiaalihuollon eri palveluiden piirissä olevien lasten ja perheiden kanssa. Kriisityöryhmässä olen työskennellyt lähes 10 vuotta. Lasten ja perheiden monenlaisissa haasteissa olen työskennellyt sosiaalityöntekijänä perhepalveluissa ja lastensuojelussa. Minulla on lisäkoulutusta ja osaamista kriisityöstä, lastensuojelun erikoistumisopinnot, sosiaali- ja terveysalan opettajan pedagogiset opinnot, Lapset Puheeksi -keskustelu ja -neuvonpito menetelmä-kouluttaja, johtamisen erikoisammattitutkinto JET. Perhe- ja paripsykoterapeuttina perheiden moninaiset ja yksilölliset haasteet ja elämäntilanteet ovat osaamisaluettani.

Asiakaskuntani

Työskentelen perheiden, lasten ja pariskuntien kanssa kaikenlaisissa elämäntilanteissa, -kriiseissä ja vuorovaikutuksen haasteissa.

Tutustumiskäynnin hinta

90,00

Vakiokäynnin hinta

90,00

Lisätiedot hinnoittelusta