Etusivu / Löydä apua / Arja Saimaala (ent. Hämäläinen)

Arja Saimaala (ent. Hämäläinen)

Psykoterapeutti, Yhteiskuntatieteiden maisteri, Ryhmäpsykoterapia
Tampere, Keskusta
Englanti Ruotsi Suomi
Asiakasryhmät
Parit Ryhmät Ikäihmiset yli 67v Aikuiset 18-67v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Ilta-aikoja Päiväaikoja
Kaksi täydentyvää pitkää psykoterapiaryhmää aikuisille. Ryhmään sitoudutaan vuodeksi kerrallaan. Molempiin ryhmiin 2021 otetaan uusia jäseniä. Ryhmään osallistuvat voivat saada Kelan kuntoutuspsykoterapian tukea. Teen lisäksi lyhyempiä yksilöterapiajaksoja ja psykofyysistä psykoterapiaa.
Psykoterapiasuuntaus
  • Ryhmäpsykoterapia
  • Kriisi- ja trauma
Kela-pätevyys

Kelan vaativa lääkinnällinen kuntoutus (aikuiset) Kelan kuntoutuspsykoterapia

Lisäkoulutukset

Kriisit ja traumat Kehopsykoterapeuttinen koulutus Interpersoonallinen psykoterapia (IPT) Mindfulness

Millainen terapeutti olen

Olen työskennellyt ryhmien kanssa yli kaksikymmentä vuotta. Luotan ryhmän prosessin kannattelevuuteen ja parantavaan voimaan. Näen siitä todisteita työssäni jatkuvasti. Menetelmien monipuolinen käyttö ja luova yhdistäminen sekä ryhmien että yksilöiden kanssa työskennellessä on minulle tunnusomaista.
Ryhmäanalyyttisen psykoterapian koulutuksen lisäksi minulla on koulutus psykodraaman käyttöön, sensorimotorisen traumaterapian koulutus (taso 1), psykofyysisen psykoterapian perusteet ja syventävä koulutus sekä NLP Master Practitioner koulutus. Sovellan terapeuttisessa työssä myös tarinateatterin tekemisessä ja työnohjaajana hankkimiani valmiuksia.

Mitä istunnoillani tehdään

Ryhmäpsykoterapeuttinen työskentely nojaa vapaaseen assosiatiiviseen keskusteluun. Terapeutin rooli on keskustelua edesauttava. Analyyttisessä ryhmässä jäsenet ovat terapeutin lisäksi tärkeitä väliintulojen ja huomioiden tekijöitä. Terapiaryhmässä voidaan tehdä myös psykodraamaa tai käyttää muita, esim. unityöskentelyä, tai psykofyysisiä ja mindfullness- metodeja.
Yksilöterapiassa työskentelyn tapa valitaan asiakkaan tarpeiden mukaisesti ja yhdessä sovitusti. Saatetaan pitäytyä keskustelussa, työstää sisäisiä mielikuvia, tehdä pienimuotoista roolityöskentelyä, käyttää kirjoittamista, kuvia tai tehdä kehollista työskentelyä.

Tarjoan apua
Persoonallisuushäiriöön Vihanpurkauksien hallitsemiseen Vanhemmuuden haasteisiin Itsetuhoisiin ajatuksiin Syömiseen liittyviin vaikeuksiin Fyysisen sairauden käsittelemiseen Univaikeuksiin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön Vaikeaan elämäntilanteeseen Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Menneisyyteni käsittelyyn Paniikkikohtauksiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Elämäntapamuutokseen Pahaan oloon Huonoon itsetuntoon Työuupumukseen Ihmissuhdeongelmiin Masennukseen/ahdistukseen
Erityiskohderyhmät
Persoonallisuushäiriöt Kaksisuuntainen mielialahäiriö Kipuun liittyvät vaikeudet Vakavasti traumatisoituneet potilaat ja dissosiaatiohäiriöt Lastensuojelun asiakkaat
Tutustumiskäynnin hinta

40,00

Vakiokäynnin hinta

70,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Ryhmäpsykoterapiahaastattelut (60 min) 60.00, ei Kelan tukea
Ryhmäpsykoterapiaistunto (110 min, kaksoistunti) 105.00 (Kelan tuki 84.10, omavastuu 20.90)
Itsemaksavana asiakkaana ryhmäpsykoterapia 65.00 / 110 min.

Yksilöpsykoterapia 70.00 (60 min), ei Kelan tukea
Psykofyysinen yksilöpsykoterapia 70.00 (60 min), ei Kelan tukea