Etusivu / Löydä apua / Arja Maarit Hämäläinen

Arja Maarit Hämäläinen

Psykoterapeutti, Yhteiskuntatieteiden maisteri, Ryhmäpsykoterapia
Tampere, Keskusta
Suomi Ruotsi Englanti
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Ikäihmiset yli 67v Ryhmät Parit
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Ilta-aikoja Päiväaikoja
Kaksi täydentyvää pitkää psykoterapiaryhmää aikuisille. Ryhmään sitoudutaan vuodeksi kerrallaan. Molempiin ryhmiin 2020 otetaan uusia jäseniä. Ryhmään osallistuvat voivat saada Kelan kuntoutuspsykoterapian rahoitusta. Teen lisäksi lyhyempiä yksilöterapiajaksoja ja psykofyysistä psykoterapiaa.
Psykoterapiasuuntaus
  • Ryhmäpsykoterapia
  • Kriisi- ja trauma
Kela-pätevyys

Kelan vaativa lääkinnällinen kuntoutus (aikuiset) Kelan kuntoutuspsykoterapia

Lisäkoulutukset

Kriisit ja traumat Kehopsykoterapeuttinen koulutus Interpersoonallinen psykoterapia (IPT)

Millainen terapeutti olen

Olen työskennellyt ryhmien kanssa yli kaksikymmentä vuotta. Luotan ryhmän prosessin kannattelevuuteen ja parantavaan voimaan. Näen siitä todisteita työssäni jatkuvasti. Menetelmien monipuolinen käyttö ja luova yhdistäminen sekä ryhmien että yksilöiden kanssa työskennellessä on minulle tunnusomaista.
Ryhmäanalyyttisen psykoterapian koulutuksen lisäksi minulla on koulutus psykodraaman käyttöön, sensorimotorisen traumaterapian koulutus (taso 1), psykofyysisen psykoterapian perusteet ja syventävä koulutus sekä NLP Master Practitioner koulutus. Sovellan terapeuttisessa työssä myös tarinateatterin tekemisessä ja työnohjaajana hankkimiani valmiuksia.

Mitä istunnoillani tehdään

Ryhmäpsykoterapeuttinen työskentely nojaa vapaaseen assosiatiiviseen keskusteluun. Terapeutin rooli on keskustelua edesauttava. Analyyttisessä ryhmässä jäsenet ovat terapeutin lisäksi tärkeitä väliintulojen ja huomioiden tekijöitä. Terapiaryhmässä voidaan tehdä myös psykodraamaa tai käyttää muita, esim. unityöskentelyä, tai psykofyysisiä ja mindfullness- metodeja.
Yksilöterapiassa työskentelyn tapa valitaan asiakkaan tarpeiden mukaisesti ja yhdessä sovitusti. Saatetaan pitäytyä keskustelussa, työstää sisäisiä mielikuvia, tehdä pienimuotoista roolityöskentelyä, käyttää kirjoittamista, kuvia tai tehdä kehollista työskentelyä.

Tarjoan apua
Persoonallisuushäiriöön Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Työuupumukseen Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Paniikkikohtauksiin Menneisyyteni käsittelyyn Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Univaikeuksiin Fyysisen sairauden käsittelemiseen Syömiseen liittyviin vaikeuksiin Itsetuhoisiin ajatuksiin Vanhemmuuden haasteisiin Vihanpurkauksien hallitsemiseen
Erityiskohderyhmät
Persoonallisuushäiriöt Kaksisuuntainen mielialahäiriö Kipuun liittyvät vaikeudet Vakavasti traumatisoituneet potilaat ja dissosiaatiohäiriöt
Tutustumiskäynnin hinta

60,00

Vakiokäynnin hinta

65,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Ryhmäpsykoterapiahaastattelut (60 min) 60.00, ei Kelan tukea
Ryhmäpsykoterapiaistunto (110 min, kaksoistunti) 105.00 (Kelan tuki 84.10, omavastuu 20.90)
Itsemaksavana asiakkaana ryhmäpsykoterapia 60.00 / 110 min.

Yksilöpsykoterapia 70.00 (60 min), ei Kelan tukea
Psykofyysinen yksilöpsykoterapia 65.00 (60 min), ei Kelan tukea