Etusivu / Löydä apua / Anu Vaihemäki

Anu Vaihemäki

Psykoterapeutti, Sairaanhoitaja, Ratkaisukeskeinen
Kouvola, Keskusta
Suomi
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Nuoret 13-17v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Päiväaikoja
Ratkaisu- ja voimavarakeskeinen psykoterapeutti, neuropsykiatrinen valmentaja. Olen työskennellyt erityisen paljon nuorten ja heidän vanhempiensa sekä nuorten aikuisten kanssa, samoin neuropsykiatriset haasteet ovat lähellä sydäntäni.
Psykoterapiasuuntaus
  • Ratkaisukeskeinen
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Lisäkoulutukset

Neuropsykiatrinen valmentaja

Millainen terapeutti olen

Olen ihmiseen ja hänen viisauteensa uskova, aktiivinen ja myötätuntoinen psykoterapeutti. Keskeistä työotteessani on toiveikkuus, positiivisuus, ilon löytäminen ja myös huumori. Olen suorasanainen ja rehellinen, mutta asiakastani ja hänen omaa todellisuuttan kunnioittava. Uskon siihen, että meillä jokaisella on sisällään vastaukset omiin haasteisiin. Ne vain ovat jääneet vaikeiden asioiden taakse piiloon.

Mitä istunnoillani tehdään

Keskeistä on keskustelu. Pyrin esittämään kysymyksiä, joiden avulla asiakkaani löytää itselleen oikeita vastauksia. Käytän myös paljon tarinoita ja vertauksia. Uudelleen määrittely on minulle hyvin tärkeä menetelmä. Vaihtoehtoinen selitys saattaa auttaa eteenpäin (olen epäonnistunut / minulle on elämässä sattunut paljon ikäviä asioita ja olen joutunut tekemään vaikeita valintoja). Omien vahvuuksien ja selvitymiskeinojen huomaamisen tukeminen on myös minulle hyvin tärkeää.

Tarjoan apua
Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Univaikeuksiin Fyysisen sairauden käsittelemiseen Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Persoonallisuushäiriöön Itsetuhoisiin ajatuksiin Vaikeaan elämäntilanteeseen Menneisyyteni käsittelyyn Vihanpurkauksien hallitsemiseen Fobiaan/kammoon Pakko-oireisiin Paniikkikohtauksiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Syömiseen liittyviin vaikeuksiin Elämäntapamuutokseen Pahaan oloon Huonoon itsetuntoon Vanhemmuuden haasteisiin Työuupumukseen Ihmissuhdeongelmiin Masennukseen/ahdistukseen
Erityiskohderyhmät
Neuropsykiatriset potilaat Lastensuojelun asiakkaat Adoptio & sijoitus
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Olen koulutukseltani psykoterapeutti (Helsingin yliopiston täydennyskoulutuskeskus Palmenia ja Taitoba Oy, 2009) ja neuropsykiatrinen valmentaja (Helsingin yliopiston täydennyskoulutuskeskus Palmenia, 2009). Pohjakoulutukseni on sairaanhoitaja (1987 ja amk-tutkinto 2000). Olen tehnyt pitkän työuran erityistä tukea tarvitsevien lasten ja nuorten sekä heidän perheidensä kanssa. Olen toiminut pitkään erityisluokanopettajan tehtävissä, lastensuojeluyksikön vastaavana ohjaajana, nuorten työpajan yksilövalmentajana. Pisimpään olen tehnyt töitä perhekotiohjaajana, ensin Sippolan koulukodissa ja sen jälkeen perustimme mieheni kanssa oman yksikön. Meillä on nelipaikkainen perhekoti 12-18-vuotiaille nuorille ja itsenäisinä yrittäjinä olemme toimineet vuodesta 2013.

Asiakaskuntani

Työskentelen lähinnä yli 16-vuotiaiden kanssa. Lisäksi teen töitä yli 13-vuotiaiden kanssa yhteistyössä nuorisopsykiatrian poliklinikan kanssa.

Tutustumiskäynnin hinta

0,00

Vakiokäynnin hinta

78,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Käynnin kesto 45min.