Etusivu / Löydä apua / Annina Aaltonen

Annina Aaltonen

Psykoterapeutti, Valtiotieteiden maisteri, Kognitiivinen käyttäytymisterapia
Tampere, Keskusta
Suomi Englanti
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Nuoret 13-17v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Ilta-aikoja Päiväaikoja
Tämä terapeutti ei ota uusia asiakkaita. Katso vapaat terapeutit.
Teen kognitiivista käyttäytymisterapiaa, hyväksymis- ja omistautumisterapiaa, sensomotorista ja mindfulness-pohjaista psykoterapiaa. Työskentely on asiakkaan tavoitteisiin keskittyvää, valmentavaa ja luottamuksellista yhteistyötä. Arvojani työssäni ovat läsnäolo, myötätunto ja asiantuntemus.
Psykoterapiasuuntaus
  • Kognitiivinen käyttäytymisterapia
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Millainen terapeutti olen

Olen ammattitaitoinen, rauhallinen ja myötätuntoinen psykoterapeutti. Arvojani työssäni ovat läsnäolo, asiakkaan yksilöllinen kohtaaminen ja auttaminen sekä tasavertainen ja valmentava yhteistyö ja rinnalla kulkeminen asiakkaan kanssa. Autan asiakasta ymmärtämään hänen ongelmiaan, niiden syitä ja seurauksia sekä muuttamaan asioita, jotka ovat muutettavissa ja hyväksymään asioita, joita ei kannata tai on mahdotonta muuttaa. Työskentelen mm. ahdistuneisuusongelmien (fobiat, pakko-oireet, paniikkikohtaukset, paniikkihäiriö, sosiaalisten tilanteiden pelko ja jännittäminen, traumaperäinen stressihäiriö), masennuksen, syömishäiriöiden, painonhallinnan, kehonkuvan häiriöiden, stressiperäisten ongelmien, uupumuksen, tunnesäätelyn vaikeuksien, ongelmapelaamisen sekä ihmissuhdevaikeuksien parissa. Lisäksi työskentelen Personal Trainerina, ravintovalmentajana ja hyvinvointivalmentajana mm. fyysisen kunnon, ravitsemuksen, painonhallinnan sekä kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämisen parissa.

Mitä istunnoillani tehdään

Tarjoamani psykoterapia perustuu asiakkaan kanssa yhdessä laadittuun hoitosuunnitelmaan. Psykoterapia koostuu alkuarvioinnista, hoito-osuudesta, väli- ja loppuarvioinneista. Alkuarvioinnin aikana tehdään ongelma-analyysia ja käyttäytymisanalyysia (ongelmien ajankohtaiset ilmenemismuodot ja seuraukset sekä syntyhistoria), laaditaan hoidon tavoitteet ja valitaan hoitomenetelmät yhdessä asiakkaan kanssa. Hoito-osuuden aikana istunnot alkavat yleensä siitä, että asiakas kertoo, mikä on ollut toimivaa kuluneen viikon aikana tai edellisen tapaamisen jälkeen, ja missä asiakas tarvitsee apuani. Mikäli asiakas on saanut kotitehtäviä edelliskerralla, käymme ne läpi yhdessä. Istuntojen sisältö perustuu hoitosuunnitelmaan, ja istunnoilla keskustellaan, tehdään erilaisia harjoituksia, esimerkiksi erilaisia altistuksia. Myös terapiasuhteessa aktivoituvista asioista keskustellaan silloin, kun se hoidon tavoitteiden näkökulmasta on perusteltua.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Päihdeongelmaan/riippuvuuteen Työuupumukseen Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Syömiseen liittyviin vaikeuksiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Paniikkikohtauksiin Pakko-oireisiin Fobiaan/kammoon Vihanpurkauksien hallitsemiseen Seksuaalisiin ongelmiin Menneisyyteni käsittelyyn Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Persoonallisuushäiriöön Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Univaikeuksiin Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Fyysisen sairauden käsittelemiseen Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Kliinisen käyttäytymisanalyysin erikoistumiskoulutus, Tampereen yliopisto 2015
Psykoterapeutti (ylempi erityistaso), Tampereen yliopisto ja SKY ry. 2015. Terapiasuuntauksena kognitiivinen käyttäytymisterapia.
Ongelmapelaajien erityisohjaaja (Gambling Counselor), Diakonia-ammattikorkeakoulu, Helsinki 2011.
Valtiotieteiden maisteri,Helsingin yliopisto 2010. Pääaineena sosiaalipsykologia ja sivuaineina psykologia ja psykiatria.
Valtiotieteiden kandidaatti, Helsingin yliopisto 2008. Pääaineena sosiaalipsykologia ja sivuaineina psykologia, psykiatria ja kasvatustieteet.
Personal Trainer, Ravintovalmentaja, Hyvinvointivalmentaja, Kuntosalivalmentaja sekä ryhmäliikuntaohjaaja.
Sensomotorinen psykoterapia traumojen hoitoon, taso 1, Sensorimotor Psychotherapy Institute, Lahti 2019.
Parhaillaan opiskelen:
Sensomotorinen psykoterapia traumojen hoitoon, taso 2
Mindfulness-ohjaaja (MBSR, Mindfulness-pohjainen stressinhallinta), CFM Finland.

Asiakaskuntani

Työskentelen aikuisten ja yli 16-vuotiaiden nuorten kanssa. Minua kiinnostavat erityisesti seuraavien ongelmien hoito: ahdistuneisuus, pelot, pakko-oireet, häpeä/syyllisyysproblematiikka, vaativuus, tunnesäätelyn vaikeudet, masennus, uupumus, stressiperäiset ongelmat kuten traumaperäinen stressihäiriö, ongelmat syömiseen ja kehonkuvaan liittyen, parisuhdeongelmat ja erokriisit sekä muut elämän vastoinkäymisiin liittyvät sopeutumisvaikeudet ja ihmissuhdeongelmat.

Lisätiedot

Vastaanottoni sijaitsee 1.2.2019 lähtien Tampereella osoitteessa Finlaysoninkuja 9, 33210 Tampere. Vastaanotto sijaitsee noin 1,3 km (noin 15 min kävellen) Tampereen rautatieasemalta. Teen psykoterapiaa myös etäyhteydellä.

Tutustumiskäynnin hinta

90,00

Vakiokäynnin hinta

90,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Yksi käynti on 45 min ja 90,00 euroa. Tarvittaessa voidaan sopia kaksoiskäynneistä eli 90 min käynneistä kerralla.