Home Page / Find Your Therapist / Saara Korhonen

Saara Korhonen

In education Psychologist, Cognitive analytic
Etäyhteydellä koko Suomi,
Tampere, Keskusta
Finnish
Customer Groups
Adults 18-67y Youth 13-17y
Length of Therapy
Single consultation Long-term Short-term
Availability
Daytime appointments
This therapist offers education therapy. Read More.
Olet lämpimästi tervetullut vastaanotolleni, kun kaipaat psykologin keskusteluapua haastavassa elämäntilanteessa. Kouluttaudun parhaillaan aikuisten ja nuorten yksilöpsykoterapeutiksi (kognitiivis-analyyttinen psykoterapia). Lisätietoja löydät tutustumalla profiiliini tarkemmin.
Psychotherapeutic Orientation
  • Cognitive analytic
About me as a therapist

Olemme yksilöitä ja myös tapamme reagoida on yksilöllinen. Oireet kertovatkin sinusta tai tilanteestasi varsin vähän. Siksi yksinomaan niihin keskittymisen sijaan, pyrin kohtaamaan Sinut kokonaisuutena - elämäntilanteesi, historiasi ja ihmissuhteesi huomioiden. Työskentelyotteeni lähtee hyväksyvästä, kiireettömästä kohtaamisesta sekä tilanteesi jäsentämisestä. Säätelen työotettani sekä käyttämiäni menetelmiä asiakkaan tilanteen ja tarpeiden mukaan.

Kognitiivis-analyyttinen psykoterapia eli KAT on integratiivinen psykoterapiamenetelmä, jossa korostuu terapeutin ja asiakkaan yhteistoiminta. Lähtökohtana eivät ole oireet tai diagnoosit vaan liikkeelle lähdetään asiakkaan ainutlaatuisen ja yksilöllisen tilanteen yhteisestä jäsentämisestä. Asiakkaan kokemusten ja haasteiden yhteisen tutkimisen ja havainnoinnin kautta pyritään asiakkaan itseymmärryksen lisääntymiseen sekä oireiden ja ongelmien helpottumiseen. KAT soveltuu sekä lyhyisiin että pitkiin hoitoihin.

About my therapy sessions

Työskentelyn keskiössä ovat asiat, joihin kaipaat muutosta.
Tuen Sinua mm.:
- kohtaamaan haastavia tunteita ja kokemuksia
- tunnistamaan toimimattomia ja haitallisia ajatus- ja toimintamalleja sekä löytämään niiden tilalle toimivampia ja joustavampia
- asettamaan rajoja hyvinvointisi tueksi
- löytämään voimavaroja sekä tunnistamaan niitä kuluttavia ja uhkaavia tekijöitä

Työskentelyssä pidän tärkeänä - yhdessä Sinun kanssasi:
- tutkia suhdettasi itseesi ja toisiin ihmisiin
- harjoitella joustavuutta ja myötätuntoisuutta itseäsi ja elämää kohtaan
- hahmottaa ulospääsyjä ongelmallisiksi muodostuneista toimintamalleista

Keskustelun rinnalla hyödynnän myös mm. kehollisia ja toiminnallisia harjoitteita sekä kirjallisia tehtäviä - asiakkaan tilanne, tarpeet ja toiveet huomioiden.

Issues often worked with
Depression/Anxiety Relationship problems Challenges in parenting Low self-esteem Feeling bad Anxiety towards social situations Processing my past To deal with a crime victim, sudden loss or other traumatic experience Challenging life situation Personal growth and development Treatment of physical illness Burnout
My professional background and knowledge

Olen työskennellyt eri ikäisten, erilaisissa haastavissa elämäntilanteissa olevien, yksilöiden, parien ja perheiden kanssa (mm. perheneuvolassa, perusterveydenhuollossa sekä työelämäpalveluissa).

Client group

Otan vastaan aikuisia ja nuoria.

Additional information

HUOM! Ajanvaraus Mielipalvelut Oy:n sivuilta! Vapaat aikani (yksittäiset konsultaatiot, lyhytterapeuttinen työskentely ym.) löydät helpoiten asiantuntijasivuni alaosasta. Linkin löydät kuvani alta.
Ajoittain vapautuu paikkoja myös koulutuspsykoterapiaan, josta kerron alla tarkemmin.

Koulutuspsykoterapia:
Mikäli toiveenasi on tiiviimpi keskusteluhoito, on koulutuspsykoterapia hyvä vaihtoehto.
Koulutushoitoihin liittyy joitakin erityispiirteitä:
- Koulutuspsykoterapiaan ei ole mahdollista saada KELAn tukea - MUTTA käyntihinnat ovat edullisemmat.
- Käynnit nauhoitetaan. Nauhoituksia koskevat samat tietosuojasäädökset kuin potilasasiakirjoja yleensäkin.

Koulutuspsykoterapia toteutetaan viikottaisina lähitapaamisina Tampereella. Työskentelyjakson pituus sovitaan yksilöllisesti (16-40 käyntiä). Syksyllä 2024 on vapautumassa paikka koulutuspsykoterapiaan.
Tähän liittyen tiedustelut sähköpostitse: saara.korhonen (a) mielipalvelut.fi. Ethän lähetä arkaluonteisia tietoja sähköpostitse!

First session price

95.00

Regular session price

110.00

Pricing details

Käyntihinnat määräytyvät Mielipalvelut Oy:n hinnaston mukaisesti.
Ensikartoituskäynti (60 min) 95 e
Psykologikäynti (60 min) 110 e
Psykologikäynti (45 min) 95 e
Mielipalvelut tarjoaa myös sarjakäyntejä: 6 x 60 min yht. 620 e tai 8 x 60 min yht. 800 e. (Maksu jaettavissa 1-2 erään).

HUOM! Ajanvaraukset ainoastaan Mielipalvelut Oy:n ajanvarauksen kautta. Linkin asiantuntijasivulleni löydät kuvani alta, sivun alaosasta löydät varattavissa olevat ajat.

Psykoterapeuttikoulutukseen liittyvien työnohjattujen koulutushoitojen (16-40 käynnin hoidot) käyntihinnoista sovitaan erikseen, ja ne ovat lähtökohtaisesti edullisemmat. Koulutuspsykoterapiasta kerron tarkemmin Lisätietoa -kohdassa.

Huomaathan että psykologipalvelut tai koulutuspsykoterapia eivät ole KELA-korvattavia.