Home Page / Find Your Therapist / Sirpa-Sofia Phillips
Psychotherapist, Psychologist, Early interaction
Kouvola,
Kotka,
English Finnish
Customer Groups
Elderly over 67y Adults 18-67y Families Couples Children under 13y Youth 13-17y
Length of Therapy
Single consultation Long-term Short-term
Availability
Evening appointments Daytime appointments
I am a psychologist and a parent-infant psychotherapist. I have worked with children, adolescents, and their families for over 20 years in family guidance centers and in psychiatry. I am especially interested in working with families, who are hoping for or already expecting a baby or who have a baby or a toddler. Supporting parenting, early interaction, and attachment relationships is my field of expertise. I also work with families with older children, giving parental guidance and enhancing mentalising between family members. I am currently studying to become a trauma psychotherapist.
Psychotherapeutic Orientation
  • Early interaction
  • Crisis and trauma
Provided KELA Services

Kela rehabilitation psychotherapy

Additional Training

Supporting attachment

About me as a therapist

Pyrin työssäni yhteyksien ja hyvien kohtaamisten rakentamiseen niin pienten kuin isojen asiakkaideni välille ja heidän kanssaan, pulmallisten ja mieltä askarruttavien asioiden äärellä. Kuvailisin itseäni sekä keskustelevaksi että tilaa antavaksi ja pidän tärkeänä asiakkaan kokemuksen tavoittamista ja uudenlaisen ymmärryksen löytämistä yhdessä. Näen odotus- ja pikkulapsiajan perheissä hyvin merkittävänä ajanjaksona, jossa psykoterapeuttina voin tarvittaessa olla kanssakulkijana ja tukijana.

About my therapy sessions

Jo yhdellä tai muutamalla käynnillä voimme yhdessä tutkia huolta aiheuttavaa tai hankalaa tilannetta ja miettiä keinoja lisätä ymmärrystä tai päästä eteenpäin.

Varhaisen vuorovaikutuksen psykoterapia voi toteutua vastaanotto- tai kotikäynteinä. Käynteihin liittyy usein sekä keskustelevaa yhdessä pohtimista että vauvan äärelle asettumista ja vuorovaikutustyöskentelyä. Vanhemmuuteen liittyvissä kysymyksissä on usein hyödyllistä tutkia myös omaa taustaa ja omia kokemuksia - työskentelyssä liikutaankin usein aika-akselilla menneestä nykyhetkeen ja tulevaan.

Issues often worked with
Treatment of physical illness Hurting yourself Difficulty sleeping Self-destructive thoughts Anger management Eating disorders Changing lifestyle Burnout Panic attacks Anxiety towards social situations Personal growth and development Challenging life situation To deal with a crime victim, sudden loss or other traumatic experience Sexual abuse Feeling bad Low self-esteem Depression/Anxiety Processing my past Challenges in parenting Relationship problems
Areas of Specialization
Seriously traumatized patients and dissociative disorders Pregnancy & birth Multiculturalism / immigrants Child welfare Adoption & placement
My professional background and knowledge

Olen työskennellyt yli 20 vuoden ajan kliinisenä psykologina lasten ja nuorten sekä heidän perheidensä kanssa, pääasiassa perheneuvoloissa sekä lasten- ja nuorisopsykiatrialla. Olen työskennellyt paljon myös lastensuojelun ja perhehoidon asiakkaiden kanssa. Olen koulutukseltani psykologi (PsM), varhaisen vuorovaikutuksen psykoterapeutti sekä työnohjaaja (STOry). Minulla on kasvatus- ja perheneuvonnan erikoistumiskoulutus ja olen pätevöitynyt mentalisaatioperustaisen perheinterventiomenetelmän (MBT-F) käyttöön. Olen myös suorittanut Vakautta vanhemmuuteen -ryhmänohjaajakoulutuksen. Parhaillaan olen traumapsykoterapeuttikoulutuksessa ja minulla on EMDR 1 -koulutus.

Client group

Varhaisen vuorovaikutuksen tutkiminen, tukeminen ja hoitaminen on erityisalaani ja kohderyhmänäni ovat erityisesti vauvaa toivovat tai jo odottavat perheet sekä pikkulapsiperheet. Sekä jos työskentelyssä ovat muutoin keskeisinä varhaisen vuorovaikutuksen teemat (lapsettomuus, keskenmeno, abortti). Tähän työskentelyyn on mahdollista hakea Kelan kuntoutuksen tukea. Työskentelen myös muiden lapsiperheiden kanssa ja olen erityisen kiinnostunut vanhemmuuden ja kiintymyssuhteiden tukemisesta sekä mentalisaation tukemisesta perheenjäsenten välisissä suhteissa. Toimin myös työnohjaajana esim. pikkulapsiperheiden kanssa työskenteleville.

Meneillään olevan traumapsykoterapeuttikoulutukseni myötä työskentelen myös yksilöpsykoterapeuttisesti nuorten ja aikuisten kanssa, joilla turvattomat/traumaattiset lapsuudenkokemukset tai myöhemmin elämässä koetut traumat vaikeuttavat nykyhetkessä selviämistä. Tätä työskentelyä en voi (vielä) tehdä Kelan kuntoutuspsykoterapiana.

First session price

95.00

Regular session price

95.00

Pricing details

Psykoterapiakäynti, konsultaatiokäynti tai vanhemman ohjauskäynti 45 min/95 e, 60 min/120 e, 90 min 170 e.
Kotikäynti 90 min/170-180 e (matka-ajasta riippuen).