Home Page / Find Your Therapist / Riikka Hedman-Viitala

Riikka Hedman-Viitala

In education Master of Arts (Education), Cognitive behavior therapy (CBT)
Espoo, Leppävaara
Etäyhteydellä koko Suomi,
English Finnish
Customer Groups
Adults 18-67y Elderly over 67y Children under 13y
Length of Therapy
Single consultation Long-term Short-term
Availability
Daytime appointments
This therapist offers education therapy. Read More.
Opiskelen kognitiivista käyttäytymisterapiaa ja valmistun psykoterapeutiksi vuonna 2024. Minulla on yli kymmenen vuoden kokemus eri kouluilla työskentelystä sekä laaja-alaisena erityisopettajana että erityisluokanopettajana. Haluan auttaa Sinua elämäsi myrskyissä ja tukea kohti parempia aikoja.
Psychotherapeutic Orientation
  • Cognitive behavior therapy (CBT)
About me as a therapist

Olen terapeuttina empaattinen ja ymmärtäväinen. Pyrin aktiivisesti auttamaan ja tukemaan asiakasta elämän eteen tuomissa vaikeuksissa ja kriiseissä. Osaan kuunnella ja koen sen tärkeäksi taidoksi psykoterapeutin ammatissa. Silti kaiken A ja O on se, että yhdessä laadimme terapiakäynneillemme myös tavoitteet, joita kohti käynneillä matkaamme. Tehtäväni on kulkea hetki asiakkaan rinnalla ja tukea häntä kohti parempaa ja toimivampaa arkea ja elämää. Neuvoni ovat usein konkreettisia ja olen käytännönläheinen ihmisenä muutenkin. Työotteeni on asiakasta arvostava ja myötätuntoinen, mutta kuitenkin yhdessä laadittuja tavoitteita kohti kulkeva. Vahvuuteni on selkeys. Haluan, että asiakkaalla ja itselläni on yhteinen näkemys siitä, mitä kohti olemme kulkemassa ja millä tavalla ja mitä työvälineitä käyttäen sen teemme.

Huom! Kaikki yhteydenotot ohjautuvat Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun.

About my therapy sessions

Aluksi haluan tutustua asiakkaaseen ja hänen taustaansa. Haluan tietää, mihin asiakas haluaa apuani vastaanotolla. Täytämme yhdessä Elämänkerta-kyselyä tai laadimme asiakkaan elämänjanan mahdollisesti luovia keinojakin käyttäen. Tämän jälkeen laadimme tavoitteet terapiakäynneille. Tavoitteiden pohjalta etsin ja mietin menetelmiä, joiden avulla pyrimme asettamiimme tavoitteisiin. Erilaisia käyttämiäni menetelmiä ovat muun muassa arvotyöskentely, altistushoito, hyväksymis- ja omistautumisterapia (HOT), erilaiset rentoutumiskeinot ja mindfulness.

Issues often worked with
Depression/Anxiety Relationship problems Subtance abuse/addiction Burnout Challenges in parenting Low self-esteem Feeling bad Changing lifestyle Eating disorders Anxiety towards social situations Panic attacks Obsessive-compulsive disorder Phobia/fear Processing my past To deal with a crime victim, sudden loss or other traumatic experience Challenging life situation Self-destructive thoughts Bipolar disorder Personality disorders Psychotic disorders Personal growth and development Difficulty sleeping Gender or Sexual-Identity Questions Treatment of physical illness
Areas of Specialization
Neuropsychiatric patients Multiculturalism / immigrants People with intellectual disabilities
My professional background and knowledge

Minulla on kahdenkymmenen vuoden työkokemus eri kouluilla työskentelystä niin avustajan, laaja-alaisen erityisopettajan kuin erityisluokanopettajankin näkövinkkelistä. Olen työskennellyt viimeiset reilu kymmenen vuotta koulussa, jossa on paljon psyykkisistä vaikeuksista kärsiviä oppilaita. Lisäksi olen opettanut usean vuoden luokkia, joissa on neuropsykiatrisia haasteita omaavia oppilaita. Luokassani on myös kehitysvammaisia oppilaita. Opiskeluaikoinani työskentelin useamman vuoden autismiyksikössä sekä lastensuojelulaitoksessa. Olen toiminut kaksi vuotta koulutyön ohella Laku-kuntoutuksessa ja pitänyt muun muassa luentoja koulun tuesta nepsy-lasten vanhemmille.

Client group

Työskentelen aikuisten ja kaiken ikäisten lasten kanssa.

First session price

50.00

Regular session price

50.00

Pricing details

Huom! Lopullinen hinta näkyy Terapiatalo Nosteen ajanvarauksessa.