Home Page / Find Your Therapist / Paula Nikolainen

Paula Nikolainen

Psychotherapist, Psychologist, Psychodynamic
Helsinki, Kamppi
Finnish
Customer Groups
Adults 18-67y
Length of Therapy
Long-term Short-term
Availability
Daytime appointments
Olen psykodynaaminen psykoterapeutti, joka pyrkii yhdessä asiakkaan kanssa tutkimaan ja ymmärtämään mitä tahansa elämään liittyviä teemoja sekä löytämään uusia, ehkä aikaisempia toimivampia kokemisen ja ajattelun tapoja.
Psychotherapeutic Orientation
  • Psychodynamic
Provided KELA Services

Kela rehabilitation psychotherapy

Additional Training

Crisis and traumas Schema therapy

About me as a therapist

Olen psykoterapeuttina empaattinen, kuunteleva ja rauhallinen. Keskustelen tarvittaessa aktiivisesti, mutta uskon että asioiden syvä ymmärrys vaatii aikaa ja rauhaa. Pyrin luomaan terapiassa turvallisen tuntuisen tilan, jossa voimme tarkastella mitä tahansa asiakkaan elämän kannalta merkityksellisiä teemoja, ajatuksia ja tunteita. Pyrin kohtaamaan jokaisen asiakkaan arvostavasti ja myötätuntoisesti.

About my therapy sessions

Keskustelun avulla pyrimme yhdessä lisäämään syvempää ymmärrystä vaikeuksien taustatekijöistä. Ymmärtämällä tarkemmin omaa kokemusta ja siihen vaikuttavia tekijöitä, voi omaan elämään saada uudenlaista otetta ja kykyä tehdä tietoisempia valintoja eri elämänalueilla. Usein myös omaan elämään liittyvät hyvin kipeät kokemukset tarvitsevat tulla jaetuiksi ja käsitellyksi, jotta voi syntyä uutta ja eteenpäin menemistä.

Issues often worked with
Depression/Anxiety Relationship problems Burnout Challenges in parenting Low self-esteem Feeling bad Eating disorders Anxiety towards social situations Panic attacks Phobia/fear Processing my past Challenging life situation Personal growth and development Difficulty sleeping Hurting yourself Treatment of physical illness Sexual abuse To deal with a crime victim, sudden loss or other traumatic experience Gender or Sexual-Identity Questions Self-destructive thoughts Anger management
My professional background and knowledge

Minulla on pitkä työkokemus psykologina psykiatrisessa eikoissairaanhoidossa ja minulla on tuntemusta monista eri mielenterveyden häiriöstä ja niiden hoidosta.

Teen lyhytpsykoterapiaa tunnekeskeisen psykodynaamisen lyhytpsykoterapian menetelmää käyttäen. Kyseessä on näyttöön perustuva lyhytpsykoterapeuttinen hoitomuoto, josta on apua erityisesti ahdistus- ja masennusoireista kärsiville. Lyhytpsykoterapiassa työskennellään etukäteen sovitun aikarajan ja fokuksen puitteissa ja terapian tavoitteena on saada kokemuksellinen yhteys oireiden taustalla oleviin tunteisiin. Elo-syyskuussa alkaviin lyhytpsykoterapiaoihin on vapaita paikkoja.

First session price

100.00

Regular session price

100.00

Pricing details