Home Page / Find Your Therapist / Niina Lappalainen

Niina Lappalainen

Psychological therapy Psychologist, No psychotherapeutic education
HELSINKI, Meilahti
Finnish
Customer Groups
Couples Youth 13-17y Adults 18-67y
Length of Therapy
Single consultation Long-term Short-term
Availability
Daytime appointments
This therapist is a licensed psychologist and healthcare professional. They are not, however, a licensed psychotherapist and thus not eligible for e.g. Kela’s psychotherapy reimbursements. Read More.
Kaipaatko tukea vaikeaan elämäntilanteeseen? Tarjoan psykologin keskusteluapua asiantuntevalla, lempeällä ja hyvinvointia kokonaisvaltaisesti tarkastelevalla tavalla nuorille ja aikuisille. Huom! Toistaiseksi ainoastaan etävastaanottona.
Psychotherapeutic Orientation
  • No psychotherapeutic education
  • No psychotherapeutic education
Additional Training

Interpersonal psychotherapy (IPT)

About me as a therapist

Psykologina haluan auttaa sinua oivaltamaan itsestäsi ja elämästäsi asioita, jotka ovat henkilökohtaisen hyvinvointisi kannalta välttämättömiä. Haluan rohkaista sinua ja olla tukenasi sellaisen muutoksen toteuttamisessa, joka saa elämäsi tuntumaan omalta ja tasapainoiselta.

Vastaanotolla haluan luoda meille tilan, johon voit tulla omana itsenäsi ja kertoa tarinasi omalla äänelläsi. Työskentelyni on myötäelävää, kokemuksiasi tarkastelevaa, pysähtymistä ja sallivaa. Pyrin herättelemään uteliaisuutesi vaikeiltakin tuntuviin asioihin ja luomaan tarvittaessa myös myötätuntoisempaa suhtautumistapaa omiin kokemuksiisi.

Lähestyn hyvinvointia kokonaisvaltaisesti. Tapaamisilla tämä tarkoittaa, että tulosi syyn lisäksi tarkastelumme kohteena ovat myös muut hyvinvointiisi keskeisesti vaikuttavat tekijät. Tällaisia ovat esimerkiksi elintavat, ihmissuhteet, suhde itseen ja omaan kehoon sekä elämänhistorian tarkastelu siinä laajuudessa, kuin se nykyisten haasteiden kannalta on hyödyllistä.

About my therapy sessions

Aloitamme kartoittamalla tilanteesi yhdessä. Tämän jälkeen hahmottelemme yhteisiä tavoitteita työskentelylle ja teemme suunnitelmaa jatkosta. Käsittelemme tapaamisilla aina niitä asioita, jotka sillä hetkellä puhuttelevat sinua ja tuntuvat tärkeiltä.

Pääasiallisena työvälineenämme toimii keskustelu, jonka rinnalla voimme käyttää myös kehollisia menetelmiä, kuten mielikuva-, rentoutus- ja hengitysharjoituksia. Voimme työstää asioita toisinaan myös paperilla maalaten, kirjoittaen tai erilaisten tehtävien kautta, mikäli se tuntuu sinusta hyvältä.

Tapaamisemme voivat olla yksittäisiä käyntejä tai ajanjakso, josta sovimme yhdessä. Voin tavata sinua yksin, puolisosi tai läheisesi kanssa.

Issues often worked with
Treatment of physical illness Hurting yourself Gender or Sexual-Identity Questions Difficulty sleeping Personal growth and development Psychotic disorders Personality disorders Bipolar disorder Self-destructive thoughts Challenging life situation To deal with a crime victim, sudden loss or other traumatic experience Processing my past Anger management Phobia/fear Obsessive-compulsive disorder Panic attacks Anxiety towards social situations Eating disorders Changing lifestyle Feeling bad Low self-esteem Challenges in parenting Burnout Relationship problems Depression/Anxiety
Areas of Specialization
Bipolar disorder
My professional background and knowledge

Olen toiminut kliinisenä psykologina erikoissairaanhoidossa psykiatrian poliklinikoilla ja osastolla, tästä suurimman osan ajasta kaksisuuntaisen mielialahäiriön hoitoon erikoistuneessa työryhmässä. Minulle on kertynyt monipuolisesti kokemusta vaikeiden ja vakavien mielenterveysongelmien hoitamisesta, arvioimisesta ja tutkimisesta. Asiakkaani ovat kärsineet mm. mielialaongelmista, ahdistuneisuudesta, pelkotiloista, sosiaalisen kanssakäymisen ja tunne-elämän haasteista, syömisongelmista ja todellisuuden tajun hämärtymisestä. Tällä hetkellä teen yksityisvastaanottoni lisäksi psykologin töitä työterveyshuollossa. Olen toiminut myös opiskeluterveydenhuollon psykologina.

Client group

Nuoret, aikuiset, parit

Additional information

Vastaanottoni sijaitsee Helsingin Meilahdessa hyvien kulkuyhteyksien päässä Mannerheimintien varrella osoitteessa Lehtikuusentie 2.

Ks. lisää https://www.mielipalvelut.fi/our-team/niina-lappalainen/

First session price

70.00

Regular session price

85.00

Pricing details

Tutustumiskäynti 60 min / 70€
Yksittäinen käynti 60 min / 100€
Etukäteen sovittu vähintään 5 käynnin jakso 60 min / 85€
Paritapaaminen 60 min / 120€ tai 90 min / 180€

Peruutusehdot: Voit perua tai muuttaa ajan veloituksetta viimeistään 24h ennen varaamaasi aikaa. Tämän jälkeen peruutetusta, muutetusta tai käyttämättä jätetystä ajasta peritään hinnoittelun mukainen maksu.