Home Page / Find Your Therapist / Mirja Sarkkinen
Educating psychotherapist, Psychologist, Early interaction
Espoo, Espoon keskus
English Finnish
Customer Groups
Families Couples Children under 13y Adults 18-67y
Length of Therapy
Single consultation Long-term Short-term
Availability
Daytime appointments
Olen psykologian lisensiaatti, psykoterapian erikoispsykologi ja Valviran hyväksymä varhaisen vuorovaikutuksen kouluttajapsykoterapeutti (VET) ja integratiivinen (YET) psykoterapeutti ja työnohjaaja. KESKITYN POTILASTYÖSSÄ VAIN RASKAANA OLEVIIN TAI VANHEMMUUTTA HARKITSEVIIN TAI TOIVOVIIN!
Psychotherapeutic Orientation
  • Early interaction
  • Integrative
Provided KELA Services

Kela rehabilitation psychotherapy

Additional Training

Supporting attachment

About me as a therapist

Olen empaattinen ja nopeasti keskustellen asiakkaisiini liittyvä. Pyrin psykoterapeuttina luomaan ja aktiivisesti ylläpitämään hyvää yhteistyösuhdetta potilaisiini - sen avulla ja suojassa kun on mahdollista tutkia ja ymmärtää monenlaista mielensisäistä ja ihmissuhteisiin liittyvää elämänvaikeutta. Tarvittaessa haastan asiakkaitani vahvastikin uutta kohti. Suhtaudun psykoterapeutin työhöni tulosvastuulla ja uskon aina muutoksen mahdollisuuteen :) Psykoterapiassa voi oikeasti todellistua uudenlainen ja korjaavakin kokemus suhteessa olemisesta!

KESKITYN TÄLLÄ HETKELLÄ POTILASTYÖSSÄ VAIN RASKAANAOLEVIIN tai VAUVAA TOIVOVIIN TAI RASKAUTTA HARKITSEVIIN!

About my therapy sessions

Raskauden aikana varhaisen vuorovaikutuksen hoito toteutuu tavallisesti kertaviiikkoisin tapaamisin vastaanotolla (60-90min) ja vauvan synnyttyä 1-2 kertaa viikossa kotihoitokäynnein (90min). Odotusaikana alkava hoito raamitetaan vauvan syntymän tuolle puolen, jolloin yhdessä perheen kanssa arvioidaan mahdollinen jatkostyöskentelyn tarve. Vuorovaikutushoito räätälöidään vauvaperheelle sopivaksi. Useinmiten vauvavaiheen vuorovaikutusongelmissa tarvitaan muutaman kuukauden – puolen vuoden intensiivinen työskentelyjakso. Tavallisesti hoitokäynneillä työskennellään vauvan ja äidin kanssa arkisissa vauvan hoidon tilanteissa (syömiset, vaipanvaihdot, nukuttamiset, lohduttamiset, leikit ja kontakti). Vuorovaikutustyöskentelyssä huomioidaan aina koko perheen tilanne, mm. pari- ja perhetapaamisin. Hoitoon kuuluu lisäksi tarvittava verkostoyhteistyö perheen muiden tuki- ja hoitotahojen kanssa (mm. synnytystä ennakoiva saatekirje synnytysvastaanottoon ja lapsivuodeosastolle).

Issues often worked with
Personal growth and development Bipolar disorder Challenging life situation To deal with a crime victim, sudden loss or other traumatic experience Processing my past Obsessive-compulsive disorder Panic attacks Feeling bad Low self-esteem Challenges in parenting Relationship problems Depression/Anxiety
Areas of Specialization
Pregnancy & birth
My professional background and knowledge

- Psykologian lisensiaatti, psykoterapian erikoispsykologi
- Varhaisen vuorovaikutuksen kouluttajapsykoterapeutti (VET)
- Vuosina 2013-2015 opiskelin myös integratiivisen psykoterapian kouluttajapsykoterapeutiksi
- Toimin kokoaikaisesti yksityisenä ammatinharjoittajana
Olen Kelan ja HUS:n (palveluseteli) psykoterapian palveluntuottaja varhaisen vuorovaikutuksen psykoterapiassa (perheterapiana) ja integratiivisessa yksilöpsykoterapiassa. Integratiivisessa psykoterapiassa myös Helsingin palveluntuottaja (palveluseteli).

Tarjoan myös varhaisen vuorovaikutuksen arvioinnin, tuen, hoidon ja psykoterapian työnohjausta, konsultaatiota ja koulutuksia terveydenhuollon ja sosiaalitoimen sekä kolmannen sektorin toimijoille. Olen vastuukouluttaja ja -työnohjaaja Helsingin yliopiston varhaisen vuorovaikutuksen psykoterapeuttikoulutuksissa.

Client group

Olen tehnyt yli 20 vuotta hoidollista ja psykoterapeuttista vauvaperhetyötä. Tällä hetkellä aloitan psykoterapiat ainoastaan raskaana olevien tai raskautta suunnittelevien tai toivovien asiakkaiden kanssa.

Yksilöpsykoterapeuttina olen ollut kiinnostunut erityisesti naisen elämänkaaren käänne- ja kriisikohdista.

Myös vammaisten lasten vanhemmuus - eri vaiheissaan - on lähellä sydäntäni.

Additional information

VASTAANOTTONI ON ESPOON KESKUKSESSA, AIVAN JUNA-ASEMAN VIESESSÄ. Vastaanotolleni on vain 20min junamatka HELSINGIN KESKUSTASTA. Luokseni pääsee helposti myös autoillen ja vastaanottoni vieressä on ilmaisia junaliikenteen liityntäparkkeja (2h).

Ks. lisäinfoa nettisivuiltani: www.mirjasarkkinen.fi

First session price

110.00

Regular session price

110.00

Pricing details

Kelan kuntoutuspsykoterapioiden omavastuut:

Varhaisen vuorovaikutuksen psykoterapia/hinta: 130€/60min; 190€/90min - kela-korvauksen jälkeen omavastuuksi jää 66,10€/60min; 94,15€/90min (perheterapian korvaus).
Tutustumiskäynti 130€/60min.

Integratiivinen psykoterapia/hinta: 110€/45min – kela-korvauksen jälkeen omavastuuksi jää 52,40€/45min; 104,80€/90min (yksilöpsykoterapian korvaus).
Tutustumiskäynti 110€/45min.