Home Page / Find Your Therapist / Marjo Kankkonen

Marjo Kankkonen

Psychotherapist, Psychologist, Cognitive analytic
Helsinki, Keskusta
Finnish
Customer Groups
Adults 18-67y Couples Families
Length of Therapy
Single consultation Long-term Short-term
Availability
Daytime appointments Evening appointments
Jokaisen psyykkisissä vaikeuksissa painivan henkilön pitäisi saada mahdollisuus tutustua psykoterapiahoitoon. Yli kahdenkymmenen kokemusvuoden jälkeen olen optimisti sen suhteen, miten vaikeassakin tilanteessa muutos on mahdollinen. Yksin ei kannata jäädä, ammattitaitoinen apu auttaa.
Psychotherapeutic Orientation
  • Cognitive analytic
  • Integrative
Provided KELA Services

Kela rehabilitation psychotherapy

About me as a therapist

Psykoterapeutin ammatti on kummallinen. Kun kohtaan asiakkaan ensimmäisiä kertoja, hän on usein keskellä tuskaista elämänvaihettaan. Paha mieli, itku ja kapina ovat läsnä vuorovaikutuksessa. Usein asiakas tahtoo muutosta, mutta muutos pelottaa liikaa. Vastustaminen tuntuu psykoterapeuttina nahoissani lujaa. Yhdessä tunnetaan lujaa. Sitten terapia etenee, yhteistyö ja luottamus syvenevät. Asiakkaan usko omaan itseensä, mielenrauha ja ilo alkavat vähitellen palautua. Kun terapeutilla alkaa olla helppoa, on aika sanoa näkemiin.

Ja taas toiselle ”tervetuloa”…

About my therapy sessions

Teen työtäni intensiivisesti, ihmisenä olen aika voimakkaasti kokeva. Pohdin asiakkaitani, heidän menneisyyttään ja oiremuodostustaan. Miten lähestymme teemoja, mikä on aikataulumme, milloin painotamme struktuuria, milloin tunteiden jakamista tai muistoissa lepäämistä. Yritän keskittyä, että osaisin kysyä olennaisia asioita. Haastankin. Psykoterapia on parhaimmillaan tasa-arvoista kahden ihmisen kohtaamista. Minulla on teoriatietoa, mutta siitä ei ole iloa ilman kokonaisvaltaista heittäytymistä. Terapeuttina on oltava rohkea ja ennakkoluuloton. On luotettava ihmisen perimmäiseen kykyyn saavuttaa paras mahdollinen tasapaino suhteessa itseensä. Vastavuoroisessa yhteistyössä se on mahdollista.

Issues often worked with
Depression/Anxiety Relationship problems Burnout Low self-esteem Feeling bad Changing lifestyle Eating disorders Anxiety towards social situations Panic attacks Obsessive-compulsive disorder Phobia/fear Anger management Sexual problems Processing my past Sexual abuse To deal with a crime victim, sudden loss or other traumatic experience Challenging life situation Self-destructive thoughts Bipolar disorder Personality disorders Psychotic disorders Personal growth and development
My professional background and knowledge

Valmistuin 1995 Jyväskylä yliopistosta psykologian maisteriksi. Vuonna 2003 sain valmiiksi nelivuotiset kognitiivisanalyyttisen ylemmän erityistason psykoterapeutin opinnot. Ennen yrittäjäksi ryhtymistä olen toiminut mm. psykiatrisessa erikoissairaanhoidossa, terveyskeskuspsykologina, mielenterveyspalvelujen kehittämistyössä sekä päällikkönä MLL:ssa.

Client group

Olen saanut tehdä työtä hyvin erilaisten ihmisten kanssa. Diagnoosi ei vielä kerro paljoakaan. Psykoterapiassa tutkimme kokonaisuutta, haluamme ymmärtää miten tähän on tultu, mitkä aikaisemmin suojaavaksi tarkoitetut ajattelu- ja toimintamallit ovat muuttuneet rasitteeksi ja kuinka saamme yhdessä aikaan sellaisia muutoksia, jotka vähentävät ongelmallisia oireita ja vapauttavat koko persoonan kasvuun.

First session price

93.00

Regular session price

93.00

Pricing details