Laura Kökkö
I am also a qualified Teacher Psychotherapist.
Art psychotherapy is a form of psychotherapy where art materials are offered to expand one’s means of expression. It can be a particularly suitable form of psychotherapy when one is having difficulty talking about, or understanding one’s feelings or experiences. In therapy the client chooses how time is spent, sometimes there may be more emphasis on the art work, and at other times talking prevails. Materials are offered on sight. In the safety of the therapeutic relationship, images can be made and observed together to expand our understanding of difficulties or internal conflicts.
No prior experience of art making is required. The art work made in therapy is confidential.
- Visual art therapy
- Psychodynamic
Kela rehabilitation psychotherapy Kela intensive medical rehabiliitation (children) Kela intensive medical rehabilitation (youth)
Art therapy Supporting attachment Body-oriented psychotherapy Crisis and traumas
Olen kuvataidepsykoterapeutti ja kouluttajapsykoterapeutti.
Työskentelen eri-ikäisten ja erilaisissa elämäntilanteissa olevien ihmisten kanssa. Tärkeintä on luoda mahdollisuus yhteyteen - turvallinen ja luottamuksellinen suhde, josta käsin lähteä tarkastelemaan asiakkaan kokemuksia ja sisäistä maailmaa kuvin ja sanoin.
Tilanteen vaatiessa teen yhteistyötä moniammatillisessa hoidollisessa verkostossa.
Monikulttuuriset kysymykset ovat työssäni tärkeitä.
Peruskoulutukseni on psykodynaaminen, mutta työskentelyotteeni on integratiivinen, eli käytän kehollisia tai kognitiivisia menetelmiä työskentelyn tukena.
Kuvataidepsykoterapia on psykoterapian muoto, jossa tarjotaan mahdollisuus ilmaisuun taidemateriaalein. Aikaisempaa kokemusta kuvan tekemisestä ei tarvita.
Taidemateriaalit ovat aina tarjolla, mutta niiden käyttäminen on vapaaehtoista.
Kuvan tekeminen tuo leikillisen elementin terapiasuhteeseen, ja voi merkittävästi vähentää jännitystä ja ahdistusta.
Kuva voi herättää mukavia tai vaikeita tuntemuksia, ja kuvaan voi turvallisesti kohdistaa voimakkaitakin tunteita. Kuvan kautta sisäinen maailma ja sisäiset konfliktit pääsevät näkyville symbolisella tasolla. Kuvia voidaan yhdessä katsoa ja niistä voidaan puhua. Näin pyritään kohti lisääntynyttä ymmärrystä asiakkaan sisäisestä maailmasta. Keskeistä on hyväksi koettu ja luottamuksellinen terapiasuhde. Tavoite on elämää hankaloittavien oireiden ja toimintamallien väheneminen, kasvua tukevien voimavarojen löytyminen sekä elämänlaadun koheneminen.
Kuvat ovat luottamuksellisia, niitä säilytetään vastaanotolla terapiaprosessin ajan.