Home Page / Find Your Therapist / Kimmo Pihlaja

Kimmo Pihlaja

In education Nurse, Cognitive
Helsinki, Kaartinkaupunki
Finnish English
Customer Groups
Adults 18-67y Youth 13-17y Children under 13y
Length of Therapy
Single consultation Long-term Short-term
Availability
Evening appointments
This therapist offers education therapy. Read More.
I'm a registered nurse who is studying child and adolescent cognitive psychotherapy. As a therapist I consider myself client-centered, open-minded, and accepting. During the sessions I use a wide range of cognitive methods, such as socratic questioning , formulations, and chain analyses. At the moment I work with children who are on the neuropsychiatric spectrum (ASD, ADHD/ADD, Tourette), but I've also worked with clients of all ages with problems varying from depression and anxiety to psychotic disorders.
Psychotherapeutic Orientation
  • Cognitive
About me as a therapist

Terapeuttina olen asiakaslähtöinen, avarakatseinen ja myötätuntoinen. Minulle on tärkeää, että asiakas tulee kuulluksi ja ymmärretyksi tilanteestaan tai taustastaan riippumatta. Koen myös tärkeäksi auttaa asiakasta löytämään käytännönläheisiä ratkaisuja hänen sen hetkisiin huoliinsa, sekä auttaa häntä reflektoimaan kokonaisvaltaisesti omaa elämänkaartaan.

About my therapy sessions

Vastaanotollani käytän kognitiivisen psykoterapian mukaisia tutkivaan yhteistyösuhteeseen perustuvia menetelmiä; esim. sokraattista dialogia, havaintokehiä, ketjuanalyyseja ja mielikuvatyöskentelyä. Myös mindfulnessharjoitukset ja skeematerapeuttiset menetelmät voivat tarpeen mukaan olla osa työskentelyä. Lasten ja nuorten kanssa työskennellessä myös erilaiset arjen sujuvoittamista edesauttavat käytännön menetelmät ovat osa työkalupakkiani.

Issues often worked with
Sexual problems Bipolar disorder Subtance abuse/addiction Treatment of physical illness Hurting yourself Gender or Sexual-Identity Questions Personal growth and development Self-destructive thoughts Challenging life situation Processing my past Anger management Phobia/fear Obsessive-compulsive disorder Anxiety towards social situations Eating disorders Feeling bad Low self-esteem Burnout Relationship problems Depression/Anxiety
Areas of Specialization
Neuropsychiatric patients
My professional background and knowledge

Työskentelen tällä hetkellä sairaanhoitajana erikoissairanhoidossa neurokirjon lapsiasiakkaiden kanssa. Autismikirjo, ADHD/ADD, ja tourette ovat siis erityisosaamistani, johon olen nyt perehtynyt vuoden verran. Aikaisempaa työkokemusta minulla on myös eri ikäisten ahdistus-, masennus-, ja psykoosioireisten asiakkaiden hoitamisesta.

Client group

Otan vastaan kaikenikäisiä asiakkaita, mutta tällä hetkellä toivoisin löytäväni asiakkaita erityisesti nuorista aikuisista.

First session price

50.00

Regular session price

60.00

Pricing details