Home Page / Find Your Therapist / Kiia Kärki

Kiia Kärki

In education Psychologist, Cognitive
Helsinki, Kamppi
Helsinki, Meilahti
English Finnish
Customer Groups
Adults 18-67y Elderly over 67y
Length of Therapy
Single consultation Long-term Short-term
Availability
Daytime appointments
This therapist offers education therapy. Read More.
Hei, olen Kiia, psykologi ja psykoterapeuttiopiskelija (kognitiivis-integratiivinen suuntaus, sisältäen hypnoterapiaa). Olen työskennellyt psykologina sekä Suomessa että Australiassa, ja työskentelen mielelläni sekä suomeksi että englanniksi.
Psychotherapeutic Orientation
  • Cognitive
  • Integrative
Additional Training

Hypnosis Schema therapy

About me as a therapist

Annan tilaa ja tukea tutkailla ongelmaasi omaan tahtiisi, tukien muutosta ja tarjoan erilaisia menetelmiä tarpeen mukaan. Voit olla oma itsesi, kaikkine virheinesi ja ihanuuksinesi. Yleensä hoidon alussa roolini on aktiivisempi, ja kun kehität enemmän itsereflektiota, annan enemmän tilaa kehittää taitoja pidemmälle. En kiertele, olen ennemmin suorapuheinen, mutta herättelen mieluummin omia ajatuksiasi haasteistasi kuin yritän antaa valmiita vastauksia.

About my therapy sessions

Lähestymistapani on asiakaslähtöinen, ja yhdistelen eri strategioita asiakkaan tarpeiden mukaan, erityisesti kognitiivisen terapian, hypnoterapian, skeematerapian sekä hyväksymis- ja omistautumisterapian periaatteita. Ymmärrän, että jokaisella on omat haasteensa ja tukensa, joten työkalutkaan eivät voi olla kaikille samat. Kaikki keinot eivät myöskään sovellu jokaiselle. Etsimme siis yhdessä keskustellen juuri Sinulle sopivat työskentelytavat, ja tarpeen mukaan muokkaamme niitä hoidon edetessä.

Mielipalveluiden toimipisteessä mukanani on erikseen sovitun mukaisesti pieni terapiakoiran alku, joka rakastaa kaikkia, ja mieluusti viettää tapaamisen asiakkaan sylissä nukkuen.

Otan asiakkaita sekä lyhyisiin että pitkiin hoitosuhteisiin, joskus jo yksi kerta voi auttaa aukomaan mielen solmuja, joskus tarvitaan pidempää työskentelyä.

Issues often worked with
Depression/Anxiety Relationship problems Low self-esteem Feeling bad Changing lifestyle Anxiety towards social situations Panic attacks Phobia/fear Challenging life situation Personal growth and development Gender or Sexual-Identity Questions Treatment of physical illness Difficulty sleeping
My professional background and knowledge

Psykoterapiaopintoihini sisältyy hypnoosin käyttö kognitiivisen psykoterapian osana; olen suorittanut tieteellisen hypnoosin peruskurssia vastaavat opinnot, olen Tieteellinen hypnoosi ry:n jäsen, ja opintojeni edetessä tietämykseni ja kokemukseni myös hypnoosin osalta jatkuvasti syvenee.
Hypnoosi ei ole oikotie onneen, mutta erittäin hyödyllinen ja toimiva työkalu muiden ohessa. Pääsääntöisesti hypnoosissa käytetään samoja keinoja, kuin kognitiivisessa psykoterapiassa muutenkin, mutta hypnoosi saattaa syventää ja nopeuttaa näiden keinojen hyötyä.

Australiassa ollessani suoritin Chris Hayesin ja Robert Brockmanin johdolla skeematerapian 18-tuntiset peruskurssit, "The Basic Schema Model, Methods, and Strategies" ja "The Schema Mode Model and Mode Interventions for Complex Case", ja sain yksilötyönohjausta Robert Brockmanilta.

Client group

Teen mieluusti töitä erilaisten asiakkaiden kanssa, mutta erityisen paljon olen työskennellyt neurokehityksellisten (pääasiassa ADHD ja ASD) haasteiden kanssa. Etsin yhdessä asiakkaan kanssa oikeat keinot tukea haasteita, joita neurokirjo voi mukanaan tuoda, sekä hyödyntää voimavaroja ja vahvuuksia. Minulla on kokemusta myös omakohtaisesti ADHD:n kanssa elämisestä.

Myös sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuuden vaikutusten tutkailu koko elämään ja jaksamiseen, sekä urheilusuoritusten parantaminen ja terveys yleisesti ovat lähellä sydäntäni. Autan mielelläni erilaisten haasteiden kanssa, joita elämässä tulee eteen, muun muassa ahdistuneisuuden, masentuneisuuden, isojen elämänmuutosten, stressin ja uupumuksen, tunnetaitojen, sekä hankalien ihmissuhteiden kanssa.

Työskentelen myös urheilijoiden ja taitelijoiden kanssa.

Additional information

Huomaathan, etten tarjoa KELA-korvattavaa psykoterapiaa, mutta otan tällä hetkellä asiakkaita koulutushoitoihin, lyhyisiin (5-15 käyntiä) tai keskipitkiin (15-30 käyntiä) hoitosuhteisiin. Jos tämä kiinnostaa, laita viestiä tai soita, ja keskustellaan, olisiko se oikea ratkaisu Sinulle tähän hetkeen.

First session price

95.00

Regular session price

110.00

Pricing details

Teen vastaanottoa pääsääntöisesti psykologina. Jo tässä roolissa teen käytännössä psykoterapeuttista interventiota ja koulutuspsykoterapiahoidoissa ainoa ero on se, että dokumentoin käyntejä enemmän ja saan niihin enemmän suoraa työnohjausta, joten koulutuspotilaiden hinta on lähtökohtaisesti sama. Voin kuitenkin joustaa hinnoittelussa, joten jos mietit tätä, ota rohkeasti yhteyttä.

45min käynti 100€, 60min käynti 110€.