Home Page / Find Your Therapist / Iina Karppinen

Iina Karppinen

Psychotherapist, Psychiatric staff nurse, Solution-oriented
Helsinki, Meilahti, Laakso
Finnish
Customer Groups
Adults 18-67y
Length of Therapy
Single consultation Long-term Short-term
Availability
Daytime appointments
Olen helposti lähestyttävä ja lämminhenkinen ratkaisukeskeinen psykoterapeutti. TILAA UUSILLE ASIAKKAILLE esim. Kela -psykoterapiaan ja Palse-lyhytterapiaan (HUS). Kesäkuussa hyvin vapaita aikoja, kysy lisää meilillä tai varaa suoraan tutustumisaika https://mielipalvelut.fi/ajanvaraus/ . Tervetuloa!
Psychotherapeutic Orientation
  • Solution-oriented
Provided KELA Services

Kela rehabilitation psychotherapy

Additional Training

Music therapy

About me as a therapist

Luottamuksellisen ja turvallisen ilmapiirin luominen on minulle tärkeää. Keskusteluissa olen uutta visioiva ja mietin eri näkökulmia asioihin - huumoriakaan unohtamatta, silloin kun se sopii tilanteeseen. Uskallan silti kohdata vaikeitakin asioita, liikuttua ja kohdata sinut ihmisenä ihmiselle. Persoonaltani olen välitön, innostuva ja aktiivisesti kuunteleva. Saat kuitenkin rauhassa kertoa asiasi, jonka jälkeen teen terapiatyöskentelyyn suuntaavia tarkentavia kysymyksiä.

Tärkeintä on että tulet terapiassa kuulluksi ja nähdyksi omana itsenäsi. Tärkeitä arvoja minulle ovat eettisyys, ihmisarvo, tasa-arvo ja itsemääräämisoikeus.

About my therapy sessions

Ratkaisukeskeisessä psykoterapiassa lähdetään liikkeelle siitä, mikä auttaa nykytilanteessa. Katsomme yhdessä tilannettasi ja etsimme voimaannuttavia näkökulmia, mietimme mikä toimii elämässäsi hyvin ja rakennamme ratkaisuja tulevaisuuteen. Voimavarojen löytäminen auttaa voimaan arjessa paremmin.

Elämänkriisit, yllättävät tapahtumat tai sairaudet voivat tuoda mukanaan raskaitakin tunteita ja niiden äärelle on hyvä pysähtyä. Yksin ei kuitenkaan tarvitse jäädä vaan luottamuksellisessa ja turvallisessa terapiasuhteessa voi tulla kannatelluksi ja nähdyksi kokonaisena ihmisenä – kaikkine tunteineen. Tunnetasolla kohtaaminen keventää kuormaa ja auttaa jaksamaan.

Erityisesti tänä päivänä erilaisissa muutoksissa kysytään paljon resilienssiä, vaikeuksista selviämisen tai niiden kanssa elämisen kykyä. 
Terapian tarkoituksena on löytää näihin tilanteisiin voimavaroja, vahvuuksia ja toimintakykyä ja sitä kautta lisätä hyvinvointia kokonaisvaltaisesti. Terapian kesto sovitaan yksilöllisesti.

Issues often worked with
Depression/Anxiety Burnout Low self-esteem Feeling bad Challenging life situation Personal growth and development Difficulty sleeping Treatment of physical illness Changing lifestyle
My professional background and knowledge

Minulla on laaja-alainen ja kokonaisvaltainen näkemys ihmisen hyvinvointiin ammatillisten koulutusteni myötä. Olen aiemmin työskennellyt eri-ikäisten asiakkaiden musiikkiterapeuttina ja mielenterveysalalla aikuisten päivätoiminnassa, järjestötyössä ja sairaalassa. Työskentelyni pohjautuu asiakasta arvostavaan tasa-arvoiseen kohtaamiseen ja dialogiin ratkaisukeskeisen psykoterapian ja toipumisorientaation näkökulmista.

Toipumisorientaatio on auttamistyön viitekehys, jossa ihminen nähdään oman elämänsä toimijana ja hänen toiveensa ovat keskiössä. Olen käynyt lisäksi Green care -luonnon hyvinvointivaikutusten koulutuksen ammattikorkeakoulussa, jonka tutkimustietoon pohjaavia hyvinvointivaikutuksia tuon tarvittaessa esiin tai teemme luontoon suuntaavia harjoituksia mielikuvien, rentoutumisen ja hengittämisen avulla. Työskentelin aiemmin 10 vuotta musiikkiterapeuttina ja musiikki on lähellä sydäntäni oman musiikillisen taustan ja soittamisen kautta. Kulttuuri ja luovuus voimauttavat!

Client group

Tarjoan apua mm. seuraaviin ongelmiin:
Mielenterveysongelmat
Elämänkriisit
Itsetunnon ongelmat
Stressi, huolet tai suru, jotka koet raskaana taakkana ja josta haluat puhua ja työstää eteenpäin
Toiveikkaan elämänasenteen rakentaminen ja voimavarojen löytäminen - uupumuksen tai muun vaikeuden kanssa elämiseen

Ratkaisukeskeisestä psykoterapiasta voi löytyä apua ahdistukseen, masennukseen tai muihin mielenterveysongelmiin, stressiin tai vaikeuksiin työelämässä, unettomuuteen, itsetunto -ongelmiin tai ongelmiin sosiaalisissa suhteissa. Elämässäsi on voinut myös tapahtua jotakin yllättävää, kuten sairastuminen itsellä tai läheisellä, omaishoitajuus tai läheisen menetys.

Additional information

Mielipalveluiden Lehtikuusentie 2 toimitilat ovat kerrostalon 3-kerroksisen siipirakennuksen katutason liiketilassa. Tilat ovat esteettömät.. Mielipalveluille Mannerheimintien kupeeseen on hyvät kulkuyhteydet julkisilla niin Helsingin keskustasta kuin pohjoisen suunnasta esim. busseila Kannelmäestä, Kivistöstä, Vantaalta (Myyrmäki) tai Espoosta (Leppävaara). Parkkipaikkoja on oven välittömässä läheisyydessä (maksullinen). Voit varata myös etäajan.

First session price

60.00

Regular session price

110.00

Pricing details

Kela-kuntoutuspsykoterapian tutustumiskäynti maksaa 60 e (voit varata 1-2 tutustumiskertaa). Kela-päätöksen jälkeen omavastuu on 52,40 e. Käynnit voi sopia kerran viikossa tai joka toinen viikko toteutuvaksi.
Palse -lyhytterapian (20 krt) tutustumiskäynti on 60 e tai se on maksuton, jos tapaaminen johtaa terapian aloittamiseen (HUS-yhtymä).
Ensikäynti psykoterapiaan itsemaksaen on 95 e (60 min aika). Ei toimistomaksuja!