Home Page / Find Your Therapist / Henna-Mari Kettusaari

Henna-Mari Kettusaari

Psychotherapist, Social studies, Couple therapy
Helsinki, Kaartinkaupunki
Finnish
Customer Groups
Families Couples Youth 13-17y Adults 18-67y
Length of Therapy
Single consultation Long-term Short-term
Availability
Evening appointments
Olen pitkään sosiaalialalla työskennellyt psykoterapeutti sekä pari- ja perheterapeutti (Kela, Valvira), jonka vastaanotolle voit tulla yksin, yhdessä kumppanisi kanssa tai koko perheen voimin. Otan myös yksilöasiakkaita itsemaksavana.
Psychotherapeutic Orientation
  • Couple therapy
  • Family therapy
Provided KELA Services

Kela rehabilitation psychotherapy

Additional Training

Crisis and traumas

About me as a therapist

Olen asiakasta kunnioittava ja arvostava terapeutti, ja pidän dialogisesta vuorovaikutuksesta. Tarpeen tullen osaan olla jämäkkä ja haastan asiakastani antaen samalla tilaa omille tunteille ja ajatuksille. Pysähdymme yhdessä tutkimaan mikä on juuri Sinun /teidän tapanne suunnata kohti muutosta, luopua vanhasta ja luoda uutta.
Yksi elämän tarkoituksista on olla suhteessa - suhteessa toisiin ja omaan itseensä. Asiakas ja terapeutti muodostavat yhdessä suhteen, jossa työskennellään yksilöllisesti, tasa-arvoisesti ja myötätuntoisesti asiakkaan tarpeiden mukaan. Tärkeintä on saada tuntea olevansa näkyvä juuri sellaisenaan. Olemassaolon oikeutus on jo olemassa.

About my therapy sessions

Yksilöterapiassa olen Sinua varten itsellesi tärkeiden asioiden äärellä. Pureudumme oireiden juurisyihin ja tutkimme yhdessä elämänhistoriaasi. Myös äkilliset kriisit ja traumat.

Pariterapiassa hyödynnän Tunnekeskeistä ajattelua, jossa parisuhteen negatiiviseen kehään saadaan aikaan muutosta. Tämän avulla saadaan parisuhteeseen lisää tilaa myötätunnolle ja rakkaudelle etääntymisen sijaan. Pysähdymme myös oman suhdehistorian vuorovaikutus- ja kiintymyssuhteiden ääreen. Terapia tapahtuu kuitenkin enimmäkseen tässä ja nyt -hetkessä. Pariterapia lisää aina koko perheen hyvinvointia, josta hyötyy myös siinä mahdollisesti asuvat lapset ja nuoret.

Perheterapiassa on tärkeää ottaa kaikki perheenjäsenet huomioon ja antaa tilaa tulla kuulluksi. Turvallisen tilan luominen on terapeutin vastuulla. Myös lapset ovat aktiivisia toimijoita. Kuljemme tätä osin vierasta tietä Sinun/ teidän ehdoillanne - ensin etäämpää ja pikkuhiljaa luottamuksen lisääntyessä yhä lähempää.

Issues often worked with
Treatment of physical illness Hurting yourself Gender or Sexual-Identity Questions Personal growth and development Self-destructive thoughts Challenging life situation To deal with a crime victim, sudden loss or other traumatic experience Sexual abuse Processing my past Sexual problems Anger management Panic attacks Anxiety towards social situations Changing lifestyle Feeling bad Low self-esteem Challenges in parenting Burnout Subtance abuse/addiction Relationship problems Depression/Anxiety
Areas of Specialization
Diversity of Sexuality and Gender Child welfare
My professional background and knowledge

Erityisosaamiseni ja vahvuuteni liittyvät monimuotoisten parien ja -perheiden kanssa toimimiseen, monisuhteisten kysymyksiin, sateenkaari-ihmisten kokemaan vähemmistöstressiin ja hengelliseen väkivaltaan. Aiempi ammatillinen kokemukseni katu- ja kriminaalityössä, parisuhdetyössä sekä lastensuojelussa tuovat näkökulmia perheen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Olen työssäni ollut myös traumojen ja kriisien jälkipurkuohjaajana ja saanut siihen koulutuksen Kirkon henkisen huollon kautta. Myös mikä tahansa muu ahdistusta ja masennusta lisäävä tunne-elämän häiriö yksilönä, kumppanin kanssa tai perheessä, on riittävä syy hakeutua terapeutin juttusille.

Client group

Otan vastaan pareja, perheitä, aikuisia ja yli 16 v nuoria. Voit tulla yksilöterapiaan ilman kelatukea ja varata aikoja rajatummin ja harvemmin. Jo yksikin kerta voi riittää tuomaan uusia näkökulmia tilanteeseesi. Tiesithän, että voit hakea kelakorvattavuutta pari- ja perheterapiaan samoin edellytyksin kuin yksilökuntoutukseenkin. Terapian on tällöin tuettava arjen suoriutumista, parisuhteenhyvinvointia ja työ- tai opiskelukykyä, ja siihen täytyy saada psykiatrin lausunto. Terapiat voivat kulkea myös osin päällekkäin ja samaan aikaan. Kysy lisää lääkäriltäsi.

Tervetuloa vastaanotolleni!

First session price

90.00

Regular session price

9500.00

Pricing details

95,00 45min, yksilöasiakkaat ( ei Kela)
130,00 60min, pari- ja perheterapia
190,00 90min, pari- ja perheterapia (suositeltava aika)

Huomioithan, että Kela-korvauksen voi saada vain pari- ja perheterapian osalta. Merkittävää on kuitenkin se, että aina ei ole sitouduttava vuosien terapiaan, vaan jopa kertaluonteinen käynti voi riittää. Voit varata terapiakäyntejä, myös esim. kerran kahdessa viikossa, jolloin se on hinnaltaan suuntaa-antavasti samaa luokkaa, kuin kelatuen kanssa kahdesti viikossa.