Hemsidan / Hitta hjälp / Maria Mäkirautio

Maria Mäkirautio

Koulutuksessa Psykologi, Psykoanalyyttinen
Espoo, Matinkylä
Englanti Ruotsi Suomi
Patientgrupper
Nuoret 13-17v Lapset alle 13v Perheet
Terapis längd
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen
Terapeut erbjuder
Ilta-aikoja Viikonloppuaikoja Päiväaikoja
Den här terapeut erbjuder utbildningsterapi Läsa mer.
Etsin potilaita koulutusterapiahoitoon. Olen opintojeni loppusuoralla lasten ja nuorten psykoanalyyttisessa yksilöpsykoterapeuttikoulutuksessa (Turun yliopisto, 2019-2023). Tarjoan pitkäkestoista ja tiivistä (2 krt vk) koulutusterapiahoitoa Espoossa. Taustakoulutukseltani olen psykologi.
Psykoterapeutisk orientering
  • Psykoanalyyttinen
  • Psykodynaaminen
Hurdan är jag som terapeut

Terapeuttina olen rauhallinen, myötäelävä ja luova. Minulle on tärkeää luoda tapaamisiin salliva ilmapiiri, jossa kaikenlaiset tunteet ja ajatukset ovat ok. Pidän tärkeänä edetä lapsen ja perheen tahdissa. Tausta-ajattelultani olen psykodynaaminen, mutta työskentelytavoiltani luova. Tarvittaessa teen mielelläni moniammatillista yhteistyötä verkoston kanssa.

Vad gör man i mina sessioner

Istunnoilla voidaan jutella, leikkiä ja vaan olla. Terapian tavoitteena on, että kaikenlaisten tunteiden kanssa voi oppia tulemaan toimeen. Tällöin kasvuun vapautuu energiaa ja psyykkinen kehitys voi mennä eteenpäin. Eri ikäisten terapiat näyttävät erilaiselta. Lapsen psykoterapia pohjaa leikkiin ja tunteiden käsittelyyn leikin avulla. Ideana on tutustua lapsen maailmaan ja tätä kautta hänelle tärkeisiin kysymyksiin. Nuoren psykoterapiassa on myös tärkeää yksilöllisesti tutustua nuoren tapaan olla ja ajatella.

Jag erbjuder hjälp för
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Vanhemmuuden haasteisiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Syömiseen liittyviin vaikeuksiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Paniikkikohtauksiin Pakko-oireisiin Fobiaan/kammoon Vihanpurkauksien hallitsemiseen Menneisyyteni käsittelyyn Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Univaikeuksiin Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Fyysisen sairauden käsittelemiseen Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Seksuaalisiin ongelmiin
Specialiseringsgrupper
Vakavasti traumatisoituneet potilaat ja dissosiaatiohäiriöt Monikulttuurisuus/maahanmuuttajat Adoptio & sijoitus
Min professionella bakgrund och kunnande

Taustakoulutukseltani olen psykologi. Olen työskennellyt 13 vuoden ajan lasten ja perheiden palveluissa niin erikoissairaanhoidossa kuin perheneuvolassakin. Olen työskennellyt eri tavoin hankalasti oireilevien lasten kanssa. Minulla on paljon kokemusta etenkin sijoitettujen ja adoptoitujen lasten kanssa työskentelystä sekä maahanmuuttajaperheiden sekä pakolaistaustaisten lasten kanssa työskentelystä. Olen työskennellyt myös sukupuoli-identiteetin pohdintojen, neuroerityispiirteiden ja esimerkiksi vanhemman puuttumisen tai vanhemman kuolemaan liittyvien teemojen kanssa.

Mina patientgrupper

Työskentelen lasten ja nuorten kanssa. Etsin kahta potilasta tiiviiseen (2 krt vk) ja pitkäkestoiseen (vähintään vuoden kestoiseen) koulutuspsykoterapiaan:

- pikkulapsi-ikäistä (alle 6 v terapian alkaessa)
- nuorisoikäistä (12v6kk –17v12kk terapian alkaessa)

Ennen hoitoon sitoutumista meidän on hyvä tutustua puolin ja toisin tutustumiskäynneillä. Psykoanalyyttinen koulutusterapia on psykoterapiakoulutukseen liittyvää terapiaa, jossa psykoterapeuttiopiskelija erityisen tiiviissä työnohjauksessa kokeneella kouluttajapsykoterapeutilla. Koulutusterapiaan ei voi saada Kelan tukea. Tästä syystä terapian kustannus on erikseen sovittavissa ja tavanomaista edullisempi. Työskentelen suomeksi, englanniksi ja myös kaksikielisten perheiden kanssa, joissa toinen äidinkieli on esimerkiksi ruotsi. Lapsen terapiaan kuuluvat lähtökohtaisesti myös vanhemman omat lapsen terapiaan liittyvät käynnit joko minun kanssani tai toisen työntekijän kanssa.

Pris för inledande besök

70,00

Pris för regelbunden session

20,00

Mer info om prissättning

Koulutusterapiakäyntien hinnoittelu joustava ja erikseen sovittavissa.