- Pariterapia
- Perheterapia
Kelan kuntoutuspsykoterapia
Olen työskennellyt 29 vuotta samalla työnantajalla,samoissa tehtävissä, joka kuvaa sitoutumistani sekä kiinnostustani tehdä terapeuttista työtä perheiden ja parien kanssa.
Terapiatyössä minusta on tärkeää antaa aikaa muutosprosessille, enkä usko kestävään muutokseen asioiden käytännön ratkaisuilla. Uskon, että omat tunteet ja kokemukset vaikuttavat siihen, miten olemme yhteydessä toiseen ja miten nämä vaikuttavat meidän toimintaamme, joka näkyy usein käytöksessämme. Tunteiden ja kokemusten tarkastelu ja tunnistaminen on tärkeää, kun mietimme ihmissuhteitamme ja niiden toimivuutta.
Työskentelyotteeltani olen aktiivinen sekä keskustelun ohjaajana, että kuuntelijana. Vaikeiden tunteiden ja tilanteiden esiintuomisessa sekä ilmaisussa rauhoitan, olen tukena ja apuna. Terapiatapaamisilla en päästä keskustelua liiaksi rönsyilemään vaan johdonmukaisesti ohjaan keskustelua takaisin käsiteltävään teemaan. Olen saanut palautetta myös terapiatyöskentelyyn liittyvästä turvallisuuden kokemuksesta.
Työskentelen tunnekeskeisen pariterapian menetelmin, josta löydät tarkemmin tietoa: tunnekeskeinenpariterapia.fi
Pariterapiaan liittyvät aloituskäynnit, joissa tapaan paria yhdessä sekä molempia erikseen. Aloituskäynneillä
pari miettii olenko heille terapeuttina sopiva ja minä puolestani mietin onko parin ongelmat sen kaltaisia, että terapiaprosessia on mahdollinen aloittaa. (Mikäli ongelmat eivät ensisijaisesti ole parisuhteen ongelmia ohjaan parhaani mukaan asiakasta toisenlaiseen työskentelyyn.) Aloituskäynnit ovat tärkeä osa terapiaprosessia, joiden tietoa käytämme hyödyksi koko prosessin ajan. Terapiakäynnit toteutetaan kahden viikon välein, jotta riittävä intensiivisyys työskentelyssä mahdollistuu. Terapiaprosessin loppupuolella tapaamisten väliä voidaan pidentää.