Home Page / Find Your Therapist / Tuija Vakkila

Tuija Vakkila

Psychotherapist, Psychologist, Solution-oriented
Helsinki, Ruoholahti
Finnish English
Customer Groups
Adults 18-67y Youth 13-17y Children under 13y Families
Length of Therapy
Single consultation Long-term Short-term
Availability
Daytime appointments
This therapist is not taking in new customers. Search for free therapists.
Tarjoan aikuisten ja yli 16-vuotiaiden nuorten yksilöpsykoterapiaa. Minulla on myös lasten ja nuorten erikoispsykologin koulutus ja olen tehnyt pitkään töitä lasten, nuorten sekä heidän vanhempiensa kanssa. Näin ollen myös lapset, nuoret ja heidän vanhempansa ovat tervetulleita vastaanotolleni.
Psychotherapeutic Orientation
  • Solution-oriented
About me as a therapist

Olen rauhallinen ja asiakkaalle tilaa antava. Asiakkaan kanssa yhteistyössä ja asiakasta kuunnellen löytyy kulloinkin sopiva aktiivisuuden taso ja työskentelyn tahti. Lähden asiakkaan kumppaniksi tutkimaan hänen elämäänsä ja ennen kaikkea toivottua muutosta, uusia näkökulmia ja ideoita, tunnistamaan voimavaroja, visioimaan tulevaa ja huomaamaan edistystä.

About my therapy sessions

Keskeistä on turvallinen ja rauhallinen ilmapiiri. Vaikka yksittäisessäkin tapaamisessa voidaan asiakkaan olennaisia kysymyksiä käsitellä, tarjoaa useamman tapaamisen jakso parhaiten mahdollisuuden kiireettömään asioiden käsittelyyn ja tapaamisten välillä tapahtuviin oivalluksiin. Asiakkaalla on usein tietty teema tai ongelma, jota hän haluaa käsitellä ja jäsentää sovitun terapiajakson aikana. Työskentely on kuitenkin joustavaa ja alussa sovittu tavoite tai ilmaistu ongelma voi tarkemman tutkimisen myötä muuttua. Yhteinen työmme tapahtuu pitkälti keskustellen, mutta voimme luovasti soveltaa myös kirjoittamista, piirtämistä ja hyödyntää toiminnallisia harjoituksia, mikäli ne asiakkaan tavoitetta palvelevat.

Issues often worked with
Depression/Anxiety Relationship problems Burnout Challenges in parenting Low self-esteem Feeling bad Changing lifestyle Anxiety towards social situations Panic attacks Obsessive-compulsive disorder Phobia/fear Processing my past To deal with a crime victim, sudden loss or other traumatic experience Challenging life situation Personal growth and development Treatment of physical illness
My professional background and knowledge

Työni painopisteenä on aikuisten ja yli 16-vuotiaiden nuorten yksilöpsykoterapia. Psykoterapia-koulutukseni edustaa ratkaisukeskeistä suuntausta. Ratkaisukeskeisyys tarkoittaa minulle mahdollisuuksien ja vaihtoehtojen tutkimista asiakkaan kanssa hänen tavoitteensa tai muutostoiveensa edistämiseksi. Tämän näkökulman kuljettaminen jättää hyvin tilaa myös muiden psykoterapeuttisten viitekehysten soveltamiselle.

Olen kouluttautunut lasten ja nuorten erikoispsykologiksi ja tehnyt pitkään töitä myös lasten, nuorten sekä heidän vanhempiensa kanssa. Tässä työssä kriisityöskentely on myös ollut osa toimenkuvaani. Aiemmin työskentelin yritysmaailmassa henkilöstönkehittämisen tehtävissä, erityisesti esimiesvalmennus ja työnohjaus sekä työyhteisöjen kehittäminen ovat olleet mieltäni lähellä. Minulla on myös työnohjaajan koulutus.

Client group

Toivotan tervetulleeksi asiakkaat eri elämänvaiheissa ja -tilanteissa! Tutkitaan yhdessä toiveitasi muutoksesta ja hyvästä elämästä.

First session price

110.00

Regular session price

110.00

Pricing details