Home Page / Find Your Therapist / Terhi Mäkinen

Terhi Mäkinen

Psychotherapist, Nurse, Recource-oriented family therapy
Etäyhteyksillä koko Suomi,
Etäyhteyksillä koko Suomi,
Finnish
Customer Groups
Adults 18-67y Couples Families Elderly over 67y Youth 13-17y
Length of Therapy
Single consultation Long-term Short-term
Availability
Evening appointments Weekend appointments
Terapiassa tutkitaan ja ymmärretään nykytilaa yhdessä, etsitään lisää tilaa ja sopivia vaihtoehtoja. Tapani kohdata on dialoginen ja voimavarakeskeinen. Vastaanotolleni voivat tulla parit, perheet ja myös yksilö.
Psychotherapeutic Orientation
  • Recource-oriented family therapy
  • Couple therapy
Provided KELA Services

Kela rehabilitation psychotherapy

Additional Training

Supporting attachment

About me as a therapist

Työotteeni on rauhallinen ja kuunteleva. Tutkitaan ja ymmärretään yhdessä, mistä kaikesta saattaisi olla kysymys ja millä kaikilla tavoilla pulmallista tilannetta tai oloa voisi helpottaa. Aina ei tarvita suuria muutoksia, ehkä etsitään sopivaa tapaa olla hetkessä. Suhteiden terapeuttina olen kanssanne tutkimassa suhteita toinen toisiinne ja suhteita erilaisiin asioihin tai ilmiöihin. Minulla on kokemusta siitä, että pitkäkestoisiinkin tilanteisiin voi löytyä uusia tapoja suhtautua tai lisää erilaisia käytäntöjä lähestyä. Suhteet perustuvat vuorovaikutustapoihin, joskus niiden kaiut tulevat sukupolvien ketjusta, joita voimme rauhassa tutkia. Sukupolvien ketjuissa saattaa olla myös huomaamatta jäänyttä voimaa ja onnistumisia. Traumojen tuomat haasteet sekä neuropsykiatriset tavat nähdä maailmaa ovat minulle tuttuja. Nähdyksi tuleminen ja kehollisuus ovat merkityksellisiä asioita.

Huom! Kaikki yhteydenotot Minduun kautta ohjautuvat Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun.

About my therapy sessions

Tapaamisen kulusta ja työskentelytavoista sovitaan yhdessä. Tärkeää on joka kerralla mahdollisimman vahva turvallisuuden ja luottamuksen tunne, jolloin on mahdollista tutkia hyvinkin haasteellisia ajatuksia, tunteita tai huomioita. Työskentelyssäni korostuu avoimmuuden merkitys sekä sen arviointi, vastaavatko tapaamisemme tarpeitanne ja kuinka koette tulleenne kuulluksi minulle ja toisillenne.

Issues often worked with
Depression/Anxiety Relationship problems Subtance abuse/addiction Burnout Challenges in parenting Low self-esteem Feeling bad Changing lifestyle Eating disorders Anxiety towards social situations Panic attacks Obsessive-compulsive disorder Phobia/fear Anger management Sexual problems Processing my past Sexual abuse To deal with a crime victim, sudden loss or other traumatic experience Challenging life situation Self-destructive thoughts Bipolar disorder Personality disorders Psychotic disorders Personal growth and development Difficulty sleeping Gender or Sexual-Identity Questions Hurting yourself Treatment of physical illness
Areas of Specialization
Psychotic disorders Neuropsychiatric patients Adoption & placement
My professional background and knowledge

Peruskoulutukseltani olen psykiatrinen sairaanhoitaja ja olen työskennellyt vuodesta 2002 psykiatrisessa sairaalassa osastoilla ja poliklinikoilla. Julkisen puolen kokemus minulla on aikuisten akuuttipsykiatriasta, geropsykiatriasta, yleissairaalapsykiatriasta sekä lastenpsykiatriasta, jossa olen työskennellyt vuodesta 2008 alkaen. Keväällä -22 valmistun varhaisen vuorovaikutuksen psykoterapiakoulutuksesta. Työskentelen mielelläni kaikenikäisten asiakkaiden kanssa, parisuhteet sekä vauvaa odottavat perheet ja pikkulapsiperheet ovat lähellä sydäntäni, mutta yhtälailla muut lapselliset tai lapsettomat perheet ja itselliset ihmiset ovat loputon kiinnostukseni kohde. Halu kohdata ihminen ihmisenä.

Client group

Työskentelen mielelläni kaikenikäisten asiakkaiden kanssa. Kaikenlaiset parisuhteet sekä vauvaa odottavat perheet ja pikkulapsiperheet ovat lähellä sydäntäni, mutta yhtälailla muut lapselliset tai lapsettomat perheet ja itselliset ihmiset ovat niinikään loputon kiinnostukseni kohde. Halu kohdata ihminen ihmisenä.

Otan vastaan myös uusia asiakkaita niin yksilö- kuin pari- ja perhekäynneille. Terapia voi olla kerta kerralta -sovittua, määrämittaista lyhytterapiaa tai pitempää terapiaa rauhassa edeten. Tarjoamme myös lyhytterapiajaksoja yrityksille.

First session price

105.00

Regular session price

105.00

Pricing details

Pari- ja perheterapia 105e/60min
Psykoterapia 85e/45min ja 95e/60min

Huom! Lopullinen hinta näkyy Terapiatalo Nosteen ajanvarauksessa.