Home Page / Find Your Therapist / Taru Kaivola

Taru Kaivola

Educating psychotherapist, Psychiatric staff nurse, Group psychotherapy
Helsinki, Katajanokka
Finnish
Customer Groups
Adults 18-67y Elderly over 67y Youth 13-17y Couples Groups
Length of Therapy
Single consultation Long-term Short-term
Availability
Daytime appointments Evening appointments
Täydentyvässä aikuisten psykoterapiaryhmässä vapautuu paikkoja elokuussa. Ryhmä kokoontuu Katajanokalla maanantaisin klo 17.30-19.00. Lisätietoja www.tarukaivola.fi. Haastatteluajan varaus p. 050 360 2077, taru.kaivola@gmail.com.
Psychotherapeutic Orientation
  • Group psychotherapy
  • Psychodynamic
Provided KELA Services

Kela rehabilitation psychotherapy

About me as a therapist

Aktiivinen ja huumorintajuinen, silti myötäelävä ja johdonmukainen. En pelkää vaikeita asioita ja tunteita. Kokonaisvaltainen kiinnostukseni asiakkaasta ja hänen elämäntarinastaan on työskentelyni perusta. Pidän itseäni ajan tasalla, seuraan alan kehitystä ja osallistun koulutuksiin ja alan seminaareihin säännöllisesti. Olen toiminut Ryhmäanalyysiyhdistys ry:n puheenjohtajana ja tällä hetkellä olen EFPP:n kansallisen verkoston hallituksessa. Lisäksi olen ryhmäanalyysin kouluttaja.

About my therapy sessions

Yksilöpsykoterapiassa keskustelun avulla helpotetaan pahan oloa, löydetään uusia näkökulmia ja ratkaisuja sekä vahvistetaan omia voimavaroja.
Ryhmäpsykoterapiassa on tärkeintä ryhmän jäsenten välinen vuorovaikutus. Ryhmässä ei ole teemoja eikä vuoroja, vaan jokaisen tulisi puhua mahdollisimman vapaasti, mitä mieleen tulee. Luottamus muihin ja ryhmän avoin vuorovaikutus antaa jäsenille mahdollisuuden tunnistaa ja käsitellä omien vaikeuksien ja ongelmien syitä ja seurauksia. Koska ihminen on sokea omalle käyttäytymiselleen, ryhmä auttaa antamalla palautetta, mikä taas edesauttaa ryhmän jäseniä näkemään itsensä toisten silmin. Myös toisten tarinat peilautuvat jokaisen ryhmän jäsenen kokemusmaailmaan ja ryhmän jäsenenä voi nähdä ja tunnistaa itseään toisissa. Vaikka ryhmäpsykoterapia ei ratkaisisikaan kaikkia elämän vaikeuksia, niin ryhmässä on mahdollista oppia suhtautumaan itseensä ja muihin ihmisiin sekä muutoksiin ja elämän paineisiin uudella tavalla.

Issues often worked with
Depression/Anxiety Relationship problems Burnout Challenges in parenting Low self-esteem Feeling bad Changing lifestyle Anxiety towards social situations Panic attacks Obsessive-compulsive disorder Phobia/fear Anger management Processing my past To deal with a crime victim, sudden loss or other traumatic experience Challenging life situation Self-destructive thoughts Bipolar disorder Personality disorders Personal growth and development
First session price

70.00

Regular session price

70.00

Pricing details

Ryhmäpsykoterapiassa KELA:n korvauksen jälkeen omavastuuosuudeksi jää 7,95 euroa per käyntikerta (90 minuuttia). Edellyttää B-lausuntoa ja KELA:n päätöstä. Itse maksettuna 50 euroa per kerta.
Yksilöterapiassa ei mahdollisuutta KELA:n korvauksiin. Käyntikerran hinta on 65 euroa.