Home Page / Find Your Therapist / Tapani Alanen

Tapani Alanen

In education Social studies, Solution-oriented
Helsinki, Töölö
Finnish Sign language
Customer Groups
Adults 18-67y Elderly over 67y Youth 13-17y Couples
Length of Therapy
Single consultation Long-term Short-term
Availability
Evening appointments Daytime appointments
This therapist offers education therapy. Read More.
Terapeuttina minua kiinnostaa ihmismielen moninaisuus ja erilaisuus ja jokainen meistä on ainutlaatuinen, arvokas kokonaisuus. Haluan olla sinun tukena ja apuna erilaisissa elämän ongelmissa ja vaikeissa tilanteissa. Olen erityistason seksuaaliterapeutti ja parhaillaan psykoterapeuttikoulutuksessa.
Psychotherapeutic Orientation
  • Solution-oriented
Additional Training

Sexual therapeutic knowledge

About me as a therapist

Hei! Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi vastaanotolleni. Mielestäni jokaisella meistä tulisi olla mahdollisuus saavuttaa sellainen tulevaisuus mitä itselleen haluaa. Jokainen ihminen, pari ja perhe missä seksuaalisuuden kirjossa tahansa, on oma spesiaali, uniikki kokonaisuus. Terapeuttina haluaisin kuulla elämäntilanteestasi sekä siitä mitä sinulla on sydämellä.

Olen toiminut pitkään erilaisissa sosiaalialan työtehtävissä. Työkokemusta minulla on mm. lastensuojelusta, perhetyöstä ja vammaishuollosta. Olen sinun apuna ja tukena, kun lähdet kohti omaa toivomaasi tulevaisuutta tai kun etsit uusia tuoreita näkökulmia ja vaihtoehtoisia toimintatapoja erilaisiin ongelma- ja pulmatilanteisiin.
Terapeuttina olen iloinen, lämmin, kannustava ja empaattinen.

About my therapy sessions

Istunnoillani tähtään aina siihen, että löydän asiakkaiden kanssa toimivan vuorovaikutussuhteen. Mielestäni muita vaikuttavia seikkoja onnistuneen terapian kannalta ovat mm. se, miten läsnä oleva, lämmin ja oikeaan osuvaa empatiakykyä terapeutilla on. Minua kiinnostaa ihmismielen moninaisuus ja erilaisuus.
Työskentelen voimavarasuuntautuneesti ja terapiassa pyritään löytämään sinulle sopivia ratkaisun avaimia kohti toivottua tulevaisuutta. Työtapani on keskusteleva ja haluan kohdata asiakkaat kokonaisvaltaisesti ja pidän tärkeänä, että välillemme muodostuu mahdollisimman luottamuksellinen suhde. Haluaisinkin olla sinun luottamuksesi arvoinen. Vastaanotolla voimme etsiä ja löytää erilaisia ratkaisuja ja suhtautumistapoja mieltäsi painaviin ongelmiin. Tällaisia asioita voivat olla esim. ihmissuhdeasiat, stressi, elämänhallinta, masennus ja erilaiset elämänmuutokset.

Issues often worked with
Depression/Anxiety Relationship problems Subtance abuse/addiction Burnout Low self-esteem Feeling bad Changing lifestyle Anxiety towards social situations Panic attacks Obsessive-compulsive disorder Sexual problems Challenging life situation Self-destructive thoughts Personal growth and development Gender or Sexual-Identity Questions Challenges in parenting Treatment of physical illness
My professional background and knowledge

Olen koulutukseltani:
- Psykoterapeutti koulutuksessa (Itä-Suomen yliopisto).
- Työnohjaaja koulutuksessa (Diak).
- Laillistettu Sosionomi.
- Auktorisoitu seksuaalineuvoja (SSS).
- Erityistason seksuaaliterapeutti, Specialist in Sexological Counselling (NACS).
- Tunnekeskeinen pariterapia (perusopinnot), Emotionally Focused Couple Therapy, EFT.
- Olen puhevammaisten tulkki, joten vastaanotolle ovat tervetulleita myös erilaisia vaihtoehtoisia kommunikointitapoja käyttävät asiakkaat.

First session price

70.00

Regular session price

70.00

Pricing details

- 70€ yksilöterapiakäynti / 45 min (koulutuspsykoterapia).

- 80€ yksilöseksuaaliterapia ja -neuvonta / 45 min.

- 120€ seksuaaliterapia pareille / 75 min.

- 80€ Tuki- tai kriisikäynti / 45 min.