Home Page / Find Your Therapist / Tanja Riihimäki

Tanja Riihimäki

Psychotherapist, Psychiatric staff nurse, Solution-oriented
Espoo, Niittykumpu
Finnish
Customer Groups
Adults 18-67y Elderly over 67y Couples
Length of Therapy
Single consultation Long-term Short-term
Availability
Evening appointments
Ratkaisukeskeinen psykoterapeutti (YET), opintoja: psykodynaaminen ja kognitiivinen lyhytterapia, nuorisopsykoterapia, DKT, stressinhallinta, traumaterapia, psykosomatiikka. Työskentelen asiakaslähtöisesti ja aktiivisesti. Työnohjaaja, johtamisen erit.ammattitutkinto, valmentava johtajuus.
Psychotherapeutic Orientation
  • Solution-oriented
  • Cognitive
Provided KELA Services

Kela rehabilitation psychotherapy

About me as a therapist

Terapeuttina työskentelen aktiivisesti yhdistellen osaamistani asiakkaan tilanteen mukaan. Olen rauhallinen, pohtiva, käytännönläheinen ja empaattinen. Sallivuus ja arvostava ote ovat minulle tärkeitä elementtejä ja haastan sinua yhteistyöhön oman hyvinvointisi eteen. Teen sekä lyhyttä että pidempikestoista psykoterapiaa. Myös etätapaamiset (videovälitteisesti) ovat mahdollisia.
Minulla on pitkä kokemus erikoissairaanhoidossa, jossa olen työskennellyt nuorten, aikuisten ja parien kanssa. Teen myös työnohjausta ja valmennusta sekä yksilöiden että ryhmien kanssa.

About my therapy sessions

Terapiassa keskustelu liikkuu vapaasti asiakkaan tilanteen, tarpeen ja tavoitteen mukaan. Tavoitteet ja työskentelytavat sovitaan yhdessä, suhteuttaen ne käytettävissä olevaan aikaan. Terapeuttisessa työssä keskityn yksilöön, mutta tilanteeseen sopivat paritapaamiset ovat myös mahdollisia.
Ratkaisukeskeisessä työskentelyssä tavoitteista ja toivotusta tulevaisuudesta puhutaan, mutta se ei estä tutkimasta tarvittaessa myös menneisyyttä. Terapiassa itsensä ymmärtäminen ja hyväksyminen lisääntyy ja asiakas löytää uusia voimavaroja ja puolia itsestään. Kuulluksi tulemisen lisäksi myös konkreettiset tavoitteet ja keinot helpottavat usein asiakkaan tilannetta niin että hyvä kehitys ja voimavarat pääsevät käyttöön ja haluttua muutosta tapahtuu. Konkreettisuutta voi keskustelussa vahvistaa mm. pienimuotoisilla harjoituksilla tai halutessaan kotitehtävillä ja voimistaa vastaanotolla esimerkiksi fläppiä, musiikkia tai valokuvia käyttämällä. Vastaanotto voi toteutua myös etänä.

Issues often worked with
Depression/Anxiety Relationship problems Subtance abuse/addiction Burnout Challenges in parenting Low self-esteem Anxiety towards social situations Panic attacks Obsessive-compulsive disorder Challenging life situation Self-destructive thoughts Personal growth and development Difficulty sleeping Feeling bad Changing lifestyle Eating disorders Phobia/fear Bipolar disorder Personality disorders Gender or Sexual-Identity Questions Treatment of physical illness
Areas of Specialization
Bipolar disorder Child welfare Multiculturalism / immigrants Obsessive-compulsive disorders Personality disorders Psychotic disorders Seriously traumatized patients and dissociative disorders
My professional background and knowledge

Olen ratkaisukeskeinen psykoterapeutti (ylempi erityistaso YET), koulutettu työnohjaaja (Story ry) ja mentori. Pohjakoulutukseltani olen psykiatriaan erikoistunut sairaanhoitaja. Olen työskennellyt pitkään HUS psykiatrialla, erityisesti nuorisopsykiatrialla. Olen opiskellut psykodynaamista lyhytterapiaa , kognitiivista käyttäytymisterapiaa, nuorisopsykoterapiaa (Helsingin kaupungin nuorisopsykiatria), stressinhallintamenetelmiä (mm Maestro)ja tunnesäätelyn taitoja (DKT). Johtajuus on teema, josta minulla on useita lisäkoulutuksia. Psykoterapiatyössä minua kiinnostavat asiakkaan kokemus ja elämä, ihmissuhteet, muutos ja mahdollisuudet.

Client group

Työskentelen tällä hetkellä vain aikuisten kanssa.

Additional information

Vastaanottotilat sijaitsevat Espoossa, Niittykumpu.
Myös etäkäynnit ovat mahdollisia.

First session price

100.00

Regular session price

100.00

Pricing details