Home Page / Find Your Therapist / Tanja Riihimäki

Tanja Riihimäki

Psychotherapist, Psychiatric staff nurse, Solution-oriented
Espoo, Tapiola
Finnish
Customer Groups
Adults 18-67y Youth 13-17y
Length of Therapy
Single consultation Long-term Short-term
Availability
Evening appointments
Olen ratkaisukeskeinen psykoterapeutti ( YET), opintoja myös psykodynaamisesta lyhytterapiasta ja nuorisopsykoterapiasta. Työskentelen asiakaslähtöisesti ja aktiivisesti. Vastaanottoni on Tapiolassa, hyvien kulkuyhteyksien varrella, tarjolla vain ilta-aikoja. Tarjoan myös työnohjausta.
Psychotherapeutic Orientation
  • Solution-oriented
  • Psychodynamic
About me as a therapist

Terapeuttina työskentelen aktiivisesti yhdistellen osaamistani asiakkaan tilanteen mukaan. Olen rauhallinen, pohtiva, käytännönläheinen ja empaattinen. Olen valmis käyttämään myös toiminnallisiakin menetelmiä. Teen mielelläni yhteistyötä sekä nuorten että aikuisten kanssa. Konsultatiiviset keskustelut ovat myös mahdollisia. Minulla on myös työnohjaajan koulutus ja olen toiminut mentorina (siihen myös koulutus).

About my therapy sessions

Terapiassa keskustelu liikkuu vapaasti asiakkaan tilanteen, tarpeen ja tavoitteen mukaan. Tavoitteet ja työskentelytavat sovitaan yhdessä, suhteuttaen ne aikaan. Työskentelen sekä lyhytterapeuttisesti että pidempikestoisesti. Terapeuttisessa työssä keskityn yksilöön, mutta tilanteeseen sopivat esim. paritapaamiset ovat sovitusti mahdollisia.
Ratkaisukeskeisessä työskentelyssä tavoitteista ja toivotusta tulevaisuudesta puhutaan, mutta se ei estä tutkimasta myös menneisyyttä. Terapiassa itsensä ymmärtäminen ja hyväksyminen lisääntyy. Konkreettiset tavoitteet ja keinot helpottavat usein asiakkaan tilannetta niin että hyvä kehitys ja voimavarat pääsevät käyttöön. Konkreettisuutta voi keskustelussa vahvistaa mm. pienimuotoisilla harjoituksilla ja esimerkiktsi fläpin tai valokuvien käytöllä.

Issues often worked with
Depression/Anxiety Relationship problems Subtance abuse/addiction Burnout Challenges in parenting Low self-esteem Anxiety towards social situations Panic attacks Obsessive-compulsive disorder Challenging life situation Self-destructive thoughts Personal growth and development Difficulty sleeping
Areas of Specialization
Bipolar disorder Child welfare Multiculturalism / immigrants Obsessive-compulsive disorders Personality disorders Psychotic disorders Seriously traumatized patients and dissociative disorders
My professional background and knowledge

Olen ratkaisukeskeinen psykoterapeutti (ylempi erityistaso YET), koulutettu työnohjaaja (Story ry) ja mentori. Pohjakoulutukseltani olen psykiatriaan erikoistunut sairaanhoitaja. Olen työskennellyt pitkään Hyks psykiatrialla, erityisesti nuorisopsykiatrian yksikössä. Olen opiskellut psykodynaamista lyhytterapiaa (Hyks), nuorisopsykoterapiaa (Helsingin kaupungin nuorisopsykiatrian yksikön järjestämä koulutus)ja stressinhallintamenetelmiä ja tunnesäätelyn taitoja (Maestro). Tarjoan myös työnohjausta.

Client group

Aikuiset ja yli 16 vuotiaat nuoret.

First session price

85.00

Regular session price

85.00

Pricing details