Home Page / Find Your Therapist / Taija Matilainen

Taija Matilainen

Psychotherapist, Nurse, Family therapy
Kuopio, Keskusta
Finnish
Customer Groups
Adults 18-67y Elderly over 67y Youth 13-17y Children under 13y Couples Families
Length of Therapy
Single consultation Long-term Short-term
Availability
Evening appointments
Olen pari- ja perhepsykoterapeutti. Tarjoan Kela terapiaa pareille ja perheille sekä yksilöaikoja itsemaksaville asiakkaile. Ota rohkeasti yhteyttä ja tule keskustelemaan elämän erilaisista haasteista yksin tai yhdessä parina tai perheenä. Terapeuttina olen ihmisläheinen, kuunteleva ja reflektoiva.
Psychotherapeutic Orientation
  • Family therapy
  • Couple therapy
Provided KELA Services

Kela rehabilitation psychotherapy

About me as a therapist

Terapeuttina olen kuunteleva ja myötätuntoinen, aito ja asiakkaideni parasta etsivä terapeutti.
Pyrin tasapuolisesti kuulemaan ja antamaan tilaa kaikkien mukana olevien äänille ja mielipiteille.
Työskentelyotteeni on asiakkaita kunnioitava ja reflektoiva sekä tarvittaessa vahva ja keskustelua sekä työskentelyä ohjaava.

Kela terapiaa tarjoan ainoastaan pareille ja perheille. Yksilökäynneille voit tulla joko itsemaksavana asiakkaana tai esimerkiksi työnantajan kustantamana.

Minulla on pitkä kokemus työskentelystä erilaisten lasten- nuorten ja perheiden kanssa. Olen valmis tarjoamaan kokemukseni ja ammattitaitoni sinun ja perheesi parhaaksi. Perhekäyntejä voidaan toteuttaa erilaisilla kokoonpanoilla ja ne voivat hyvin sisältää myös vanhemmuuden ja parisuhteen omia käyntejä.

Älä jää yksin kysymysten ja pohdintojen kanssa, vaan ota rohkeasti yhteyttä ja etsitään sinulle ja läheisillesi yhdessä keinoja selviytyä paremmin ja lisätä tyytyväisyyttä itsesi ja perheesi elämään.

About my therapy sessions

Istunnoillani keskustellaan avoimesti ja turvallisesti. Vaikeiden asioiden äärellä terapeuttina olen tätä yhteyttä tukemassa ja kannattelemassa.
Keskustelun tukena voidaan käyttää piirtämistä ja menneisyyden tarkastelua esimerkiksi sukupuutyöskentelyn avulla. Ylisukupolvisuuden asioita voimme yhdessä turvallisesti tutkaillla ja kohdata.
Voimavarakeskeisyys on myös minulle ominaista työskentelyssäni.

Issues often worked with
Depression/Anxiety Relationship problems Subtance abuse/addiction Burnout Challenges in parenting Low self-esteem Feeling bad Changing lifestyle Eating disorders Anxiety towards social situations Panic attacks Obsessive-compulsive disorder Phobia/fear Anger management Processing my past Challenging life situation Self-destructive thoughts Personal growth and development Difficulty sleeping Hurting yourself Treatment of physical illness
My professional background and knowledge

Olen työskennellyt pitkän uran lastenpsykiatrialla erkoissairaanhoidossa. Erilaiset käyttäytymisen haasteet ja mielenterveyden ongelmat perheissä sekä niiden vaikutukset perheen suhteisiin ja arkeen ovat minulle tuttuja.
Olen työskennellyt nepsy perheiden hoidossa ja tutkimuksissa. Nepsy perheiden haasteissa voin auttaa lapsia, nuoria ja aikuisia erilaisten käytännön keinojen ja ymmärryksen lisäämisen kautta.
Kiintymyssuhteet ja perheen sisäisen vuorovaikutuksen hoitaminen on minulle myös tuttua ja voin auttaa asiakkaitani näiden vaikeuksien kanssa.

Client group

Työskentelen mielelläni niin yksilö tapaamisia toivovien asiakkaiden kanssa, kuin parien, perheiden, vanhempien ja lasten ja nuorten kanssa.

First session price

95.00

Regular session price

95.00

Pricing details

Yksilökäynti 95€/ 45 min
Pari-ja perheterapia 160€/ 90min