Home Page / Find Your Therapist / Susanna Ruokonen

Susanna Ruokonen

Psychotherapist, Bachelor of Social Services, Solution-oriented
Turku, Keskusta
Finnish
Customer Groups
Adults 18-67y Couples Families
Length of Therapy
Single consultation Long-term Short-term
Availability
Daytime appointments
Vapautumassa asiakaspaikkoja kuntoutuspsykoterapiaan. Myös yksittäisiä käyntejä. Ratkaisukeskeinen viitekehys, mutta integratiivinen työote. Aikoja on vaihtelevasti aamulla, päivällä/iltapäivällä. Teen myös etäterapiaa. Yhteydenotot mieluimmin tekstiviestillä tai sähköpostilla.
Psychotherapeutic Orientation
  • Solution-oriented
  • Couple therapy
Provided KELA Services

Kela rehabilitation psychotherapy

About me as a therapist

Olen rauhallinen ja keskusteleva psykoterapeutti, helposti lähestyttävä. Minulle on tärkeää asiakkaan kunnioittaminen. Psykoterapeuttina haluan olla matkakumppani vaikeiden ja haastavien asioiden kohtaamisessa ja tuen asiakasta kohti parempaa huomista.
Ylläpidän ammattitaitoani vuosittain osallistumalla erilaisiin koulutuksiin ja käyn säännöllisesti työnohjauksessa.

About my therapy sessions

Psykoterapiassa pyritään helpottamaan asiakkaan kokemaa kärsimystä. Alussa sovitaan terapian tavoitteista. Tapaamisissa keskustellaan asiakkaan esilletuomista aiheista, jotka voivat liittyä menneisyyteen tai olla ajankohtaisia taikka tulevaisuuteen liittyviä. Mikään asia/ongelma ei ole liian pieni tai mitätön jotta sitä ei voisi käsitellä. Kotitehtävistä sovitaan yhteisesti. Tapaamisissa voidaan käyttää monenlaisia menetelmiä asiakkaan elämän tutkimiseen. Ensisijainen menetelmä on kuitenkin keskustelu.

Issues often worked with
Depression/Anxiety Relationship problems Burnout Challenges in parenting Low self-esteem Feeling bad Changing lifestyle Processing my past To deal with a crime victim, sudden loss or other traumatic experience Challenging life situation Personal growth and development Gender or Sexual-Identity Questions Treatment of physical illness
Areas of Specialization
Diversity of Sexuality and Gender
My professional background and knowledge

Pohjakoulutukseltani olen sosiaalikasvattaja ja sosionomi. Näiden jälkeen opiskelin ensin perheterapeutiksi, sitten pariterapeutiksi ja lopuksi yksilöpsykoterapeutiksi. Psykoterapeuttina olen työskennellyt sekä perheneuvolassa että ev-lut. kirkon perheasiainneuvottelukeskuksessa. Lyhyemmät opintoni myöhemmin ovat käsitelleet esim. lähisuhdeväkivaltaa, seksuaalisuutta ja perheasioiden sovittelua.

First session price

80.00

Regular session price

95.00

Pricing details

kuntoutuspsykoterapian omavastuu 37,40e/45min/yksilö
pariterapia 75 min 130e
perheterapia 75 min 130e