Home Page / Find Your Therapist / Sirpa Mertala-Sundell

Sirpa Mertala-Sundell

Psychotherapist, Doctor of Social Sciences, Solution-oriented
Suomi, Etäyhteys
Helsinki,
Finnish
Customer Groups
Adults 18-67y Couples
Length of Therapy
Single consultation Long-term Short-term
Availability
Daytime appointments
Työskentelen ratkaisukeskeisesti. Käytän myös kognitiivisia menetelmiä ja filosofista pohdintaa esim. omien arvojen tunnistamisessa. Vastaanotto pääosin etänä. Helsingissä kasvokkainen mahdollista 3-5 krt/vuodessa. Pidempään terapiaan aikoja syksyllä 2024. Varaa tutustumisaika jo huhti-toukokuulle.
Psychotherapeutic Orientation
  • Solution-oriented
Provided KELA Services

Kela rehabilitation psychotherapy

About me as a therapist

Tavoitteeni psykoterapeuttina on tukea sinua tuntemaan itseäsi paremmin, lieventämään ongelmallisen elämäntilanteen aiheuttamaa ahdistusta ja pahaa oloa, löytämään toiveikkuutta, tunnistamaan asioita, joihin sinulla itselläsi on muutosvaltaa sekä löytämään juuri sinun arkeesi ja elämääsi merkitykselliset näkökulmat. Annan tilaa ja kunnioitan sinun kertomustasi, sillä olet paras asiantuntija omassa kokemuksessasi. En jätä sinua kuitenkaan yksin kertomaan, vaan aktiivisesti esitän sinulle pohdittavaksi erilaisia näkökulmia. Olen myötätuntoinen kuuntelija, mutta tarvittaessa jämpti ja toisinaan suorapuheinenkin. Tarjoan sinulle yhteisen tilan, joka rohkaisee tutkimusretkeen itseesi ja kokemustesi reflektointiin sekä sinulle hyvän ja riittävän muutokseen ryhtymiseen.

About my therapy sessions

Ensimmäisen tapaamisen aikana saat kertoa tilanteestasi omalla tavallasi. Esitän sinulle täsmentäviä kysymyksiä, joiden tarkoituksena on yhtäältä se, että voin tutustua tilanteeseesi paremmin ja toisaalta antaa tilaisuus sinulle kertoa odotuksiasi. Keskustelemme yhdessä tavoitteistasi. Kerron terapiaprosessista ja terapiasuhteen merkityksestä. Rohkaisen esittämään kysymyksiä, jos jokin jää askarruttamaan.
Tutkimme kokemuksiasi menneen, nykyisyyden ja tulevan aikajanalla eri painotuksin. Ratkaisukeskeinen työskentely rakentaa kokemuksillesi jatkumoa lisäten ymmärrystä itsestäsi, auttaen löytämään konkreettisia muutoksen kohtia, vahvistaen toiveikkuutta nykyhetkeen ja suunnaten ajatukset menneestä tulevaan ja tarvittaessa tulevasta nykyhetkeen. Tapaamisten aikana tuen sinua löytämään omat vahvuutesi. Työskentelytavat vaihtelevat keskustelusta, asioiden yhteisestä jäsentämisestä, havaintojesi ja oivallustesi tutkimisesta, harjoituksiin ja lyhyeen psykoedukaatioon .

Issues often worked with
Depression/Anxiety Relationship problems Burnout Challenges in parenting Low self-esteem Feeling bad Changing lifestyle Anxiety towards social situations Processing my past Challenging life situation Personal growth and development Difficulty sleeping Panic attacks Anger management Self-destructive thoughts
Client group

Työskentelen aikuisten, mielellään 20+ -vuotiaiden kanssa. Tähän minulla on paras osaaminen. Tuen kaikissa elämänkriiseissä laaja-alaisesti, kuten parisuhde- ja muut ihmissuhdekriisit, kommunikaatiohaasteet jne. Erityisesti työ- ja opiskeluelämän näkökulmat kiinnostavat (työssä/opinnoissa uupuminen, työssä/opinnoissa jaksaminen, itsetuntemus ja -luottamus osana kokonaisarkea) kuitenkin niin, että painopiste on kokonaisessa arjen paremmin voimisessa.

First session price

100.00

Regular session price

100.00

Pricing details

Varatun ajan maksuton peruutus tai siirto 24 h ennen sovittua tapaamista.