Home Page / Find Your Therapist / Sirpa Helenius

Sirpa Helenius

Psychotherapist, Psychiatric staff nurse, Couple therapy
Helsinki, Malmi
Finnish
Customer Groups
Adults 18-67y Elderly over 67y Couples Families
Length of Therapy
Single consultation Long-term Short-term
Availability
Evening appointments
This therapist is not taking in new customers. Search for free therapists.
Olen psykiatrinen sairaanhoitaja ja psykoterapeutti. Asiakkaan on mahdollisuus saada Kelakorvaus paripsykoterapiaan ja perheterapiaan. Paripsykoterapia on tutkitusti tehokas terapiamuoto toisen puolisoista oireillessa masennusoireilla.
Psychotherapeutic Orientation
  • Couple therapy
  • Family therapy
Provided KELA Services

Kela rehabilitation psychotherapy

Additional Training

Interpersonal psychotherapy (IPT)

About me as a therapist

Pyrin terapeuttina luomaan asiakkaalle kuulluksi, ymmärretyksi ja hyväksytyksi tulemisen kokemuksen terapiatilanteessa.
Mukautan tapani työskennellä asiakkaan tarpeiden mukaiseksi. Vahvuuteni on läsnäolemisen taito terapiasuhteessa. Esitän kysymyksiä, joiden myötä asiakas löytää ratkaisuja oman elämänsä ongelmakohtiin. Toimin asiakasta kunnioittaen ja arvostaen.

About my therapy sessions

Istunnoillani autan asiakasta jäsentämään oireiden ja ongelmien taustatekijät elämäntarinassaan, ihmissuhteissaan ja käyttäytymistavoissaan. Terapeuttisen keskustelun myötä asiakkaan itseymmärrys lisääntyy ja oivallukset auttavat helpottamaan oireita. Terapeuttisen prosessin myötä asiakkaan kokemus itsestään arvokkaana ja rakastettavana ihmisenä vahvistuu.
Paripsykoterapiassa tavoitteena on pariskunnan vuorovaikutuksen parantaminen sekä molempien itseymmärryksen lisääntyminen. Autan pariskuntaa hahmottamaan keskinäisten ongelmien ratkaisemisessa heidän tunteitaan, tarpeitaan ja toiveitaan. Käytän työskentelyssä sukupuun piirtämisen menetelmää, jossa molemmat oppivat hahmottamaan paitsi lapsuuden kiintymyssuhteiden voimavarat, myös taustat parisuhteen näyttämöllä esiintyviin vaikeuksiin.
Perheterapiaan voi osallistua koko perhe tai osa perheestä. Viime aikoina olen tavannut nuoria aikuisia vanhempiensa kanssa. Koskaan ei ole liian myöhäistä luoda toimivampi suhde.

Issues often worked with
Depression/Anxiety Relationship problems Challenges in parenting Anxiety towards social situations Panic attacks Obsessive-compulsive disorder Phobia/fear Anger management Sexual problems Processing my past To deal with a crime victim, sudden loss or other traumatic experience Challenging life situation Self-destructive thoughts Bipolar disorder Personality disorders Personal growth and development
Areas of Specialization
Bipolar disorder
My professional background and knowledge

Olen työskennellyt psykiatrian alalla kolmattakymmenettä vuotta. Viimeisimmät vuodet olen työskennellyt nuorten aikuisten ja pariskuntien kanssa.
Minulla on lisäkoulutus paripsykoterapian tunnekeskeisessä paripsykoterapiassa ( perusopinnot) sekä vakauttava traumaterapiakoulutus perheterapiassa.
Lisäksi olen käynyt IPT lyhytterapiakoulutuksen sekä Toimiva lapsi ja perhe menetelmäkoulutuksen.
Vastaanotollani keskustelussa elää menneisyyden lisäksi nykyisyys ja tulevaisuus.

First session price

80.00

Regular session price

80.00

Pricing details

45 min yksilökäynti 80 e
60 min pari/perhe 100e
90 min pari/perhe 140e