Home Page / Find Your Therapist / Seija Talolahti

Seija Talolahti

Educating psychotherapist, Other, Couple therapy
Helsinki, Ruskeasuo
Finnish
Customer Groups
Adults 18-67y Elderly over 67y Couples Families
Length of Therapy
Single consultation Long-term Short-term
Availability
Evening appointments Daytime appointments Weekend appointments
Private Practice: Couple and family therapy, Emotionally Focused Therapy for Couples, EFT, counselling, supervision.
Advanced special level psychotherapist, supervisor.
Psychotherapeutic Orientation
  • Couple therapy
  • Family therapy
Provided KELA Services

Kela rehabilitation psychotherapy

About me as a therapist

Olen keskittynyt lähinnä parisuhdeterapiaan, mutta asiakkaani käyvät myös yksilökäynneillä ja perheterapiassa. Pyrin olemaan joustava asiakkaiden tarpeiden mukaan, terapiakäynnit voivat kestää muutamasta käynnistä useampaan vuoteen. Sopimuksen pari- tai perheterapeuttisesta työskentelystä voi tehdä yksityisesti, ostopalveluna tai Kelan korvaamana kuntoutuspsykoterapiana. Toimin työnohjaajana alan ammattilaisille ja yhteisöille.
Huomioithan, että Minduu kalenterissani ei ole kaikki mahdolliset vastaanottoajat. Voit siis ottaa yhteyttä ja voin etsiä jonkin muunkin teille sopivan ajan.

About my therapy sessions

Tunnekeskeisen pariterapian näkökulmasta parisuhteiden vaikeuksissa ei ole kyse ongelmista, jotka vaativat käytännön ratkaisuja, vaan kyse on ennemmin tunneyhteyden katkoksista, jotka luovat turvattomuutta parisuhteeseen. Työskentelyn taustalla vaikuttaa teoria kiintymyssuhteista. Terapeuttina pyrin tuomaan ymmärrystä parin välille ja edesauttamaan parin välistä vuorovaikutusta, jossa voi jakaa kokemustaan suhteesta, toiveita ja pelkoja. Voidaan tutkia yhdessä parisuhteen historiaa ja molempien taustoja esim. sukupuuta tehden. Pariterapiaan tullaan yleensä yhdessä, mutta apua voi hakea yksinkin. Terapiaprosessiin sitoutuminen on olennaista. Aina olisi hyvä tulla silloin kun tilanne ei ole vielä kärjistynyt äärimmilleen, mutta joskus pariterapiaan hakeudutaan, kun ero on jo vaihtoehto. Voidaan yhdessä miettiä sitäkin, miten elämä voisi jatkua eron jälkeen. Terapiaistunnoista ei anneta lausuntoja ja siellä ei tehdä virallisia sopimuksia.

Issues often worked with
Personal growth and development Processing my past Relationship problems Challenging life situation Challenges in parenting Depression/Anxiety Feeling bad Low self-esteem Treatment of physical illness Changing lifestyle Burnout
My professional background and knowledge

Psykoterapeutin ammattinimike v. 1995 ja vaativan erityistason psykoterapeutti v. 2010, kouluttaja psykoterapeutti, kelapätevyys pari- ja perhepsykoterapiaan. Tunnekeskeisestä pariterapiasta syventävät jatko-opnnot. Minulla on ollut yksityisvastaanotto vuodesta 2009 lähtien.

Client group

Pariterapiassa asiakkaani ovat kaiken ikäisiä, nuorista aikuisista senioreihin. Perheterapiassa lapsia tapaan vanhempien mukana.

Additional information

Emotionally Focused Therapy for Couples, EFT, Tunnekeskeinen pariterapia vaatii tavallisesti 20-30 istuntoa. Tapaamisista sovitaan kuitenkin aina yksilöllisesti parin tarpeista käsin. Terapiakäyntien kesto voi vaihdella muutamista tapaamiskerroista useampaan vuoteen. Mietitään yhdessä mitkä teidän tarpeenne ja toiveenne ovat. Jos toinen puolisoista ei tulisi, myös yksilökäynnit ovat mahdollisia. Voit lukea tunnekeskeisestä pariterapiasta lisää tästä linkistä: https://www.tunnekeskeinenpariterapia.fi/tietoa-terapiasta.
Huomioithan, että Minduu kalenterissani ei ole kaikki mahdolliset vastaanottoajat. Voit siis ottaa yhteyttä ja voin etsiä jonkin muunkin teille sopivan ajan.

First session price

115.00

Regular session price

155.00

Pricing details

Tutustumiskäynti on tilanteisiin, joissa tehdään pitkä psykoterapiasopimus esim. kelan kuntoutuksena pari- tai perhepsykoterapiaan.
Muutoin käyntimuodot ovat parisuhdeterapia 155e / 90min, yksilökäynti 115 / 60min. Työnohjaus sopimuksen mukaan.