Home Page / Find Your Therapist / Sanna Juurakko

Sanna Juurakko

Psychotherapist, Bachelor of Social Services, Couple therapy
Helsinki, Punavuori
English Finnish
Customer Groups
Families Couples Children under 13y Youth 13-17y Adults 18-67y
Length of Therapy
Long-term Short-term
Availability
Evening appointments Daytime appointments
I'm experienced family and couples psychotherapist. I’m also specialising in cognitive psychotherapy for adults. I do in my private practice individual psychotherapy, couple psychotherapy and family psychotherapy, also in English. I can give Kela supported therapy for families and couples, not for individuals.
I offer in a safe therapeutic environment tools for you to explore, work and cope with your thoughts, emotions, experiences, history and relationships. You are welcome alone, together with your partner or family members!
Psychotherapeutic Orientation
  • Couple therapy
  • Cognitive
Provided KELA Services

Kela rehabilitation psychotherapy

Additional Training

Crisis and traumas EMDR Supporting attachment Neuropsychiatric coach

About me as a therapist

Olen vuonna 2008 valmistunut psykoterapeutiksi perheterapeuttisella viitekehyksellä ja työskennellyt siitä saakka täysipäiväisesti laillistettuna psykoterapeuttina. Myöhemmin olen opiskellut lisää ja pätevöitynyt paripsykoterapeutiksi ja EMDR-terapeutiksi. Tällä hetkellä erikoistun Helsingin Yliopistossa aikuisten kognitiiviseen yksilöpsykoterapiaan. Kelaoikeuteni ovat perhe- ja paripsykoterapiaan, yksilöpsykoterapiaoikeudet saan loppuvuodesta 2022.
Työssäni tärkein lähtökohta on sinusta aidosti kiinnostunut, arvostava ja läsnäoleva kohtaaminen. Olen ajatustesi, kokemustesi ja ongelmallisena elämässäsi kokemasi asioiden lisäksi kiinnostunut lähtökohdistasi, historiastasi, kiintymyssuhteistasi ja kaikesta siitä, mikä on tehnyt sinusta sinut. Olen kiinnostunut myös siitä, mikä sinua elämän hankalissa kohdissa kantaa ja toisaalta miten toivot minun olevan sinulle hyödyksi. Olen aktiivinen keskustelija, läsnäoleva kuuntelija ja rinnallasi kulkija.

About my therapy sessions

Tapaamisissa kanssani tutkitaan, jäsennetään ja työstetään ajatuksiasi, tunteitasi, kokemuksiasi, menneisyyttäsi, ihmissuhteitasi ja näille antamiasi merkityksiä ja niiden vaikutuksia vointiisi tässä hetkessä. Kaikki nämä ovat kohteena myös perhe- ja paripsykoterapiassa, mutta painopisteenä on usein vuorovaikutuksen ja tunneyhteyden katkosten ymmärtäminen ja korjaaminen. Kognitiivisten ja perheterapeuttisten menetelmien lisäksi käytän työskentelyssäni traumaorientoituneita menetelmiä, kuten EMDR- silmänliikehoitoa.

HUOM. Kela pätevyys perhe- ja paripsykoterapiaan.

Issues often worked with
Treatment of physical illness Hurting yourself Difficulty sleeping Personal growth and development Self-destructive thoughts Challenging life situation To deal with a crime victim, sudden loss or other traumatic experience Processing my past Anger management Obsessive-compulsive disorder Panic attacks Anxiety towards social situations Changing lifestyle Feeling bad Low self-esteem Challenges in parenting Burnout Relationship problems Depression/Anxiety
Areas of Specialization
Neuropsychiatric patients Multiculturalism / immigrants Child welfare Adoption & placement
Client group

Tykkään tehdä psykoterapiaa eri ikäisten ihmisten kanssa ja tästä kertoo myös työkokemuksieni. Olen toiminut sosiaalialan ammattilaisena lähes kaksikymmentä vuotta, joista yli kymmenen vuotta psykoterapeuttina aikuisille, nuorille ja lapsille omalla vastaanotollani, SPRllä, Nuorten Kriisipisteellä ja Perheneuvolassa. Uskon vahvasti, että merkityksellisten ihmisten mukanaolo psykoterapiaprosessissa, joko vastaanotolla tai vähintään meidän läsnäolijoiden mielessä, vahvistaa psykoterapian tuloksellisuutta ja siirtää siinä opittua ja ymmärrettyä tehokkaammin arkesi tueksi.

Perhe-elämään, vanhemmuuteen ja parisuhteeseen liittyvät haasteet ja hankaluudet ovat vahvaa osaamisaluettani. Työskentelen mielelläni läheisen ihmisen menetykseen tai sairastumiseen liittyvien teemojen kanssa. Neuropsykiatriset piirteet, masentunut olo, uupumus, ahdistuneisuus, pelot, itsetuhoiset ajatukset, ihmissuhdeongelmat ja yleinen tyytymättömyys omaan elämään ovat tyypillisiä syitä hakeutua vastaanotolleni.

First session price

90.00

Regular session price

90.00

Pricing details

Yksilötapaaminen 45 min maksaa 90e, 1 h maksaa 110 e, Pari- ja perheterapia 1,5 h maksaa 145 e.