Home Page / Find Your Therapist / Risto Salonen

Risto Salonen

Psychotherapist, Master of Arts (Education), Solution-oriented
Tampere,
Suomi etänä,
Finnish
Customer Groups
Groups Families Couples Youth 13-17y Adults 18-67y
Length of Therapy
Single consultation Long-term Short-term
Availability
Weekend appointments Evening appointments Daytime appointments
Vastaanotolle voi tulla matalan kynnyksen periaatteella. Terapia palvelee perheitä, pareja ja yksittäisiä ihmisiä kulkemalla mukana arjen haastavissa tilanteissa. Käynnin yhteydessä kartoitetaan nykyhetkeä ja suunnitellaan tulevaa. Rennosti mutta päämäärätietoisesti. Myös etänä.
Psychotherapeutic Orientation
  • Solution-oriented
  • Recource-oriented family therapy
Provided KELA Services

Kela intensive medical rehabilitation (youth) Kela intensive medical rehabilitation (adults) Kela intensive medical rehabilitation (families)

Additional Training

Crisis and traumas

About me as a therapist

Terapeuttina olen sekä kuunteleva ymmärtävä, että myös yhteistyössä rakentava ja kantaa ottava. Joskus saatan antaa toimintamalleja tai erilaisia tehtäviä käyntien väliin kokeiltavaksi. Etenemme rennolla tyylillä mutta päämäärätietoisesti, yhdessä kulkemalla. Terapiassa voidaan edetä erilaisia näkökulmia huomioiden, pohdiskella ja etsiä niitä asioita mitkä sopivat juuri sinulle siihen hetkeen.

About my therapy sessions

Istunto aloitetaan tutustumalla ja saat kertoa niistä asioita mistä haluat juuri siihen hetkeen puhua. Keskustelu jatkuu uusia näkökulmia ja malleja etsimällä. Lopussa saatan antaa uusia ajatuksia siitä miten jatkoon, seuraavaan tapaamiseen asti voisi joistakin asioista ottaa jotain kokeiltavaksi. Edistymistä seurataan asteikon avulla. Sinun asettamat tavoitteet ovat asteikon määreinä. Ensimmäisellä tapaamiskerralla kerrot asiaasi, esitän kysymyksiä, haluan kuulla tavoitteesi, millaisiin asioihin haet muutosta. Tutkitaan erilaisia vaihtoehtoja ja ryhdytään matkaan kohti määränpäätä.
Asiat voidaan saada mallilleen jo ensimmäisellä kerralla, syvempi perehtyminen ja omien tuntojen miettiminen ja asioiden oivaltaminen saattaa aueta kestävämmäksi asian syvällisemmän pohdinnan myötä. Lopussa varataan seuraava aika.

Issues often worked with
Depression/Anxiety Challenges in parenting Obsessive-compulsive disorder Panic attacks To deal with a crime victim, sudden loss or other traumatic experience Self-destructive thoughts Processing my past Sexual problems Anger management Anxiety towards social situations Treatment of physical illness Gender or Sexual-Identity Questions Personal growth and development Challenging life situation Sexual abuse Changing lifestyle Feeling bad Low self-esteem Burnout Subtance abuse/addiction Relationship problems
My professional background and knowledge

Olen toiminut seitsemän vuotta perheterapeuttina. Kaiken aikaa asiakkaina on myös ollut yksittäisiä ihmisiä. Urheilijat, pariskunnat ja nuoret ovat erikoisalaani. Yksilöterapiakoulutuksen olen saanut myös ratkaisukeskeiseen yksilöterapiaan.
Uusia Kelan osittain korvaavia asiakkaita voinen ottaa 16.6 tulevan tiedon myötä.

Client group

Asiakkaitani ovat olleet laajasti jokaisesta ikäluokasta, pariskuntia ja yksittäisiä ihmisiä.

First session price

95.00

Regular session price

95.00

Pricing details

Voit tarvittaessa tiedustella tapaamista itsellesi sopivaan ajankohtaan. Äkilliset järkyttävät tilanteet myös kotikäynteinä. Lisä 50€