Home Page / Find Your Therapist / Riikka Vuoti

Riikka Vuoti

Psychotherapist, Bachelor of Social Services, Solution-oriented
Oulu, Keskusta
Finnish
Customer Groups
Adults 18-67y Elderly over 67y Youth 13-17y Children under 13y Couples Families Groups
Length of Therapy
Single consultation Long-term Short-term
Availability
Daytime appointments Evening appointments Weekend appointments
Lämpimästi tervetuloa ratkaisukeskeiseen psykoterapiaan käynti kerrallaan! Itsemaksavana. Ilman lähetettä. Oikea-aikaisesti. Tarpeisiin vastaavasti. Inhimillisesti. Ihmisenä ihmiselle. Kelan tukemaan 16-67 -vuotiaiden yksilöterapiaan en voi ikävä kyllä tällä hetkellä ottaa uusia asiakkaita.
Psychotherapeutic Orientation
  • Solution-oriented
Provided KELA Services

Kela rehabilitation psychotherapy

About me as a therapist

Terapeuttina kohtaan Sinut tässä ja nyt. Tavoitan, että minussa on empatiakykyä ja lempeyttä niin toisia ihmisiä kuin itseänikin kohtaan. Uskon, että terapian onnistumisen kannalta ratkaisevaa on terapeutin ja asiakkaan välinen vuorovaikutus. Tämä on tutkimustenkin mukaan tärkeintä. Pyrin tukemaan Sinun toimijuuttasi parhaani mukaan.

Terapeuttina olen avarakatseinen ja tilannetajuinen. Huumoria ja luovuutta unohtamatta. Pyrin tarkastelemaan asioita monitasoisesti sekä kääntämään näkökulmaa asioiden ihmettelyssä ja oivaltamisessa. Sovellan terapiatyössäni ja ylipäätään elämässäni ratkaisukeskeisyyttä, joka auttaa haastavista tilanteista eteenpäin.

Terapiantarve on tapaamistiheyden ja terapiaprosessin keston suhteen yksilöllistä. Joskus yksikin käynti voi olla riittävä ja toisinaan pidempi prosessi. Luonnollisesti työskentelen luovasti näiden välillä, asiakkaan tarpeen mukaan ja myös etänä.

Tällainen terapeutti minä olen.

Yhdessä voimme pohtia Sinun askeleitasi eteenpäin.

About my therapy sessions

Voit tulla luokseni terapiaan pohtimaan juuri sitä tilannetta, jonka suhteen koet tarpeelliseksi päästä eteenpäin. Jokainen kohtaaminen on merkityksellinen. Uskon, että ongelmista huolimatta ihmisen on mahdollista selviytyä. Ajattelen myös, että terapeuttinen työskentely voi tarjota uusia näkökulmia ja niiden myötä edistymisaskeleita kenelle tahansa, olivat ongelmat sitten pieniä tai suuria. Terapiassa vahvistetaan asiakkaan omia voimavaroja ja edistetään mahdollisuuksia oivaltaa sekä harjoitella taitoja ja keinoja edetä kohti hyvää sekä toivottua elämää.

Terapiassa on lupa puhua kaikesta. Istunto rakentuu sen mukaan ja sen näköiseksi, mitä sinä mukanasi tapaamiselle tuot. Terapia-aika on juuri sinulle ja teen parhaani, että sinulla olisi istunnolta lähtiessäsi sellainen olo, että tapaamiselle kannatti tulla. Toivon ja uskon, että myös sinä teet parhaasi.

Issues often worked with
Depression/Anxiety Relationship problems Subtance abuse/addiction Burnout Challenges in parenting Low self-esteem Feeling bad Changing lifestyle Eating disorders Anxiety towards social situations Panic attacks Obsessive-compulsive disorder Phobia/fear Anger management Sexual problems Processing my past Sexual abuse To deal with a crime victim, sudden loss or other traumatic experience Challenging life situation Self-destructive thoughts Bipolar disorder Personality disorders Psychotic disorders Personal growth and development Difficulty sleeping Gender or Sexual-Identity Questions Hurting yourself Treatment of physical illness
Areas of Specialization
Child welfare
My professional background and knowledge

Vahva ja monipuolinen sosiaalialan työkokemukseni yli 15 vuoden ajalta mm. yksilö- ja ryhmätyöskentelystä kriisityössä, lastensuojelussa, perhekodeissa, nuorisotyössä ja perhekuntoutuksessa eli ainutlaatuisten ihmisten kanssa. Olen valmistunut Valviran hyväksymäksi psykoterapeutiksi Itä-Suomen yliopiston ja Helsingin Lyhytterapiainstituutin yhteistyössä järjestämästä koulutuksesta. Vastaanotan asiakkaita Oulussa terapiakeskus Kuuleva Oy:ssä. Myös etävastaanotto on mahdollista. Aiemmalta koulutukseltani olen sosionomi (AMK) ja perheinterventiokliinikko.

Client group

Olisitko Sinä?

Näen rikkautena ihmisten erilaisuuden, jota pyrin nöyryydellä ja kiitollisuudella kohtaamaan. Työskentelytapani on luova ja joustava, joten olet tervetullut juuri sellaisena kuin olet. Olet sitten kouluikäinen lapsi tai hopealankaista hiuskruunua kantava seniori tai jotain siltä väliltä. Myös pari- ja perheterapian tarjoaminen on minun sydäntäni lähellä.

Rohkeasti ja lämpimästi tervetuloa!

Additional information

Yhteydenotot "varaa aika"-painikkeen kautta ohjautuvat terapiakeskus Kuulevan ajanvaraukseeni.

First session price

55.00

Regular session price

90.00

Pricing details

yksilöterapia 90e/45min
pari- ja perheterapia 110e/60min tai 160e/90min