Home Page / Find Your Therapist / Raili Vappula

Raili Vappula

Psychotherapist, Nurse, Solution-oriented
Lahti,
Finnish
Customer Groups
Adults 18-67y Elderly over 67y
Length of Therapy
Single consultation Long-term Short-term
Availability
Evening appointments Daytime appointments Weekend appointments
Olen ratkaisukeskeinen psykoterapeutti ja kognitiivinen lyhytterapeutti. Tarjoan sekä pitempää, että lyhyempää terapiaa ja työnohjausta. Psykoterapiaan hakeutuvat ovat 18-67 vuotiaita. Tarjoan psykoterapiaa myös yli 67-vuotiaille. Olen tasapainoinen ja empaattinen terapeutti.
Psychotherapeutic Orientation
  • Solution-oriented
  • Cognitive
Provided KELA Services

Kela rehabilitation psychotherapy

Additional Training

Mindfulness

About me as a therapist

Olen myötätuntoinen, rauhallinen, positiivinen terapeutti, joka on kiinnostunut monenlaisista ihmisistä. Työskentelyotteeni on rauhallinen, tutkiva, asiakasta arvostava ja turvallisuutta luova.
Vahvuuteni on erilaisuuden hyväksyminen ja ymmärtäminen asiakkaan erilaisissa elämäntilanteissa. Vahvuuksiani ovat lisäksi elämänkokemukseni ja positiivisuuteni sekä asiakkaiden antaman palautteen mukaan "kärsivällisyys" ja "helppo lähestyä".

About my therapy sessions

Käytän ratkaisukeskeisiä ja kognitiivisia menetelmiä, erilaisia rentoutusmenetelmiä sekä MindFulness-tietoisuustaito harjoituksia. Vuorovaikutteisen keskustelun avulla tutkimme yhdessä asiakkaan pulmia, voimavaroja ja etsimme uusia näkökulmia. Miten asiakas voi löytää itsestään voimavarat muutoksen toteuttamiseksi ja elämänlaadun parantamiseksi.
Asiakkaan elämäntilanteesta, haasteesta riippuen tehdään itsehavainnointia ja toiminnallisia menetelmiä kuhunkin pulmaan liittyen sekä välitehtäviä erilaisten harjoitteiden avulla.
MindFulness ym. harjoitteiden avulla opetellaan rentoutumista, tarkkaavaisuus- ja tietoisuutaitoja.

Issues often worked with
Depression/Anxiety Relationship problems Burnout Low self-esteem Feeling bad Changing lifestyle Eating disorders Anxiety towards social situations Panic attacks Obsessive-compulsive disorder Phobia/fear Anger management Processing my past Sexual abuse To deal with a crime victim, sudden loss or other traumatic experience Challenging life situation Self-destructive thoughts Bipolar disorder Personal growth and development Difficulty sleeping Gender or Sexual-Identity Questions Hurting yourself Treatment of physical illness
My professional background and knowledge

Olen ratkaisukeskeinen psykoterapeutti ja kognitiivinen lyhytterapeutti. Peruskoulutukseltani olen sairaanhoitaja (sisätauti-kirurgia, lisäopinnot Diabetes hoitotyö, sydämenvajaatoiminta- hoitaja koulutus). Sairaanhoitajan työn vahva osaaminen on sydänpotilaiden hoidossa ja kuntoutuksessa. Potilaan sairastavuuteen liittyi erilaiset pelkotilat, kivut, mieliala-ongelmat ja masentuneisuus jne. Näistä em. työkokemuksista on ollut hyötyä psykoterapeutin työssä esim. paniikkihäiriön, kipuongelmien, ahdistus, masennusta potevien asiakkaiden ja erilaisten menetysten- tai elämänkriisien hoidossa.
Psykoterapiatyössä minulla on kokemusta esim. masennuksen, ahdistuneisuushäiriön, paniikkihäiriön, sosiaalisen jännittämisen, pakko-oireilun, työuupumuksen, ihmisuhdevaikeuksien ja elämänmuutoksiin (-eroon, eläköitymiseen) liittyen.

Client group

Tarjoan apua masennukseen, ahdistuneisuuhäiriöön, ihmissuhdeongelmiin, päihdeongelmaan/riippuvuuteen, huonoon itsetuntoon, sosiaaliseen jännittämiseen, paniikkihäiriöön, vihan purkauksien hallitsemiseen, itsetuhoisiin ajatuksiin, viiltelyyn ja muuhun itsensä vahingoittamiseen, vaikeaan elämäntilanteeseen, univaikeuksiin, henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen, vanhemmuuden haasteisiin, synnytyksen jälkeiseen masennukseen, kipu- ja fyysisen sairauden haasteisiin, menneisyyden käsittelyyn, sukupuoli- ja seksuaali-identiteetin kysymyksiin, kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön, äkillisen menetetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn.

Työskentelen erilaisten 18-67 vuotiaiden aikuisten sekä ikäihmisten ( yli 67- vuotiaiden) kanssa.

First session price

65.00

Regular session price

80.00

Pricing details

Opiskelijan ja työttömän tutustumiskäynnin hinta 45 eur.