Home Page / Find Your Therapist / Pirjo Latvanen

Pirjo Latvanen

Psychotherapist, Psychologist, Couple therapy
Tampere, Keskusta
Akaa, Viiala
Finnish
Customer Groups
Adults 18-67y Elderly over 67y Couples Families
Length of Therapy
Single consultation Long-term Short-term
Availability
Daytime appointments Evening appointments
This therapist is not taking in new customers. Search for free therapists.
Psykoterapiaa, perhe- ja pariterapiaa, psykoseksuaaliterapiaa sekä psykologin keskustelukäyntejä Tampereen keskustassa ja Akaassa. Käsittelen laaja-alaisesti ihmisen elämän ahdinko- ja kriisitilanteita yksilöiden, perheiden ja pariskuntien kanssa. KELAN TUKI VAIN PERHE- ja PARIPSYKOTERAPIAAN!
Psychotherapeutic Orientation
  • Couple therapy
  • Family therapy
Provided KELA Services

Kela rehabilitation psychotherapy Kela intensive medical rehabilitation (families)

Additional Training

Crisis and traumas Sexual therapeutic knowledge

About me as a therapist

Olen asiakasta kuunteleva ja aktiivisesti kysymyksiä esittävä ja pohtiva psykologi, perhe- ja paripsykoterapeutti. Vastaanotolla tapaan ensisijaisesti pariskuntia ja perheitä, mutta myös yksilöitä. Keskustelujen lisäksi käytän myös luovia tai toiminnallisia keinoja lähestyä käsiteltävää asiaa. Laaja-alaisen psykologi- ja terapiakokemukseni myötä olen tottunut käsittelemään ihmisen elämän moninaisia haasteellisia tilanteita. Tilanteeseen luontevasti soveltuen yhdistän erilaisista teoriataustoista juontuvia menetelmiä ja lähestymistapoja. Tarpeen ja toiveen mukaan tuen menneiden kokemusten käsittelyssä ja aina autan suuntautumaan nykyhetkeen ja tulevaisuuteen. Lähtökohtaisesti toimin voimavarakeskeisesti asiakasta kuunnellen ja toisaalta aktiivisesti kysymyksiä esittäen ja ajatuksia reflektoiden.

About my therapy sessions

Vastaanottoni Akaassa toimii avarassa maaseutuympäristössä, jossa yksilökäynnit voidaan toteuttaa joko sisällä tai ulkona kävellen ja ympäröivää luontoa hyödyntäen. Parikäynnit on käytännössä helpompi toteuttaa sisällä. Tampereen vastaanotto sijaitsee ydinkeskustassa.
Istunnoillani keskustellaan, pohditaan, jäsennellään asiaa (mahdollisesti myös fläpille kuviksi ja sanoiksi), käytetään kuvia ja muita luovia menetelmiä asian lähestymiseksi, voidaan tehdä rentoutus- ja mielikuvaharjoituksia. Toimintatavat valitaan kuhunkin tilanteeseen sopivaksi ja yhdessä asiakkaan kanssa.

Issues often worked with
Depression/Anxiety Relationship problems Burnout Challenges in parenting Feeling bad Processing my past To deal with a crime victim, sudden loss or other traumatic experience Challenging life situation Personal growth and development Gender or Sexual-Identity Questions Sexual problems Treatment of physical illness
Areas of Specialization
Diversity of Sexuality and Gender Pregnancy & birth Child welfare Adoption & placement
My professional background and knowledge

Teen psykoterapiatyötä päätoimisena yrittäjänä ensisijaisesti pariskuntien ja perheiden, mutta myös yksilöiden kanssa. Teen myös työnohjausta ja koulutan. Olin aiemmin n 20 vuotta laaja-alaisessa psykologityössä terveydenhuollossa, jolloin kouluttauduin mm. traumaattisten kriisitilanteiden auttamiseen, kriisipsykologin työhön. Olen työskennellyt aikuisasiakkaiden, lasten, pariskuntien ja perheiden kanssa mitä erilaisimmilla teemoilla .

Olen psykologi ja kouluttautunut lisäksi perhe- ja paripsykoterapeutiksi (2011) (Kelan palveluntuottaja). Olen täydentänyt osaamistani psykoseksuaaliterapian opinnoilla sekä vakauttavalla pari- ja perheterapialla. Olen Storyn rekisteröimä työnohjaaja. Muita lisäkoulutuksiani mm. vuorovaikutushoidot Theraplay, vuorovaikutuksen arvioiminen MIM, varhaiseen vuorovaikutukseen tukeminen, pariviestintä, voimauttava valokuvaus, Tree of Life - Elämän puu -menetelmä ym. Useita vuosia olin myös SPR:n psykologien suuronnettomuusvalmiusryhmän jäsen.

Client group

Työskentelen pääosin pariskuntien että perheiden, mutta myös yksilöiden kanssa. Asiakkaistani suurin osa on pariskuntia, joilla on erilaisia parisuhdetta kuormittavia asioita.

Additional information

Katso lisätietoja kotisivuiltani www.psykologipirjolatvanen.fi sekä julkiselta FB sivuiltani Psykologi Pirjo Latvanen.
Tarjolla sekä päivä-, että ilta-aikoja. Ilta-aikoihin on yleensä enemmän kuormitusta ja jonoa.

First session price

150.00

Regular session price

150.00

Pricing details

Yksilökäynnit 90 € / 60 min
Pariterapia 150€/ 90 min, 110€ / 60 min
Perheterapia 160€ / 90 min