Home Page / Find Your Therapist / Pirjo Kettu

Pirjo Kettu

Psychotherapist, Master of Theology, Couple therapy
Vantaa, Tikkurila
Finnish
Customer Groups
Adults 18-67y Elderly over 67y Couples Families
Length of Therapy
Single consultation Long-term Short-term
Availability
Evening appointments
Psykoterapeuttina annan ammatillista keskusteluapua. Olen tunnekeskeinen paripsykoterapeutti. Tunnekeskeinen paripsykoterapia on todennettu tehokkaaksi ja toimivaksi menetelmäksi. Tapaan myös yksilöasiakkaita ja toimin työnohjaajana. Annan Kelan tukemaa paripsykkoterapiaa ja vanhempainohjausta.
Psychotherapeutic Orientation
  • Couple therapy
  • Integrative
Provided KELA Services

Kela rehabilitation psychotherapy

Additional Training

Supporting attachment

About me as a therapist

Terapeuttina olen kuunteleva, ymmärtävä ja aktiivinen. Pyrin dialogiseen keskusteluun ja teen asiakkaan kanssa yhdessä tavoitteita työskentelyllemme. Kysyn kysymyksiä ja koostan asioita. Pyrin antamaan asiakkaalle erilaisia peilauspintoja. Tilanteesta riippuen ja asiakkaan niin tahtoessa voin antaa kotitehtäviä. Tarvittaessa pyrin antamaan tapaamisaikoja viikottain. Myös ilta-aikoja.

Terapeuttina pyrin aktiiviseen vuorovaikutukseen kuuntelemalla ja kyselemällä, olemaan läsnä tässä ja nyt.

About my therapy sessions

Pyrin aktiiviseen vuorovaikutukseen kuuntelemalla ja kyselemällä, olemaan läsnä tässä ja nyt. Yhdistän erilaisia viitekehyksiä, menetelmiä ja tutkimustietoa tilanteen tarvitsemalla tavalla. Tutkimme yhdessä parin vuorovaikutusta ja sen herättämiä tunteita sekä merkityksiä. Tunteita tutkimalla, kohtaamalla ja laajentamalla voidaan saada muutosta aikaan.
Tavoitteena on työstää ajatuksia ja tunteita niin, että elämäntilanne selkenee tai mahdollinen ahdistus vähenee ja arjesta selviytyminen vahvistuu. Pariterapiassa esiin tulevia teemoja ovat mm. kommunikaatio-ongelmat, etäisyys, uusioperheen haasteet, uskottomuus, seksuaalisuuteen liittyvät kysymykset ja elämänvaihekriisit. Myös vanhemmuuden kysymykset ovat tärkeitä. Olen vetänyt uusiopariryhmiä kymmenen vuoden ajan. Yksi uusioparissa etäisyyttä luova asia on ulkopuolisuudenkokemus.
Terapeuttina voin asioita selventääkseni piirtää kuvioita, sukupuita tai muuta.

Issues often worked with
Depression/Anxiety Relationship problems Burnout Challenges in parenting Low self-esteem Feeling bad Changing lifestyle Anger management Sexual problems Processing my past Challenging life situation Self-destructive thoughts Personal growth and development
My professional background and knowledge

Olen psykoterapeutti (Valvira) ja työnohjaaja. Minulla on vuosien kokemus yksilö-, pari- ja perheterapiasta. Toimin myös työnohjaajana yksilöille ja ryhmille. Olen pätevöitynyt tunnekeskeinen pariterapeutti kansainvälisillä vaatimuksilla. Tunnekeskeinen pariterapia (Emotionally Focused Therapy for Couples, EFT) on todettu vaikuttavimmaksi pariterapiamenetelmäksi lukuisissa tutkimuksissa. Olen myös tunnekeskeisessä työnohjauksessa. Toimin myös perheasiainsovittelijana.

Minulla on kela pätevyys paripsykoterapiaan ja vanhempianohjaukseen (16-25 -vuotiaat).

Client group

Työskentelen erityisesti aikuisten kanssa. Olen erityisesti kiinnostunu ja suuntautunut parisuhteen kysymyksiin, sen vuorovaikutukseen ja uusperhe kysymyksiin.

Additional information

Teen työnohjausta myös Suomen rajojen ulkopuolelle skypen välityksellä.

First session price

75.00

Regular session price

75.00

Pricing details

140 90 min, paripsykoterapia
75 45 min