Home Page / Find Your Therapist / Petri Reinikka

Petri Reinikka

Educating psychotherapist, Bachelor of Social Services, Couple therapy
Porvoo, Keskusta
Finnish
Customer Groups
Adults 18-67y Youth 13-17y Couples Families
Length of Therapy
Single consultation Long-term Short-term
Availability
Daytime appointments
Hei, olen perheterapeutti (kouluttajapsykoterapeutti), pari, - ja yksilöpsykoterapeutti (KELA). Yritän saada niin parin, perheen kuin yksittäisen ihmisen kanssa aikaan yhdessä tutkimisen prosessia. Tavoitteena on saada ihmiset uudella tavalla ymmärtämään itseään, toisiaan ja keskinäisiä suhteitaan.
Psychotherapeutic Orientation
  • Couple therapy
  • Solution-oriented
Provided KELA Services

Kela rehabilitation psychotherapy

Additional Training

Supporting attachment

About me as a therapist

Tärkein osa-alue terapiaprosessissa on synnyttää vahva luottamuksellinen suhde. Se on terapian tuloksellisuuden perusta. Toimivan suhteen luominen tapahtuu aidon kohtaamisen ja kuuntelun kautta. Kun luottamus on syntynyt se on oivallinen työkalu terapiaprosessissa etenemiseen. Jokainen pariskunta, perheenjäsen tai yksilö on liikkeellä oman kokemuksensa kautta. Niin on myös terapeuttikin. Siksi kulloisenkin ilmiön (pulman) yhdessä tutkiminen on tärkeätä. Luottamuksen syntymiselle terapiasuhteessa on edellytyksenä avoimuus, hyväksyminen, ymmärtäminen, arvostus ja kunnioitus. Työskentelen näitä arvoja käyttäen.

HUOM. Yhteydenotot välittyvät Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun.

About my therapy sessions

Yritän saada niin parin, perheen kuin yksittäisen ihmisen kanssa aikaan yhdessä tutkimisen prosessia. Sen tavoitteena on saada ihmiset inhimillisesti ja uudella tavalla ymmärtämään itseään, toisiaan sekä keskinäisiä suhteitaan. Tavoitteena on myös, että ihmiset saavat uutta näkökulmaa itselleen emotionaalisesti tärkeisiin asioihin. Ongelmaa voidaan käsitellä niin, että se saa ihmiset riitelemään tai niin, että se luo ihmisistä tiimin. Yritän toimia niin, että jälkimmäinen vaihtoehto toteutuu. Ydinkysymys monesti voikin olla se miten päästä eroon suhteita rasittavasta tavasta käsitellä asioita?

Issues often worked with
Depression/Anxiety Relationship problems Subtance abuse/addiction Burnout Challenges in parenting Low self-esteem Feeling bad Changing lifestyle Anger management Processing my past Challenging life situation Personal growth and development
Areas of Specialization
Child welfare
My professional background and knowledge

Työkokemusta on kertynyt päihdehuollon perhekuntoutuksessa, erityislasten perheiden parissa lastenpsykiatrian ja lastensuojelun intensiivihoidossa, pari-ja perheterapiayksikössä perheneuvolassa, psykoterapeuttina Nuorisoesemalla sekä Hyvinvointineuvolassa. Olen toiminut myös työnohjaajana sosiaali- ja terveydenhuollossa. Psykoterapeuttina olen toiminut parikymmentä vuotta.

Client group

Parit, perheet, uusperheet, yksilöasiakkaat. Vastaanotto Porvoo ja etäyhteydellä koko Suomi.

First session price

90.00

Regular session price

90.00

Pricing details

Yksilökäynti 45 min 90€, pari ja perheterapia 60 min 105€, 90 min 160€.