Home Page / Find Your Therapist / Petri Myllyniemi

Petri Myllyniemi

Psychotherapist, Master of Arts, Couple therapy
Tampere, Hatanpää
Finnish English
Customer Groups
Adults 18-67y Elderly over 67y Youth 13-17y Couples Families
Length of Therapy
Single consultation Long-term Short-term
Availability
Evening appointments Daytime appointments
Paripsykoterapia ja perheterapia ovat näyttöön perustuvia välineitä löytää apua haastaviin elämäntilanteisiin. Olen Valviran hyväksymä psykoterapeutti ja Kelan palvelutuottaja. Tarjoan paripsykoterapiaa ja perheterapiaa omassa vastaanottotilassa Tampereella keskustan tuntumassa.
Psychotherapeutic Orientation
  • Couple therapy
  • Family therapy
Provided KELA Services

Kela rehabilitation psychotherapy

About me as a therapist

Minulla on pitkä ammatillinen kokemus terapeuttisesta työskentelystä perheiden ja parien kanssa sekä psykiatrisen hoidon puolelta että perhetyöstä.Terapeuttina olen avarakatseinen ja en tee työtäni liukuhihnalla. Suhtaudun kunnioituksella asiakkaaseeni ja hänen elämäntilanteeseensa. Psykoterapian lähtökohta on luottamuksellinen ja hyvä yhteistyösuhde. Paripsykoterapiassa ja perheterapiassa tämä tarkoittaa kaikkien osapuolten näkökulmien kuulemista ja ymmärtämistä, ja yhteisen ymmärryksen etsimistä sen suhteen, mistä tilanteessa on kyse.

About my therapy sessions

Ensimmäisen tapaamisen tarkoituksena on tutustua ja miettiä yhdessä, mitä terapialla tavoitellaan. Tämän jälkeen sovitaan tavoitteisiin sopivasta työskentelystä. Tapaamisia voi olla viikoittain, joka toinen viikko tai harvemmin tilanteesta riippuen. Työskentelyjakson pituus paripsykoterapiassa sovitetaan pariskunnan tarpeiden mukaan. Yhteistyö voi olla pitkäkestoista tai esimerkiksi 5-10 tapaamiskertaa riippuen pariskunnan tai perheen tilanteesta.

Paripsykoterapiassa aiheina ovat yleensä parisuhteen kysymykset. Näitä voivat olla vaikeus puhua, toistuvat riidat, uskottomuus, erilaiset päämäärät ja arvot tai vanhemmuuden ja parisuhteen yhteensovittaminen. Myös mahdollista eroa ja sen jälkeistä jaettua vanhemmuutta on hyvä käsitellä paripsykoterapiassa. Perheterapiassa näkökulma on laajempi ja mukaan keskusteluun voivat tulla myös lapset. Perheterapiassa keskustelun aiheena on usein myös huoli jonkun perheenjäsenen oirehtimisesta ja sen vaikutuksista koko perheen hyvinvointiin.

Issues often worked with
Depression/Anxiety Relationship problems Burnout Challenges in parenting Low self-esteem Feeling bad Changing lifestyle Anxiety towards social situations Anger management Processing my past Challenging life situation Self-destructive thoughts Bipolar disorder Personality disorders Psychotic disorders Personal growth and development Gender or Sexual-Identity Questions Treatment of physical illness To deal with a crime victim, sudden loss or other traumatic experience
Areas of Specialization
Child welfare
My professional background and knowledge

Olen pohjakoulutukseltani filosofian maisteri ja psykiatrinen sairaanhoitaja. Minulla on pitkä ammatillinen kokemus terapeuttisesta työskentelystä perheiden ja parien kanssa sekä nuorisopsykiatrisen osastohoidon puolelta että perhetyöstä. Kotimaisen psykoterapeuttitutkinnon (paripsykoterapia ja perheterapia) lisäksi olen suorittanut kansainvälisen MDFT-terapeutin tutkinnon (monimuotoinen perheterapia).
Tällä hetkellä valmistelen työni ohessa filosofian tieteenalan väitöstutkimusta psykoterapiassa syntyvän yhteisen käsitteellistyksen filosofisista lähtökohdista.
Olen Kelan kuntoutuspsykoterapian palvelutuottaja perhe- ja paripsykoterapiassa.

First session price

70.00

Regular session price

70.00

Pricing details

Paripsykoterapia tai perheterapia:
90 minuuttia/130 euroa (KELA-korvauksen määrä 95,87 euroa)
60 minuuttia/95 euroa (KELA-korvauksen määrä 63,91 euroa)

Yksilökäynti/tutustumiskäynti:
70 euroa (45 minuuttia)